Rüyada Kulak Görmek

Rüyada kulak görmek; evin hanımına yahut akrabadan olan kadına, sadık ve durumuna uygun dosta, hayırlı evlada, günahtan vazgeçmeye, faydalı mala yahut sevinç ve rahata işarettir.

Bkz: Kulak Hırsızlığı, Kulak Misafiri

Rüyada kulağın kesilmesi, yakını olan bir kadının vefatına; kulak büyümesi yahut küçülmesi, akrabada meydana geleecek artma ve eksilmeye; kulağın sağır olması haklı tavsiye ve telkinleri dinlememeye, küfre meyletmeye ve dinde fesat çıkarmaya delalet eder.

Rüyada kulaklarını tıkamak, ailesi hakkında gıybet işitmeye fakat bunları önemsemeye; kulak kirini temizlemek, sevindirici bir haberi işitmeye; kulak kirini yemek, tövbe etmeye yahut şifa bulmaya delalettir. Rüyada kulağa küpe takmak, erkek ve kadın için hayra, küpeler paslı yahut değersiz şeylerse üzüntüye; çok kulağı olmak, çok söz işitip bunları duymazdan gelmeye; birinin kulağını parmağı ile tıkamak onun gıybetini yapmaya delalet eder.

Rüyada kulağın eti yenen bir hayvanın kulağına dönüştüğünü görmek hayra, diğerlerinin kulağına dönüşmesi can sıkıcı bir duruma; kulağın kıllarla örtülü görülmesi yiğitliğe, eş ve ali bireylerinin güzellik ve iyiliğine delalet eder.

(Ayrıca Bakınız; Kulak Çınlaması.)

Rüyada kulak görmek tabiri, sizi daha kolay incitebilmek için özel hayatınız hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmeye çalışan biri var. Dikkat edin ve çevrenizde herkese güvenmeyin. Haberdir. Kulağa göre yorum yapılır.

Rüyada kulak görmek; eş, kız evlat, kız kardeş, hala ve teyze gibi kadın akraba ile yorumlanır. Rüyasında kulağında bir değişiklik görmek bu kadınlarla kıyaslanır. Rüyada kulağının kesildiğini görmek, bir kadın akrabasının öleceğine veya ayrılacağına delalet eder. Kulağına bir şey soktuğunu veya sokulduğunu gören, memnun olmayacağı bir haber işitir. Kulağının büyüdüğünü veya küçüldüğünü görmek, akrabasından birisinin evden çıkacağına veya gireceğine delalet eder.

Rüyada kulağını sağır olmuş görmek, dininde fesada veya küfre işarettir. Kulağındaki kirleri temizlediğini görmek, memnun olacağı bir haber alacağına yorumlanır. Kulağına küpe taktığını veya takıldığını görmek, eğer küpe kıymetli ise hayır, kıymetsiz ise şerle tabir edilir.

Rüyasında birçok kulaklar gören çok söz işitir. Rüyada kulağını büyümüş görmek söz dinlemeye; küçülmüs görmek, her söze itiraz etmeye işarettir. Parmağı ile kulağını tıkadığını görmek, arkasından söylenenleri işitmek istemediğine; kulağını bir hayvan kulağı gibi olmuş görmek, hayra yorulmaz. Kulağını kıllarla örtülü görmek, ev halkından iyi halleri ile ve onların ahlaklı olmaları ile tabir olunur.

Bir başka rivayete göre de: Kulak görmek evlat, mal ve rütbeye işarettir. Bazen kulak, ilim, akıl, din ve kendisiyle iftihar edilen evlat ve akrabaya alamettir. Kim kulağının büyüdüğünü ve güzelleştiğini yahut ondan nur çıktığını veya girdiğini görse, hidayet ve Allah-u Teala’ya itaatine ve emirlerini kabul etmesine işarettir. Kulağının küçük olduğunu, ona kötü bir korkunun girdiğini veya çıktığını gören kimsenin haktan ayrılıp sapıklığa düşmesine ve Allah’ın azabını önleyecek bir şeyin yanında bulunmasına işarettir.

Rüyada kulak kesilmesi ve kulağın yokluğu, yeryüzündeki fesat ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyada kulağı üzerine bir kulak daha ziyadeleştiğini görmesi, rüya sahibinin arzu ettiği bir şeye ulaşmasına işarettir. Ziyadeleşen kulak güzel ise arzu ettiği şey de hayırlıdır. Rüyada kulağının çok olduğunu görmek, çeşitli ilim dallarına yahut rüyayı gören kimsenin bir halde sabit kalmamasına işarettir. Bazen kulak görülmesi, kulağa takılan küpe vs. gibi şeylere işarettir. Kulağını, hayvanattan birisinin kulağı gibi olduğunu görenin rütbesi elinden gider ve O’na olan hürmet azalır.

Bazı tabirciler, kulak erkeğin hanımı, kızı veya başka kadınlarıdır, demişlerdir. Kulağından bir şey noksan olduğunu gören kimsenin hanımı veya kızında yaramaz bir iş meydana geleceğine alamettir. Kulağında fazlalık görenin hanımında veya kızında bir aşırılık meydana gelir, iyi işittiğini gören kimsenin rüyası, anlayışına, ilmine, sıhhatine, dindarlığına ve güzel itikat sahibi olmasına işarettir. Rüyada sağır olduğunu görmek, o kimsenin dininde fesadına işarettir. Kulağını yarım gören kimsenin hanımı ölür.

Rüyada kulağının kesik olduğunu ve bunu da kimsenin bilmediğini gören kimsenin hanımına ve kızına birisi tarafından hile yapılır. Eğer eski haline rücu ettiğini görse, tövbe eder ve iyi hallerine dönerler. Bir kulağı olduğunu gören yakında ölür.

Bazı tabirciler demişlerdir ki: Eğer kendinde birbirine benzer güzel güzel kulaklar olduğunu görse, sevindirici ve memnun edici güzel haber işitir. Eğer kulakları birbirine benzemez ve güzel olmazsa kötü gördüğü ve sevmediği haberleri işitir.

Kulak

“Rüyada Kulak Görmek” üzerine 20 yorum

  1. Arkadaşım rüyasında benim suratımda, kulaklarımın alt tarafında, çene kısmında, her iki tarafta, kulağa benzer etten şişlikler çıkmış olduğunu görmüş. Bu ne olarak yorumlanır?

  2. Allah rızası için yorumlar mısınız? Rüyamda sağ kulağımda iltihaplı sivilce olduğunu ve bir sivilceyi annemin sıkıp patlattığını gördüm. Sol kulağımın içinde de birden fazla yara olduğunu gördüm. Hatta sol kulağımda bir rahatsızlık olduğunu biliyordum ama bu şekilde yaralar olduğunu tahmin etmiyordum diye düşünerek, şaşırdığımı gördüm. Bu arada iki kızım var.

  3. Sağ kulağımda bir şey olduğunu hissedip parmağımı sokuyorum. Çıkardığım şeyi yere atıyorum, bir arı imiş. Parmağımda arının kanatları kalmış, arı beni sokmadı.

  4. Eşim rüyasından benim babasının kulağını kestiğimi ve benim kendi babamın da aynı rüyada kendi kulağını (yani babam kendi kulağını kesmiş)görmüş. Bu ne anlama gelir? Cevaplarsanız çok sevinirim.

  5. Selamünaleyküm. Kulağıma bal arısı girdiğini gördüm. Bu konuda yorum yapabilir misiniz?

  6. Cumhurbaşkanımız geldi kulağıma baktı “Ayrı ayrı temizle” dedi. Ne var diye soramadım gitti.

  7. Rüyamda kızımın oynarken kulak üstü düştüğünü ve kulak içinde kanla sarılmış, küçük bir kulak oluştuğunu gördüm. Panikle hastane hastane dolaşırken ter içinde uyandım. Çok korktum. Acil cevap lütfen, teşekkürler.

  8. İyi günler; rüyamda kulağımdan kan geldiğini gördüm beyaz pamukla siliyorum bakıyorum kan geliyor. İyi çalışmalar.

  9. Rüyamda sol kulağım ve sağ kulağımda da kanser olduğunu ama sol da kötü huylu, sağda da iyi huylu olduğunu doktor hanımdan duydum.

  10. 4 aylık torunumun kulağından önce damla damla sonra bardaktan boşanırcasına su gelmeye başladı.

  11. Selamünaleyküm. Sağ kulağıma bal arısı girdiğini gördüm ama arı sokmuyor çıkartamıyorum da daha sonra sıkıyorum kulağımın dışından sivilce patlar gibi ses geliyor ve sarı sıvı halinde sivilce gibi yere su gibi akıyor sonra kulağımı çekmemle kulağım kopuyor sonrasında dikiliyor. Rica etsem yorumlayabilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir