Rüyada Menekşe Görmek

Rüyada menekşe görmek, güzel fakat nazlı kadına, ülfet ve muhabbete; menekşeyi yerden almak, bir kadını öpmeye delalet eder. Rüya sahibinin, bilgili ve uzun ömürlü olacağına işarettir.

(Ayrıca Bakınız; Çiçek

Rüyada menekşe görmek tabiri, rüyayı görenin bilgili ve uzun ömürlü olacağına yorumlanır. Önemli bir yerden gelecek paradır.

Rüyada menekşe görmek anlamı daima hayra yorumlanır. Kır menekşesini koparıp göğsüne takan, birisine aşık olur. Demet yapıp koklayan, güzel bir gençle evlenir. Hercai menekşe görmek ise sevdiğinin vefasızlığını duyarak, üzülmek anlamına gelir. Mevsiminde menekşeyi toprakta görmek, bir kadın veya hizmetçiden elde edilecek menfaat veya çocuğa delalet eder. Menekşeyi koparılmış olarak görmek, hüzün ve sıkıntıya işarettir.

Kirmaniye göre; bir kadının rüyasında menekşe toplayıp kocasına verdiğini görmesi, kocasının kendisini boşayacağına işarettir. Bir menekşeyi hizmetçisine verdiğini görse, o hizmetçi evinden kaçar. Kendine bir demet menekşe verildiğini veya kendisinin birine bir demet menekşe verdiğini görmek, akraba ve yakınlarından ayrılmasına delalet eder.

Cabir’ül-Mağribiye göre; köklü menekşe, yani yerde veya saksıda dikili olduğu halde görülen menekşe, fena huylu bir hizmetçiye işarettir. Böyle bir menekşeye sahip oldugunu görenin böyle bir hizmetçisi olur.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada menekşe çiçeği görmek, emsali arasında üstün ahlaklı birisine işarettir. Bazıları da menekşe, güzel bir kadındır, dediler. Menekşe ve ona benzer güzel kokulu şeyler, sebati az olan bir hanıma veya ömrü kısa ya da hastalıklı bir çocuğa işarettir. Menekşeyi gülden bir şey ile beraber görse, ülfet ve muhabbete işarettir.

Menekşe

“Rüyada Menekşe Görmek” için bir yorum

  1. Ben rüyamda yatağımım başucuna annemin menekşe koyduğunu gördüm. Ne anlama gelmektedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir