Rüyada Koyun Görmek

Rüyada koyun görmek, iffetli, şerefli ve saygıdeğer bir kadına; ganimete, çocuğa, hayırlı ve bereketli mala işarettir. Rüyada koyun peşinde gitmek, bir kadının ardı sıra gitmeye; koyun sağmak ya da etini yemek hayra ermeye, rızık ve nimete; koyun otlatmak yönetici olmaya işarettir. Derisi yüzülmüş koyun birinin vefat etmesine delalet eder.

Bkz: Çoban, Koyun Yüzücüsü

Rüyada koyun sürüsü görmek, itaatli ve uysal halka; kirli koyunlar pis ve haşerat taşıyan insanlara; koyunun siyahı da, beyazı da hayra, onun baş ve bacakları ganimet malına işaret eder.

Rüyada koyunun kuyruğunu görmek, kadın malına, bol nimete ya da yemin etmeye işarettir. Rüyada koyun sağmak, insanlarla iyi geçinmeye, siyaset ilmini iyi bilmeye ve rızka; koyun yüzücüsü halka zulmeden amir yahut memura delalettir. Koç, şerefli ve muteber bir kimseye; koçun yünü ve kuyruğu şerefli bir bir kimseden mala yahut onun kızıyla evlenmeye; kuzu, anne ve babasına itaat ve hürmette kusur etmeyen evlada işaret eder.

Rüyada hamile kadının kuzu görmesi, oğlan doğurmasına delalet eder. Rüyada koyun görmek, kadına işarettir. Koyuna ulaştığını gören kimse kadınla evlenecek demektir. Koyunun kendi önünde yürüdüğünü gören kimsenin bir kadına aşık olacağına ancak amacına ulaşamayarak, vazgeçeceğine işaret eder.

Rüyada koyun sağmak rüyayı görenin, o sene için hayırlı bir iş yapacağı demektir. Sağlıklı koyunlar mutluluğun işaretidir. Sağlıksız koyunlar, iş hayatında atacağınız yanlış bir adımdan dolayı mutsuz olacağınız anlamına gelir. Koyun besili, temiz, sağlıklı ise çok önemli bir başarı ve kısmettir.

Rüyada koyun görmek tabiri asil bir kadınla yorumlanır. Bir koyun keserek etinden yediğini gören, muradına erer. Rüyasında bir koyun kestiğini gören, bir kadına iftira eder. Bir rivayete göre koyun evli kadın olarak tabir olunur.

Rüyasında bir koyunu olduğunu görmek, rüyayı görenin eline mal geçer. Koyunu bağlamak, tutmak, üstüne binmek, satın almak, koyunun doğurduğunu görmek, maksadına ermeye ve bir eve girmesi de o yılın bereketli olacağına işarettir. Rüyada koyun görmek, bereket ve bolluk içinde yaşayacağınıza işarettir.

Koyun

“Rüyada Koyun Görmek” üzerine 43 yorum

  1. Yedi sekiz tane koyunun boynunda tasma vardı tasmaların ipi benim elimdeydi adeta saldırgan köpekler gibi kaçmaya çalışıyordu tasmaların iplerini kaçırmamak için adeta zor tutuyordum

    1. Koyunu bağlamak, tutmak, üstüne binmek, satın almak, koyunun doğurduğunu görmek, maksadına ermeğe ve bir eve girmesi de o yılın bereketli olacağına işarettir.

  2. 3 tane koyun bir tanesi kocaman bizim içeri girdi.  Ben de kovaladım arkamdan takip etti vurup kaçarken beni yerlere vurup vurup duruyordu.

  3. Rüyamda pis bir suda küçük bir kuzunun boğulduğunu ve arkasında annesinin yavrusunu sudan çıkardığını gördüm. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim, teşekkürler.

  4. Bir camini içinden dışarı çıkıyorum. Kendimi Mekke’de hissediyorum, yürüyorum. Bir adama “Kabe ne tarafta” diyorum. “Hemen solda” diyor, yürüyorum. Bir türbe önünde iki koyun görüyorum sıralı gibi büyük olan arkada, küçük önde, sanki koyunlar cansız gibi, gözü siyah. “7 kere tavaf etsem mi?” diyorum. Bu rüyamı tabir ederseniz, teşekkür ederim.

  5. Rüyamda normal koyun ebadının daha genişini gördüm ve içinde dua okurmuş gibi dudakları kıpırdıyordu. Benim sorularıma beden diliyle cevap veriyordu. Örneğin başını sağ sol ya da yukarı aşağı yapıyordu. Ne anlama geldiğini merak ediyorum.

  6. Rüyamda uzun ince bir yılan dağa çıkarken, yolumuza çıktı ve yanımızda bir koyun vardı. Yılanın başını ağzına koyup, kafasını koparıp yuttu. Anlamını öğrenemedim.

  7. Rüyamda eşeğin üzerine binen koyun gördüm. Koyun bazen düşüyordu ama tekrar binmek için uğraşıyordu ve biniyordu. Eşeğin üstünde dağa çıkıyorlardı. Ben de onları izliyordum. Bir de yılan gördüm yılanın dibindeyim ama yılan deliğinden sadece kafasını çıkarmış beni ısırmaya çalışıyor. Yılanın iplerle bağlı olduğunu gördüm, çok yakınındaydım sanki ben de onun yanına bağlıymışım gibi kaçamıyorum ama yine de yılan ulaşamıyor bana zarar veremiyor.

  8. Merhaba rüyamda denizde balık tutmaya çalışırken, sudan kuzu çıktı, yani kuzu tuttum ve o kuzu uslu uslu yanımda oturdu sonra da yattı. Bunun anlamını bilen var mı? Deniz suyu çok güzel, çok berraktı.

  9. Rüyamda derisi soyulmuş koyunun sakatatlarını çıkarmaya çalışırken başkası çıkardı.

  10. Ben rüyamda bir kuzuyu seviyorum, peşinden kuzu koyun oluyor. Ardından bir makinanın arasına sıkışıyor, ben de acı çekmesine bakıyorum, hatta ben de acı çektiriyorum ama kısa süreli. Koyun bas bas bağırıyor. Ardından bana saldırıyor, beni süsmeye çalışıyor .:) Ben de kaçıyorum. Bunun anlamı nedir?

  11. Beni kovalayan bir yılanın, sevgilim tarafından kafası tutulurken, kuzuya dönüştüğünü gördüm. Ne anlama gelmektedir?

  12. Rüyamda 2 koyunu sera ve yüksek şelaleden geçiriyorum. Nasıl yorumlanmalı? Teşekkürler…

  13. Merhaba rüyamda bu gece evime birkaç koyunun girdiğini gördüm ama belli ki bunlar kurbanlıklardı. Çünkü arkalarından hoca geliyordu, elinde bir bıçak.

  14. Kardeşim reklamlardan rüya tabirlerini okuyamıyoruz. Reklamı kaldırınca yazının yarısı da kalkıyor.

    1. Merhabalar,

      İşletim sistemimizden rüya tabiri okurken herhangi bir reklam bozukluğu göremiyoruz.

      Size yardımcı olabilmemiz için hangi tarayıcıyı kullandığınızı söyleyebilir misiniz bize? Örneğin; Chrome, Firefox, İnternet explore, safari gibi. Eğer bunlarla ilgili bir problem olmadığına eminseniz işletim sisteminizde bir sorun olabilir. En yüksek ihtimal ise bilgisayarınıza virüs girmiş olmasıdır. Bu durumda güncel bir antivirüs programıyla genel bir tarama yapmayı deneyiniz.

      Not: Herhangi bir sorun karşısında iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

      İyi günler dileriz.

  15. Rüyamda çok güzel ve tatlı bir koyun gördüm ama ben kesmekten çok çekinirim yani gerçek hayatımda. Onu kellesine bıçağı dayamışım nasıl ve nereden keseceğimi düşünürken kesmişim ve koyun da sonra kalkıp kaçtı kanlar içinde.

  16. Ben rüyada bir koyun gördüm. Bana koşarak geldi. Ben de kapıyı kapattım. Koyun da kapıyı kemiriyordu.

  17. Rüyamda koyun ya da koç cinsini bilemiyorum, bana saldırdığını popomdan ısırdığını ve sürekli olarak ondan kaçtığımı bir şekilde kurtulduğumu gördüm. Ne demek, ne anlama gelir?

  18. Bir sürü koyundan bir tanesini 3 gözlü bir kedi sürüyerek götürmeye çalışıyordu. Mani olmaya çalıştığımda kedi bana saldırdı.

  19. Uçsuz bucaksız yemyeşil bir doğadayım. Bismillah diye bir ses duyuyorum ve bu sesle bu iyiliğin üzerine beyaz bir şeyler yuvarlayıveriyorlar. Bakıyorum bu beyazların hepsi bembeyaz sayısız koyun. Teşekkür ederim.

  20. Rüyamda koyunu yatırdım, tam kesecekken koyun birden ayet okumaya başladı. Şaşırdım ama duygusallaştım. Ayeti duyunca uyandım. Ayetin sonunu o anda hatırlıyordum, sabah hatırlayamadım. Yorum nedir?

  21. Babam rahmetli, çarşının ortasında pişmiş et ekmek arası satıyor. Ben babama gitmek isterken yüksek topraklı yerden inerken 2 tane koyunla karşılaşıyorum. Koyun beni bırakmıyor dişleriyle kazağımın göbek kısmını dişlerinin arasına alıyor, geviş getiriyor ve “Bırak” dediğimde koyunla konuşuyoruz ama ben korkudan ablama sesleniyorum “Bu koyun beni bırakmıyor” diye o esna da çarşıda patronumu görüyorum ve saklanıyorum. Babamın yanına giderken tanımadığım kişi tarafından tokat yiyorum. Çok karışık rüya. Hayırdır inşallah.

  22. Rüyamda koyun sürüsüne kamyonumla çarpıyorum, irili ve ufaklı dört beş tanesine vuruyorum. Kan yok ama hayvanlar ağrısından çok kıvranıyorlardı. Ben rüya tabirine baktım ama tam olarak bir sonuç bulamadım. Bana bir cevap verebilir misiniz? Saygılarımla.

  23. Ben bir sürünün arasındaydım ama 5-10 tanesi doğurmuştu ve kuzularını emziriyorlardı. Ne olabilir sizce?

  24. Rüyada, ırmakta kafası olmayan ama boynu olan bir koyun görmek nedir? Teşekkür ederim.

  25. Rüyamda bir koyunu sırtıma alıp bir yerden eve götürmeye çalışıyorum. Bu rüya ne anlama geliyor? Acil yorumlarsanız sevinirim.

  26. Eşim 2 tane kurbanlık koyun almış ve sırtlanmış getiriyordu. Birini arife günü kesmiş, kafası benim önüme düştü.

  27. Ben koyunu arabada unutmuşum birkaç gün sonra arabaya binince koyunu fark ediyorum ölmek üzereyken eve çıkartıp suluyorum ve besliyorum ekmek ve karpuzla. Ve onunla konuşuyorum “Yavaş yavaş ye, yavaş iç suyunu” diyorum. Bana “İşe geç kalıyorsun” diyor. Saat söylüyor 6,45 uyanıyorum. Aynı söylediği saatti 6,45. Cevabınızı, yorumunuzu bekliyorum. Teşekkür ederim.

  28. Rüyamda evimin önünden dere deniz gibi bir su akıyordu, kenardan yürüyerek denize ulaşıyordum bir takım arkadaşın yanına. Daha sonra eve geri döndüğümde bu arkadaşların bana 2 inek hediye aldığını görüyordum birisi tuvalette, birisi de evin kapısının önünde. Daha sonra arkadaşlardan biri evde uyuyordu onu uyandırıyordum. Sonra tekrar kapının önüne çıkıyordum 2 inek, bu sefer 3 koyun olmuş. Bu 3 koyunun 2si kapının önünde 1i tuvalette duruyor, ben bu değişikliği pek önemsemiyorum “Hediyedir sonuçta azı çoğu önemli değil” diyorum. Babamın yanına gidip arkadaşların böyle bir hediye aldığını söylüyorum. Babam da arkadaşları iftara davet ediyor.

  29. Ben rüyamda samanlık gibi yerde kahverengi bir koyun bana bakıyordu ve rüyamda zaman ve saat verildi. 

  30. koyunun üstüne binip koşmak birde sağ tarafta 2 bacak yok diyer 2 bacak var olan koyun gördüm yani 3 4 tane koyun vardı birisinede elimde yumurtamı yemmı ne vardı koyuna gösteriyordum

  31. Rüyamda eski sevgilimle kuzu veya toklu sürüsü bir yerden götürürken eski sevgilim oralarda bir bilmediği ev seklinde bir uzun iki odalı bir yere girer. Benim girmesini istemediğim halde. Az ilerde köprü olur. Kuzu seklindeki toklu, koç olacak kuzulardan birisi köprüden aşağıya tam düşmek isterken ben yakaladım. Daha sonra eski sevgilimin girdiği odalardan birinde kadın olur, dışarda da kadının kocası. Ben çekinirim ondan dolayı benim eski sevgilimin oraya girmesini istemem. Ama daha sonra eski sevgilim gelir. Sorarım yakalandın mı diye. Ondan sonra da uyanırım veya hatırlamıyorum.

  32. Merhaba ben rüyamda iki üç tane kalabalık koyun sürüsünün gökyüzünden düşüp öldüğünü gördüm, sürü halinde düştüler. Sonra yaşayan varsa bulup kesmek için araştırırken bir tanesi hafif can çekişir gibiydi, kesmeye çalıştık kesemeden öldü. yanımda bir iki kişi daha vardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir