Rüyada Kavga Etmek Görmek

Rüyada kavga etmek görmek, ihtilafa düşmeye, görüş ayrılıklarına ve tartışma yapmaya; elinde kılıç, silah gibi şeyler bulunduğu halde kavga etmek dikkat çekecek bir iş yapmaya işaret eder.

Bkz: Arkadaşla Kavga Etmek

Rüyada bir kimseyle ağız kavgası yaptığını görmek, üzüntü ve kedere; biriyle kafa kafaya dövüşmek soy ve sopla övünmeye yahut biriyle tartışmaya delalet eder.

Rüyada kavga etmek, kuvvetle tabir olunur. Rüyada birisi ile silahla kavga ettiğini görmek, bir kadınla evlenmek için ona güzel görünmeye çalıştığına, zırhlı olarak kılıçla kavga ettiğini görmek, rakiplerine üstün gelmek için bazı çarelere başvurduğuna; bir savaş alanında düşmanı ile kılıçla savaştığını görmek, o kimsenin Cenab-ı Hakk tarafından büyük bir şerefe nail olacağına delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında tarihin büyük adamlarından birisine ait bir kılıç taşıdığını görmesi, büyük bir üne sahip olacağına işarettir. Bir başka rivayete göre de: Bir kimse rüyada halkın birbiriyle kavga ettiğini görse, yiyecek sıkıntısı baş gösterir. Halkın, hükümet başkanıyla harp ettiğini görse, fiyatların düşmesine işarettir.

Rüyada kavga etmek, kuvvete veya bir insanla düşmanlığa yahut ihtilafa düşmeye ve ayrılmaya veya diğer bir kimse ile kavga yapmaya işarettir. Rüyada silahla kavga etmek, bir kadını bir kimseyle evlendirmeye işarettir. 

Rüyada zırh cinsinden olan silahla kavga yaptığını gören kimse, hilekar ve zengin bir kadınla evlenir. Bir kimse rüyada harpte kılıçla kavga yaptığını görse, o kimsenin Allah (C.C.) yolunda cenk ve kavga etmesinden dolayı nail olacağı şerefe işarettir.

Kavga Etmek

“Rüyada Kavga Etmek Görmek” üzerine 51 yorum

  1. Merhaba, rüyamda eniştem ‘in evindeyim, 2 ablamda evde eniştemde, sonra içeri gizli birisi giriyor, onu sadece ben görüyorum. Elinde bir alet var bir de bir adamı daha yanında getirmiş evde saklanıyorlar. Biz 3 kişi dışarı çıktık kapının önündeyiz, eniştemde inecek ama 5 dakika sonra evde birilerini gördüğümü enişteme söyleyemiyorum panik yapmasın diye, o ara zile basıyorum “Hadi enişte çabuk ol in çabuk çabuk”  diye söyleniyorum “ tamam” diyor. Kafasını içeri çekiyor, bir tarafa geçtiğini gördüm dışarıdan, perdenin arkasından, baktım adamlarda geçti.  Başladılar enişteme vurmaya ama eniştemde güçlü, yapan da bir tanıdık, eniştem iş yerini kapatmış diye gözdağı vermeye gelmişler. Eniştemin el bileği kırılmış gibiydi.  “Bıçaklandım” dedi.  Ama yine de iyiydi sağlamdı kanda görmüş olabilirim, çok iyi hatırlamıyorum. Şimdiden teşekkürler, bir an önce yorumunuzu bekliyorum…

    1. Nil, eğer sen rüyanda kan görmüşsen rüyanı bozar eğer görmemişsen orasını bilmiyorum.

  2. Ben rüyamda çocuklar gördüm. Bir tane arazide oturuyorlardı sonrasını hatırlamıyorum ama çocuğun birine çok sinirlendim. “Erkeksen gelirsin buraya” falan diye bağırdım. Sonra yanına gittim çocuğu boynundan tuttum diğer çocuklar da taşla bana vuruyorlardı sonra çocuğun boynu kırıldı, büküldü, iki büklüm oldu sonra ben çocuğun boynundan tutup “Bana karışırsanız sonunuz böyle olur” diye bağırıyordum sonrasını yine hatırlamıyorum.  Yakın bir arkadaşım da ordaydı onunla konuşup daha sonra yanından ayrıldım fakat tüm bunlar olurken de annemle beraberdim. Ben çocukların yanına gidince annem de oturmuş beni izliyordu bunun tabiri nedir acaba?

    1. isimsiz senin rüyan hayatında birkebile sen çocuk dövdünmü çünkü rüyanda çocuğu dövmüşsün.

  3. Bence çok saçma ve biri birini boşuyor ve ben amcamın kızını çok pis dövüyorum. Ben rüyamda kılıçlı ya da silahlı kavga görmedim ki…

  4. Merhaba kız arkadaşımla konuşmuyoruz bu aralar. Rüyamda gördüm onu, eski işyerinde çalışmaya başlamıştı tekrar ben de oradaydım, tesadüfen onu gördüm. Başta surat astı sonra konuşmak için yanıma geldi, dışarı çıkıp konuşmaya başladık sonrasını göremedim. Sizden ricam rüyamı yorumlar mısınız?

  5. Merhaba arkadaşlar ben çocuklarla kavga ettim, 2 kişilerdi ağızlarını burunlarını kırdım geçen hafta ama bu çocuklar bana faceden laf yaptılar. Seni bıçaklayacağım diye ben bıçaklandığım için onun takacağı bıçaktan korkmuyorum. Ama arkadaşlar 3 gündür aynı yerde her gördüğüm günkü gibi 3 gündür aynı rüyayı görüyorum ve bu bana çok saçma geliyor. Orada kavga ediyoruz ve 3 gündür aynı şeyler oluyor. Ben bir tane vuruyorum gelmiyor, o bir tane vuruyor 100 kişi oluyorlar sonrasını hatırlamıyorum ve 3 gündür aynı şekil böyle bir rüya görüyorum.

  6. Ben son zamanlarda çok rüya görmeye başladım ve rüyamda gördüklerimden dolayı da hiç uyuyamıyorum. Bugünde rüyamda eşimin eski kocasıyla kavga ederken gördüm. Bu hayır mı, şer mi bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.

  7. Rüyada babamla ağız tartışması yapıyoruz. Bana defalarca hayata veda ederse bana asla bir miras bırakmayacağını iletiyor. Lütfen bunu yorumlar mısınız?

  8. Rüyamda babamla kavga ediyordum bir konu yüzünden ama konu ne bilmiyorum. Babama çok sinirleniyorum. Babam benle barışmak istiyor. Ben yine de inat ediyordum sonra babama kıyamadım. Tam onun yanına gittim. Onunla barışıyorken uyandım.

  9. Başka bir rüyamda da rüyamda uyuyacaktım. Birden annem ve tanımadığım bir kadın geldi. Bana muska verdi. Muskanın rengi siyahtı. Ben anneme “Bu ne” diye sorduğumda, annem cevap vermedi. Çok ısrar ettim söylemesi için. O da “Seni korumak için” dedi. Sonra da hep korktum rüyamda. O muska yüzünden başka bir yerde oluyorum. Eve gideceğim birden çöp kovasının içinde insan olarak domuz gördüm 2 tane. Sonra da bir şeytan, insan kılığında bana sertçe bir şey söyledi ama ne dediğini anlayamadım sonra da uyandım.

  10. Merhaba, rüyamda oturduğum evde eşim abimle ve annemle ağız kavgası yapıyorlardı ve inanılmaz derecede tartışıyorlardı. Rüya tabirine baktım ama bir anlam çıkaramadım. Çünkü ben olaya müdahale etmiyordum. Net olarak 3ü gözüküyordu ama ilk defa bu rüyadan çok etkilendim. Gerçek gibiydi. O yüzden anlamını çok merak ediyorum.

  11. Sevdiğim kadınla ağız münakaşası yapıyor gitme dediğim yere ısrarla gitmek istiyor. Ben de gitmesini istemiyorum.

  12. Selam. Ben rüyamda şunu görüyordum. Benim babamın bir düşmanıyla kavga ediyordu yani babam ve duymanı babam ona para vermeye çalışıyordu ama aptal almıyordu. Bana neye işaret ettiğini söylerseniz sevinirim.

  13. Rüyamda eski erkek arkadaşımla kavga ettiğimi gördüm bir çeşme başında. Bu rüyanın ne olduğunu bana açıklayabilir misiniz?

  14. Rüyamda sevdiğim çocuk ağlıyordu. Bu ne anlam geliyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

  15. Rüyamda sevmediğim bir insan var. İkimizde birbirimizden nefret ediyoruz. Onunla kavga ediyordum ve dövüyordum.

  16. Merhaba, ben rüyamda kız arkadaşımla gezerken kız arkadaşımın babası önümüze çıkıyor. Bir adamla çok fena kavga ediyorlar. Kız arkadaşım ağlamaya başlıyor. Ben hemen kavgaya giriyorum. Adama bir defa vuruyorum ondan sonra ne sesim çıkıyor, ne de vurabiliyorum. Kız arkadaşımla babası beni orda bırakıp gidiyorlar. Sonra tek başıma baya oturuyorum, kalkıyorum.

  17. Rüyamda yengemle kavga ediyordum ama ağız kavgası karşılıklı ağır konuşuyorduk. Arada annemi de görüyorum bizim evdeyiz. Yorumunuzu bekliyorum.

  18. Rüyamda bana 5 kere üst üste tarih verildi ve bu tarihi unutma diye de teyit edildi. Acaba o tarihte ne olacak bilmiyorum?

  19. Ben rüyamda bir dershanedeydim ve arkadaşım ezgiyle yan yana oturuyorduk. Arkadaşımız nazlının yeri olmadığından yanımıza oturdu ve eskiden ezgi beni çok severken artık nazlıyı sevmeye başladı. Yanında nazlı otursun istedi. Ben de çığlıklarla kavga ederken içeri bir hoca geldi ve derdimi ona anlattım ve benim için üzüldü. Sonra boynuma koruyucu bir kolye taktı ve dedi ki; “Bu kolye seni bütün kötülüklerden koruyacak.” Sonra o rüyada bizim köydeymişiz yani yolu pek fazla bilmiyoruz. Çıktık ezgi nazlıyla beraber gitti. Ben de tek kaldım sonra onların peşinden giderken yeni telefonumu hırsızlar çaldı. Onlara yalvarırken bir de baktım ki, bizim eski telefonda onlardaymış. O çetede bir baba, bir ortanca oğul ve bir küçük kız vardı. Sonra ağlayarak ezgiyi buldum, bana bağırdı ve “Git” dedi. Ben de giderken annemi gördüm ve telefonu çaldılar. Annemin de telefonunu çaldılar. Ellerinden hızlıca çektik ve köyde oturan yengemin evinde kaldık. Hırsızlar hala ordaydı ve uyandım. Bu arada cevaplarsanız sevinirim. Biraz uzun ama :d

  20. Sevdiğim ve sevmediğim iki erkek benim için kavga ediyordu, ben de aralarına giriyordum. Yorumlarınızı bekliyorum.

  21. Rüyamda kavga ediyordum, gücümün azaldığını karşımdakine vuramadığımı gördüm.

  22. Merhaba, ben rüyamda gördüm ilk sevdiğim, babası ve amcasıyla kavga ediyordum. Benim elim boştu, ikisi silahlıydı. Beni öldürmeye çalışıyorlardı. Ben de eve koşuyordum silahımı alıp ikisine sıktım sonra uykudan uyandım. Ben ailece bu sevdiğim kız için şuan yaklaşık on beş yıldır bu kızın ailesiyle düşmanız. Bizim aşkımız için hatta çok kere kavga bile ettik. Az kala kanlı da oluyorduk. Lütfen bunun cevabını yazarsanız sevinirim.

  23. Merhaba, rüyamda bir gemiye biniyorum. Gemi giderken içimde Mekke’ye gittiğimi hissediyorum. Denizin ortasında giderken sanki Kabe’yi görecekmişim gibi bir his var içimde sonra o gemi bir limana yanaştı. İleride denizin ortasında bir ada var, o adada Kabe’yi görüyorum ve bir sandal bekliyorum. Bekliyorum ki, beni o Kabe’ye götürecek, çünkü yakın bir mesafe kayıkla gideceğimi düşünüyorum. Sonra o kayığa biniyorum, Kabe’ye varmadan uyanıyorum…

  24. Ben rüyamda ölmüş abimle devamlı kavga ediyorum ben devamlı taşlayıp dövüyor, benim eşyalarımı giymiş çıkarmasını söylüyorum çıkarmıyor. Bu rüyayı aynı şekil de 2ci defa görüyorum. Abim ölmeden önce ufak kardeşimle çalışıyordu sonra ben oraya geçtim, işi bayağı büyüttük.

  25. Merhaba, rüyamda amcakızımla önce ağız dalaşına girdik sonra kavga ettik. Rüyamda kedileri ve horozları da üzerime atıyordu. Saklanıyordum, tanımadığım bir kadın beni gördü ve susup beni hiç görmediğini evine gitmesini söyledim o da öyle yaptı. Şimdiden teşekkürler. Yorumları bekliyorum…

  26. 1 sene önce biriyle çok kötü kavga etmiştim simdi aynı kişiyle rüyamda saç başa kavga ediyorum. Ben onun saçını hep çekiyorum ama o benim saçımı hiç çekemiyor.

  27. Biz anneannemlerin evindeydik. Anneannem bana “Şuraya yaslan” dedi. Ben de “Tamam” dedim. Bana bir şey yapıyordu, o zaman çok acı çekmiştim onu hırpaladım çekti beni annem. Teyzem, babam, dayım, kuzenim ve yengem salonda oturuyorlar ve sohbet ediyorlardı, ben de. Annem geldi, “Gel Emirhan dışarı çıkalım” dedi. Anneannemi gene dışarda gördüm ona saldırmak istedim ama yapamadım. Bu rüyanın amacını söyler misiniz? Teşekkürler.

  28. Rüyamda eski sevgilimin eskiden sevdiği kızla saç baş kavga ediyordum. Arada dayak yesem de kavganın galibi bendim. Kavganın sebebi hatırladığım kadarıyla eski sevgilimdi. Kavga ettiğimi rüyamda da teyzemlere anlatıyordum ne demektir bu? Kafam karıştı.

  29. Merhaba, ben lokman. Rüyamda evin balkonunda sigara içerken kardeşimin kavga ettiğini gördüm ve balkondan atlayıp ben de kavgaya karışım. Kavga ettiğimiz şahıs ben ona sopayla vururken birden 10-11 yaşlarında çocuk oldu ve ben şok içinde kardeşime “Sorun neydi?” diye sordum ve kardeşim polis karakolu önünde bir yerin resmini çekiyordu ki polisler gelmeye başladı ve çocuk ağlayarak “Ne olur abi beni onlara verme” diye yalvarıyordu. Ben de hemen elinden tutup kaçırmaya başladım. Kaçarken birkaç çocuk daha çıktı. Onların da ayrı ayrı yerlere kaçmasını söyledim ve polisler motorla peşimizdeydi. Ben de çocuğa sessiz ol ve beni dinle ve park halindeki bir aracın yanında secde eder gibi çöküp bekledik karanlıkta izimizi kaybettirdim ve gözümüzü açtığımızda sabah olmuştu. Hepsi bundan ibaret ama uyandığımda çok hızlı nefes oluyordum. Rüyanın tabiri nedir? Lütfen… Teşekkürler.

  30. Merhaba. Dün rüyamda geçen hafta gittiğim tatil yerindeydim ve orada tanıştığım ve çok sevdiğim birisini gördüm. Benden kaçmaya çalışıyordu. Beni istemediğini söylüyordu. Bu ne anlama geliyor?

  31. Rüyamda annemle kavga ediyorduk daha doğrusu benim sevdiğim kişiden ayrılmadığımı öğrenince bana bağırmaya başladı ve birbirimize girdik gerçeğinde bu rüyam hala annemin karşı olduğunu mu gösterir.

  32. Merhaba. Bende rüyamda sınıftan bir erkekle kavga etmiştim o bana vurdu sanmıştım hâlbuki başka bir arkadaş vurmuş sonra ben bunun saçını başını yoldum yerimize oturduk o sırada hoca geldi ama Enes benden şikâyetçi olmadı. Sonra ormandaydık Enes’te vardı ona bir fotoğraf veriyordum sonra gidiyordum o da âşıkmış gibi bakıyordu. Sizce bu neye işarettir?

  33. Merhaba rüyamda bana düşman olan kadını elimde ki kitap ile bayıltıncaya kadar dövüyorum. Makyaj yapmayan birisi yüzünden makyaj vardı.

  34. Ya ben rüyamda önce beyaz bir şekilde kustuğumu ve ardından sokaktan evime sesler geldiğini duydum. Annem yengeme sokağın ortasına bembeyaz bir yatak hazırlamış kavga ederek onu topluyordu. İnanılmaz karışık bir rüyaydı. Yardımcı olursanız sevinirim.

  35. Rüyamda komşumuzla kavga ediyordum sonra komşumuz beni bir yere şıkıştırdı bana laf atmaya başladı sonra bende ona laf atmaya başlayacakken babam geldi yanımıza sonra bana dedi ki sen sus ben sorunu çözücem dedi sonra da rüya orda bitti.

     

     

  36. Rüyamda kalabalık bir ortamda birisiyle kavga yapıyoruz elimde iki tane balta nacak türü nesne var rakibimin elinde de balta var neyse yoğun mücadelenin sonunda rakibi kendimden uzaklaştırıyorum. Eşim kalabalığın içinde beni izliyor ancak hiç tepki vermiyor.

  37. Kızımla vapurda kavga ediyorum. Sevdiği çocuğu istemiyorum diye haykırıyorum ve yüzüne sacına birkaç kez vuruyorum hiç gerçekte dövmedim. Cidden konuşmasını istemiyorum evlenmesini ağlıya ağlıya bağırarak uyandım. Âdeta içimdekini kustum kızım bana bir şeyler anlatıyor dinlemiyorum

  38. Merhaba, rüyamda evde oturuyorduk babam camiye gidecekti camdan baktığımda küs olduğum arkadaşımı dövüyordu bende koşa koşa yanına gittim sonra küs olduğum arkadaşın babasıyla amcası babamı dövdüler ben de küs olduğum arkadaşımı dövdüm sonra babamla eve geldik.

    Bunun ne anlama geldiğini bilen varsa lütfen çok acil yorumlasın.

  39. Rüyamda eski sevgilimi gördüm sonra beni öpmek istedi ama ben istemedim ama ben onu hala seviyodum sonra birşey oldu birşeyden kortuk koşmaya başladık bu kadar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir