Rüyada Kuş Görmek

Türü bilinmeyen ve tanınmayan kuş görmek; nasihat, öğüt ve rızka, rüyada tanınmayan kuş görmek, hasta bulunan evden bir şey alınacağına veya hastanın vefatına yorulur. Büyük kuş görmek; zengin kimseye, tahsildara, alime, tüccara, başkan ve yöneticiye işaret eder.

Rüyada havada kuş görmek; mutluluğun ve bereketin simgesidir. Kişinin güzel haberlerle sevinç yaşayacağına işaret eder. Yaralı bir kuş, dertli günlerin geleceğinin habercisidir.

  • Ayrıca bakınız: Rüyada kanat/kuş tüyü görmek; itibara, seyahate, iyiliğe delalet etmektedir. Ancak tüylerin zarar görmesi kayba, zor günlere işaret eder.

Rüyada kuşun insanın üzerine düşmesi; misafir geleceğine ve evin bereketinin artacağına delalet eder. Eşi hamile olan adamın üzerine konan kuşun kanadını kırması; doğacak çocuğun uzun ömürlü olmasına, kuşun uçup gitmesi; çocuğun kısa ömürlü olmasına, hasta olacağına işaret eder.

Rüyada güzel sesli kuşları görmek; ses sanatkarı olacağınız anlamına gelir. Normal kuş sesi ise; kötü haberlerin alınacağına, sesli olarak ağlayacağınıza delalet eder.

Rüyada güzel kuş görmek, güzel ve sevindirici habere; çirkin kuş ise kötü ve üzücü habere işarettir.

  • Ayrıca bakınız: Rüyada uçmak görmek; ferahlık, evlilik mertebelerine delalet ederken, uçtuğunuz yüksekliğe göre iyi ve kötü vesilelere yorumlanır.

Rüyada su kuşlarını görmek; başkanlık yapacağınıza, özel vazifelere geleceğine, deniz ve kara yolculuğu yapılacağına işaret eder.

Rüyada başın üzerinde kuşların uçması; güzel haberler alınacağına, çalışanların terfi alacağına ve mal/mülkün değerleneceğine işaret eder.

Rüyada kuş kanadı görmek; mala, kıymetli eşyaya, makam ve mevkiye ulaşılacağına, yeni giysiler alınacağına, rüyayı görenin eline toplu para geçeceğine delalet eder.

Rüyada üzerine kuşun pislemesi; yeni alınan eşyanın zarar göreceğine ve kem gözlerin üzerinizde olduğu anlamına gelir. Rüyada kuşun yavrusuna ağzıyla yem vermesi; kötü işler yapılmasına, mal/mülke haram karışacağına, elinize geçen paranın çabucak biteceğine işaret eder.

Rüyasında bildiği veya bilmediği bir kuşa sahip olduğunu görmek, hayra ve muradına ermeye işarettir. Üzerine bir kuş konduğunu görenin muradı olur. Bir kuşun üstünden uçup gittiğini gören muradına erer.

İbn-i Şirin’e göre; rüyasında büyük kuş görmek kederdir. Bir yerde kuşların ötüştüklerini görmek, o yer halkı için musibettir. Bir kuşla konuşmak büyüklük; elinde bir kuşun öldüğünü görmek kederdir. Bir kuşu sırtına aldığını görmek, menfaat göreceğine delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kuş tanınmıyorsa, Azrail (A.S.)’a işarettir. Rüyada görülen ve tanınmayan kuş, bir hastanın evinden küçük bir taş, yaprak, kurt veya bunlar gibi bir şeyi kaldırıp beraberce gökyüzüne uçarsa, o hasta ölür. Kuşun kendi üzerine düştüğünü görmek, misafirin gelmesine işarettir.

Rüyada kuş görmek tabiri, bazen de bu kuşun başı, sırtı, kucağında veya boynu üzerinde olduğunu görmek, rüya sahibinin yaptığı işine işarettir. Eğer kuş beyaz ise işi de temiz ve iyi olur. Bulanık ise, işinin karışıklığına işarettir. Ancak rüya sahibinin yanında hamile olan bir kadın varsa ve o kuş erkek ise, kadından doğacak çocuk erkek; dişi ise, doğacak çocuk da dişidir. Büyük kuşlar reis, tahsildar, alim, tüccar ve zengin kimselere işarettir. Su kuşları, iki cihetten riyasete ve hususi vazifelere nail olmuş şerefli insanlara işarettir.

Rüyada kuş görmek, bazen de kara ve denizde yolculuk yapan adamlara işarettir. Kuşların sesi, sesle ağlamaya işarettir. Güzel bir sesle öten kuşlar gerek erkek ve gerek dişi olsunlar, ses sanatkârlarına işarettir. Kuş kümeleri, onları yiyen yahut onlara rastlayan kimse için, altın, gümüş ve saltanata nail olmaya işarettir.

Rüyada kuşları başının üzerinde uçtuklarını gören kimse, reislik ve valiliğe nail olur. Rüyada bir kuşun gökyüzünden gelip yanına indiğini görse, o kimsenin sevineceği bir müjdenin geleceğine işarettir. Kuş adamın kendi amelidir. Bazen de bilinmeyen kuş, öğüt ve nasihata işarettir. Rüyada gördüğü kuş güzelse, onun ameli de güzeldir. Yahut hayırlı bir haberle ona bir kimse gelir.

Rüyada kendisiyle beraber çirkin bir kuşun bulunduğunu görse, o kimsenin ameli kötüdür. Yahut kötü bir haberle ona bir kimse gelir. Bilinmeyen kuş ise rızıktır. Bazı tabirciler siyah kuşlar, günah; beyaz kuşlar, iyiliğe; alaca kuşlar ise, riya ve karışık amellere işarettir, dediler.

Rüyada düşen kuşu görmek, erbabı içinde oyun ve eğlenceye, ona sahip olan için yüksek makarna, ferahlığa, sevince ve düşman üzerine galip olmaya yahut bunlardan bir şeye işarettir. Yırtıcı ve parçalayıcı kuşu görmek, yabani canavara ve yerdeki haşerelere işarettir. Yaralayıcı ve insanlar tarafından terbiye edilmiş kuş; izzete, devlete ve faydalı rızka işarettir.

Bkz: Av Kuşu  

Rüyada eti yenen kuşu görmek, kolaylıkla elde edilen faydaya; öten kuşları görmek de salih bir kavme işarettir. Hayrı olmayan şerli kuşu görmek, düşmana; şerri olmayan sadece hayrı olan kuş ise korkudan emin olmaya, helal rızka ve elbiselere işarettir.

Uçmayan kuşu rüyada uçtuğunu görmek, ahdini bozmaya ve isyan ile meşgul olmaya işarettir. Devamlı su içinde bulunan kuşu görmek, geçimi su üzerine olan kimselere yahut takva sahibi kimseye ve temizliğe işarettir.

Kuş

“Rüyada Kuş Görmek” üzerine 58 yorum

  1. Rüyamda yeğenimin sırtına üç tane kuşun girdiğini gördüm ve kuşu seviyordum. Cevap yazar mısınız lütfen?

  2. Rüyamda bir kafes ve içinde bir kuş vardı mavi-yeşil arası bir kustu. Ama ben çok şaşırmıştım onun geldiğine. Cevap yazar mısınız lütfen? :))

  3. 3 yaşındaki oğlum siyah bir kuşu canlı canlı ağzına atıp yedi. Bu rüyanın etkisinde çok kaldım . Uzun bir yurtdışı yolculuğuna çıkacağım içim hiç rahat değil.

  4. Rüyamda yolda yürürken önümde yürüyen küçük bir kız çocuğunun kuş olup uçtuğunu gördüm ve sonrasında o çocuk kuş olarak gene aynı yere geldi. Yorumlarsanız sevinirim.

  5. Eşim bana kırmızı bir muhabbet kuşu alıyor. “Neden kırmızı” diyorum. Başka renk tercih ederdim diye kendi kendime düşünüyorum. “Güzel değişik” diyor. “Yemini getir de yesin" diyor. Yorumu nedir?

  6. Benim 2 tane muhabbet kuşum vardı. Yaklaşık 2-3 ay öncesine kadar 2 si peş peşe öldüler. Rüyamda da bir poşetin içinde görüyorum. Bir anda teki poşette gözlerini açmaya başlıyor ve ötmeye başladı. Nedir acaba?

  7. Rüyamda bir anne kuşun gagasıyla yavrusunu getirip önüme bıraktığını gördüm. Ancak yavru ölü müydü, diri miydi tam hatırlayamıyorum fakat sanki benim yavrusunu korumam için bırakıyor gibiydi. Yardımcı olursanız sevinirim.

  8. Rüyamda beyaz küçük bir kuş gördüm. Kuş, başımın etrafında uçtu, gagasında hediyeler vardı. Benim yanıma geldi, ben ellerimi açtım, hediyeleri bana verdi daha sonra evde bir kez uçtu ve gitti. Yorumlar mısınız lütfen? 

  9. Ben rüyamda 1-2 gün üst üste kuşla güzel rüyalar görüp daha sonraki günde onun tersini gördüm. O kötü rüyayı da 2 kere gördüm. Bunu bana açıklar mısınız?

  10. Rüyamda annem bana beyaz etle birde ölü bir kuş veriyordu. Onu evimizin oradaki ormana gömmemi istedi. Gece olduğu için “Sabah gömerim” dedim. Sabaha karşı balkondan attım, kuş birden kıpırdadı ve uçtu.

  11. Beyaz küçük bir kuştu. Ben onu kurtarmaya çalıştım, çantama koydum. Yağmurlu bir gündü. Yollardan koşarak geçiyordum ama bu yolun üzerinde (özür) sümüklü böcekler vardı. Hepsi de canlı, kafaları bazılarının kobra yılanı gibi yukarıdaydı. Ben kurtardım kuşu ama bembeyaz kuşun vücudu bir tarafa, derisi beyaz tüyleriyle bir tarafa, çantamdan çıkardım. Elimde öldü. Hiçbir rüyamı hatırlamazdım. Bu rüya çok etkiledi beni.

  12. Rüyamda çok fazla kuş gördüm, sarı ve yeşillerdi. Durmadan yumurtadan çıkıyorlardı. Yavru kuşlardı. Sonra onları kafes gibi bir şeyin içine koydum, kaçtılar. Ama yumurtalardan yenileri çıktı. Ne demek acaba? Şimdiden teşekkürler.

  13. Rüyamda 7 kuş gördüm. 2 beyaz, 3 siyah, 2 mavi beyaz karışık. 3 gün üst üste gördüm. Acaba nedir? Anlamadım ama onlar uçan kuştu, kanatları kırılmıştı.

  14. Rüyamda 4-5kişiydik. Bir tane çocuk hepimize bir kuş veriyor ve öldürmemizi istiyor. Ama ben öldüremiyorum. Kuşa kıyamadım. Kuş elimde çok çırpınıyor sanki bana bir şey anlatmaya çalışıyor. Ve ben de onu öldürmüyorum ama elimden de salmıyorum. Sonra kuşla konuşmaya başlıyorum ve onu besliyorum, büyütüyorum falan. Rüya bitiyor sonra.

  15. Merhaba ben rüyamda evlenecek olan ablamın düğününü gördüm. Ama ablam damatla aşağı çıkış kapısının önünde dikiliyorlar. Ablamın üzerinde gelinlik değil, normal elbiseleri var. İlahiler okunuyor, onlar dikilirlerken. Yukardan camdan üzerlerine keseden lavanta çiçeği gibi bir şey atıyorum. Ama benim kesemde 5-6 tane açık kahverengi kuş var ve bir tanesi benim elimden çıkıp, onların üzerine konuyor. Yorumlayabilir misiniz acaba? Teşekkürler.

  16. Bu sabah namazından sonra rüyamda bir kuş gördüm. Kuş saydam ve sadece ana hatları siyah olan ilginç bir kuştu. Bir bezelye tanesi gelip kuşa zarar verdi. Dediler ki: “Bu kuş gölgede olsaydı, bu bezelye tanesini ezer geçerdi.”

  17. Selam arkadaşlar, rüyamda 2 tane Yusuf tutan kuş gördüm. 1 dişi, 1 erkek. Onları yakalayıp içeri aldım. Anlamını cevaplar mısınız lütfen?

  18. Rüyamda sarı bir kuş, üzerinde de yeşil desenler gördüm. Kuşu ben yakalıyorum ve kuş benimle dost oluyordu. Manası nedir acaba?

  19. Rüyamda büyük bir kafes içinde iki kuş vardı. Kafesi temizliyordum. Ne anlama gelir acaba?♡♡♡

  20. Bu gece 3 kez rüya gördüm. İlkinde, karanlık vakti arkadaşımla dışarda yürüyorduk ve yanımızda kahve/siyah renkli köpek kendi kendine oynuyordu ama biz korkmuştuk bize saldırır diye ve oradan korktuğumuzu belli ettirmeden hızlı yürüyerek oradan kaçmaya çalıştık. Köpek bizim korktuğumuzu fark edince bana ayağımdan saldırmaya çalıştı ama ısırmadı. Köpeğin sahibi bizi baştan sona az ötede izliyordu ama sesini çıkarmadı. Ve ben çok korkuyorum. Ne olur yorumlar mısınız?

    İkinci kez de kuş gördüm rüyamda. Bizim kendi kuşumuzu gördüm. Bizim kuşumuz sarı, yeşildir. Balkondayım ve benim kafamda kahve renkli şapka var. Kuş benim kafama kondu ve elime gelmek istemedi. Şapkamı çıkarmak zorunda kaldım ve kuş hemen şapkamla uçup gitti. Ne olur yorumlar mısınız?

    Üçüncü kez de rüyamda 2 ya da 3 siyah kuş gördüm. Arkadan gelip sırtıma vurarak uçtular. Lütfen yorumlar mısınız?

  21. Rüyamda hastaneyim ailemle birlikte ölmüş babaannem de bizimle. Randevu alırlarken kırmızı bir kuş papağan gibi elimden bir şeyi alıyor. Beni bir yere götürüyor ve sonra bavul, telefon getiriyor. Telefonda “Daha önce buradaydın bu sana ait mesajdır” diye bir yazı ve ses duyuyorum. Bu ses ölmüş bir askere ait. Sizce anlamı nedir?

  22. Rüyamda mavi ihtişamlı bir kuş kafesin üstünde uçmadan duruyordu. Yorumlarsanız sevinirim. 🙂

  23. Rüyamda siyah bir kuş yakaladım ve bir süre sonra elimde bembeyaz bir kuş oldu ve kendi kendime diyorum ki “Kesip yiyeceğim” ve baktım bir güvercin yakaladım. Güvercini kesmeye kararsız kaldım, güvercin elimde kayıp oldu. Kuş kaldı elimde öyle bir güzel ki bakmaya kıyamam. Arabadan indim, eşya indirirken uçtu gitti ve tutuğum yere kondu sonra uyandım.

  24. Rüyamda ufak sarı bir kuş gördüm. Çok sevimliydi ancak yakalamak istediğimde perdenin arkasına saklanıp kaybolduğunu gördüm. Cevaplayabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

  25. Rüyamda, banyoda erkek kardeşimle siyah kuşların yumurtalarını alıp ondan sonra kafalarını kopartıp temizliyordum. Beyaz poşetin içine koydum ama bir tanesine karışmıyordum.

  26. Rüyamda muhabbet kuşlarının elimden yem yediğini gördüm. 2 kuş 2 elimden yem yiyordu. Cevap yazar iseniz sevinirim. İyi günler.

  27. Rüyamda gökten bir kupa düşüyordu evimizin yanına düşüp aşağıya yuvarlandı,  orda durdu. Mutfağın camının birazı kırıktı orayı kırmızı garip bir kuşkanatlarıyla kapatmıştı. Daha sonra bu kuşun kırmızı saçlı bir kadın başına dönüştüğünü gördüm. Sadece başı vardı, gözleri de kırmızıydı. Yorumu nedir sizce?

  28. Rüyamda 3 adet kuş gördüm. Siyah ve beyaz renkte olanlar kafes içinde cinsini bilmediğim mavi tonlardaki kuş elleriyle yem yiyor ve bu kuşlar hiç ötmüyorlar.

  29. Rüyamda büyük bir siyah kuş gördüm. O kuşu yanımda çalışan biri esir almıştı. Ben de o kuşu ondan kurtarıp, özgürlüğüne kavuşturdum. Bunun yorumunu yaparsanız sevinirim.

  30. Benim rüyamda yeni evlenmiş bir tanıdığımın elinde beyaz kuş vardı, herkes toplanmıştı sonra elinden kuşu bıraktı ve bana geldi. Beyaz bir kuştu.

  31. Rüyamda havada uçan bir sürü kuş vardı sonra içlerinden biri yere düştü ve parçalandı. Kuşun parçaları hepimizin üzerine geldi. Emin değilim ama sanırım kuş güvercindi. Yardım ederseniz çooooook sevinirim…

  32. Gökyüzünde parlayan bir yıldız gördüm. Bana “Beni bekle” diyordu. Çok güzel ışığı vardı. Benim olduğunu biliyorum. Yıldız gibi parlıyor ama kustu.

  33. Rüyamda 3 tane muhabbet kuşu gördüm, bunların 3ü de aynı renk beyazlı, mavili hepsi bir kafesin içinde fakat kuşlardan biri hasta gibiydi. Onun kafesini ayırdım, yemini ve suyunu da verdim ve bu hasta olanın rengi daha koyu maviydi. Sonrasını hatırlamıyorum.

  34. Ben rüyamda, kafamdan yumurta gibi bir şey düşüyordu ve o büyüyüp kuş oluyordu, gagası çok büyüktü ısırıyordu beni. Acaba ne anlama gelir, bir yardımcı olur musunuz?

  35. Ben rüyamda muhabbet kuşu yakaladım çok güzel renkli bir kuştu. Neye işaret olduğunu merak ediyorum internetten de bulamadım. 😉

  36. Merhaba, rüyamda iki açık renkli kuş gördüm ama uçan kuşları yakaladık ama çok kolay yakaladık ilk önce kaçmak istediler sonra serbest bırakmamıza rağmen gitmediler yanımızda bir gelin var normal kıyafetli ama tanımıyorum onu düşmanlarından kurtarmak için birçok çukurun içinden birine saklıyorlardı. Bu arada ölen kayınpederimde yanımızdaydı

  37. Rüyamda sarı renkli kocaman bir kuş gördüm üzerimden uçtu ancak yakınıma kondu bende bu kuşu tuttum çok güzeldi kuşun ne olduğunu bilmiyorum bir kuşa benzettim sadece.

  38. Havadan sığırcık kuş sürüsü başımın üstünden geçiyor yavru kuşu tutuyorum ona beyaz peynir yediriyorum sonra çok berrak su göleti kenarında ayaklarımı suya sokuyorum sonra tepsi tepsi kebap yemek geliyor yorumlarsanız sevinirim hoşça kalın.

  39. Yavru bir yeşil kuşun kafaya konması beni bırakmaması o yavru kuşun annesiyle konuşmam ve kafamdaki yavru kuşun başımdan bir şeyler bulup yemesi. Daha sonra onunla resim çekilmek ne anlama geliyor çok merak ediyorum. Yorumumuzu şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.

  40. Rüyamda sarı muhabbet kuşunun başımdan ayrılmadı. Saçlarımın alnıma adeta masaj yaptı. Kuşu kafamdan bıraktıramadım. Beni çok sevdi. Evde de misafirimiz vardı onlarla ilgilenemedim kuştan dolayı. Misafirler giderken kuş düştü tek kanadı kırıldı. Eşime dedim hemen saralım. Daha sonra bir beyaz otobüse bindim indikten sonra gizli tünel gibi aralıklardan çıktım. Baktım bir adam uyuyor sessiz bir yerde eşim zannettim. Merdivenlerden çıktım tren çok kalabalık çok zor bindim. Binince trenin içi kalabalık değildi. Makinist kapkara bir yabancı adammış. Uyuya kalınca makinist yabancı ülkelere gitmişiz. Sonrada uyandım. Trenin içinde bir kız bana minicik bir alet verdi ama almadım. Bu dinleme cihazı sen benim kim olduğumu biliyor musun dedim ben bir polisim dedim. Öyle deyince kız beni kandıramadı.

  41. Rüyamda bir yavru kuş vardı bide annesi evin içinde bana ait yavru olan uçmaya çalışıyor ama başaramıyor, sonra ikisini de bir kedi yiyor ve ben sesli ağlıyorum.

  42. Rüyamda beyaz uzun bacaklı bir kuşun yavruları olan Tekir kediyi 4-5 metre yukarıya kaldırıp aşağı öldürmek için bırakması ve bunu tekrarlaması ardından kedinin ölmedi. İlk defa böyle bir rüya gördüm, kalpten hastayım ve korkuyorum açıklar mısınız?

  43. Rüyamda gökyüzünde siyah kuşlar uçuyordu ve bu kuşlar birden alev alıp yanmaya ve yere düşmeye başladılar vakit de akşamdı gökyüzü kararmaya başlamıştı penceren bakarken birden bu kuşların yanmaya başladığını ve yere düştüğünü görüyorum çok üzülüyorum hayvancıklar tutuştu diye rüyanın anlamı nedir acaba

  44. Rüyamda 3 tane kanarya gördüm ve 3 tane asker askerler kuşları yakalatıp sarı olan kuşu kafasını kopardı orada kaldı sarı kuş. Beyaz kanaryayı da asker kafasını kesti ama hiç kan akmadı kanarya çok hızlı bir şekilde gökyüzüne uçtu hayretle bakıp suphanallah dedim gördünüz mü dedim askerlere Allah o kuşa can verdi kafası yok ama daha hızlı uçuyor dedim ve çok kızdım askerlere çok üzüldüm. Lütfen bu rüyama bir tabir yapabileccek birileri varsa Allah rızası için yorumlar mısınız?

  45. Rüyamda patronum bana para verdi ve bunu götür bankaya yatır dedi. Bende giderken bir rüzgâr çıktı elimdeki paranın 200 TL’si yere düştü ve bir tane güvercin ağzına alıp uçtu. Bunun anlamını yazabilir misiniz?

    1. Rüyamda küçük bir kız çocuğunun gözlerini kör etmeye çalışan bir kız çocuğu gördüm. O kadar korkmuştu ki benden bile kaçıyordu ve benden çok uzaktı. Bir gayretle koştum yakaladım, bir gözü de sargılıydı. Yorumunu merak ediyorum?

  46. Rüyamda bir kuş beni uçurarak gökyüzüne çıkartıyordu, tam aşağı indirecekken uyandım.

  47. Öncelikle iyi günler kolay gelsin.Rüyamda vücudumun sağ tarafı çok ağrıyordu ve ailemdeki kişiler gelip oraya bakıp bir şeyler olduğunu fark edip o kısmı açıp içinde bir kuş ve yavrularının olduğunu görüyordular. Kuşun gagası kan içinde. Benim vücudumdan beslenerek yavrularını doyuruyordu. Anne kuş çıkartıldığı esnada yumurtluyor ama yumurta olarak değil yavru kuş olarak çıkıyordu. Sonrasında uyanıyordum. Bu rüyanın anlamını çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

  48. Rüyamda mutfakta yemek yiyiyordum. Masada mantı, sos, ekmek, su vardı. Sonra babam mutfagın kapısını acıyor ve yerine oturuyor hemen sonra etrafı kus sarıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir