Rüyada Kardeş Görmek

Rüyada kardeş görmek, aile içinde aile fertlerinin birbirlerine karşı olan bağlılıklarını ifade eder.

Rüyada bir kimse kardeşini görürse, akrabalarından ya da dostlarından güzel alacağına işarettir. Bu rüya erkekler için para durumunuzun iyileşmesi; kadınlar içinse, dertli bir anda hiç ummadığı bir kişiden yardım görmesi demektir. Rüyada öz kardeşini görmek, güzel ve sevindirici haber almak anlamındadır. İyi ve sevindirici haberdir.

Rüyada erkek kardeş görmek, mal ve dünyalıkta ortaklığa yahut kardeşin içinde bulunduğu durumuna işaret eder.

Rüyada kız kardeş görmek, kişinin kendisinden şefkat ve ilgi bekleyen bir yakınına yahut kardeşi varsa onun durumuna delalet eder.

Rüyasında öz kardeşini gören kimse iyi haber alır ve sevinir. Ancak kardeş rüyasındaki her şeyle birlikte yorumlanmalıdır. Bazen kardeş rüyaları bambaşka anlamlara gelebilir.

Ayrıca bkz: Yedi Yıldız (yedi kardeşler) 

Kardeş

“Rüyada Kardeş Görmek” üzerine 80 yorum

  1. Erkek kardeşimi gördüm. Beni vurmaya gelmiş töre gereği ama yapmıyor elinde silah vardı.

    1. Rüyamda kardeşim dışarıda oynuyordu, ben de okuldaydım. Okuldan gelirken bir adam kardeşimi alıp götürmüştü.

    2. Silah kuvvet demektir. Abin çok güçlü biri, senin sayende. Töre falan da yok. Abinin kaderisin.

  2. Rüyamda ablamın kaçırıp ona kötü işler yaptıracaklarmış. Beni ve eşimi de bir şey içirip baygınlık geçirmemize neden oldular. Babam, ben, eşim, yengem ve bir kaç arkadaşım ablamı arıyoruz. Çok ağlıyorum, eşime sarılıyorum. Ablamı kaçıran arabanın peşinden koşuyorum, ablamı bulmak için birçok çaba gösteriyorum.

  3. Rüyamda öz kardeşlerimi gördüm. En küçük ablam hariç hepsi küs gibiydi sanki. Küçük ablamla merhabalaşıyorum ve öbürlerine ağlıyordum. “Ben sizler için geldim, niye yüz asıyorsunuz bana?” diye uyandım, rüyaymış. Neye yorumlanır bu rüya?

  4. Rüyamda kız kardeşimin bebek aldırmış olduğunu görüyorum, öğreniyorum ve çok üzülüyorum, bu duruma… Gerçek hayatta kız kardeşim bekar ve bir erkek arkadaşı falan yok fakat pazartesi yeni bir işe başlayacak. Acaba iyi ya da kötü neye delalet ediyor? Bu rüya çok aklıma takıldı. İlginize teşekkürler.

  5. Rüyamda öz kardeşimin öldüğünü gördüm ama ilk basta annemler bana haber vermiyorlardı. Sonunda kuzenimden öğrenince, her gün ağladım. Bu ne demek, acaba?

  6. Rüyamda kız kardeşimin sonunda kaçırıldığını gördüm. Önceden biliyordum, rüyamda ve babama söylemiyordum. Korku filmi gibiydi. Ailem için çok korkuyordum, gelip onlara da bir şey olacak diye. Kardeşim kaçırıldıktan sonra ağlayarak babama diyordum, haberim olduğunu. Babam bana kızıyordu, ağlıyordu… Ben vicdan azabından, korkudan ona bir şey olacak diye olacakları görmemek için alıp boynumu kesiyordum, feci şekilde kan geliyordu. Ağlayarak annemin yanına gidiyordum, o şekilde…

  7. Rüyamda erkek kardeşimle bilmediğim bir evdeyim. Kardeşim bana bir şeyler anlatıyor. Birden çok büyük deprem olmaya başlıyor. Sağa sola büyük bir hızla sallanıyor, her şey. Deprem olduğunu anlayınca pencereye koşup dışarıya bakıyoruz. Bulunduğumuz ev ikinci kat gibi bir yükseklikte. Evin karşısında sadece ön duvarı kalmış, eski bir taş binanın, o duvarının da yıkıldığını görüyoruz. Sonra uyandım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

  8. Abim ve kardeşim kavga ediyorlar. Abim belinden rahatsız olduğunu bildiği halde kardeşim belini sıkıyor ve elinden bir şey aldı.

  9. Rüyamda erkek kardeşlerimle bir yerdeyiz, aniden bir tanesi rahatsızlanıyor ve vefat ediyor. Diğer kardeşim ve ben ağlaşmaya başlıyoruz. Bu arada babam da geliyor ve kardeşimin üstünü beyaz bir çarşafla kapatıyorlar. Ve sonrasında uyandım. Yorumu bildirirseniz sevinirim.

  10. Benim kardeşim yok ama rüyamda kardeşim varmış. Ben ona bakıyorum… Bu ne demek?

  11. Bizim evin üst katında kalabalık bir gurup var. Ben oraya girip alt katta ki evime balkondan sarkıp girmek için oradayım ama eşim, ablam ve ablamın oğlu da oradalar. Bir ara üvey annemin yakasından tuttuğumu gördüm. Sonra balkona eşim, ben ve ablam çıktık. Ben tam aşağıya inmek için hazırlanırken “Acaba bizim balkon kapısı açık mı” diye sordum. O sıra ablam ani bir hareketle bana hava atar gibi aşağıya sarkıp kapıya bakmak istedi. O sırada tutundu. Sineklik koparak bizim balkona şiddetli bir şekilde omuz ve başı ile karışık ters bir şekilde düştü. Ben ablamın yüzünden ince çatlaklardan kan çıktığını gördüm. Ablam hafif doğrularak hem gülüyor hem de yüzüne elini sürüp garip hareketler yapınca herhalde beyin kanaması geçiriyor diye düşünüp eşime 112 aramasını söylüyorum ama çok sakinim. Eşim baya panik oluyor o sırada uyandım. Çok merek ediyorum. Lütfen yorumlar mısınız?

  12. Ben hem erkek, hem de kız kardeşimin olduğunu gördüm. Çok tatlılardı, beni çok sevdiler. Ben küçüğüm. İnşallah kardeşim olur.

  13. Günaydın. Erkek kardeşim şu anda 19 yaşında ama ben rüyamda onun çocukluk halini gördüm ve karnı çok şişti, yuvarlak biçimde. Anlamı nedir?

  14. Rüyamda kız kardeşimi gördüm onla babam konuşuyordu sonra erkek kardeşim geldi o da konuşmaya dahil oldu ama kız kardeşim aniden hastalandı. Onu hastaneye götürmek için hazırlandık ama kardeşim ağladı aniden gelmek istemedi. Acaba ne anlama geliyor?

  15. Rüyamda doğacak kardeşimi gördüm, doğmuştu. Erkek olarak gördüm. Güzel bir bebekti. Cinsiyetini rüyamda bana söylememişlerdi. Ben de kendim bakıyordum erkek olduğunu anlıyordum. Sonra “İsmin ne olsun senin?” dediğimde bana isminin ne olması gerektiğini söyledi. Konuştuklarını ben duyuyordum. Güzel bir bebekti. Sürekli yanımda gezdiriyordum. Birdenbire bir yere gitmişiz orda bir adam var. Bana bir şeyler söylüyordu. Bebeği de ben omzuma almışım sonra bebek birden kayboluyor. Birden ben bakıyorum bebek yok. Annemi görüyorum “Hastanede 20 gündür bebekle bekliyoruz daha 40 gün duracağız” diyor. Sonra ben bebeğe bakmaya gidiyorum. Sırtına kemik mi batmış öyle bir şeyler söylüyorlar. Yanına gittiğimde bebek yatakta yatıyor ama benimle de konuşuyor. (Annem daha 2 aylık hamile)

  16. Merhabalar, benim erkek kardeşim bulunduğum şehirde cezaevindeymiş. Fakat buradan başka bir şehre nakledilmiş. Ben de annem-babam gidip onu nasıl görecek, haber alabilecek diye boyna ağlıyordum.

  17. Ablamı ve üçüz bebekleri varmış. Bunlardan birini ben kucağıma alıyorum, çok tatlı bir erkek bebeği. İkisini birlikte yorumlayabilir misiniz?

  18. Rüyamda kardeşimle fabrikamız da ağaç işliyoruz. Ben çalışırken erkek kardeşim hem çalışıp hem iş sahibi olan babamla telefonla imal ettiğimiz mal ile ilgili olarak konuşurken birden psikolojisi bozulup ağlamaya başlıyor. Ben hemen yukarıdan atlayıp yanına iniyorum ve kendine gelmesi için bir iki tokat vuruyorum ama kendine gelmiyor.

  19. Rüyamda küçük bir bebek seviyordum cinsiyeti yoktu (kız olabilir.) Bebek bakımlı mıydı, bakımsız mıydı hatırlamıyorum ama güzeldi. Daha sonra annemi delirmiş olarak gördüm. Kız kardeşim de vardı rüyamda onu annemden kurtarıyordum.

  20. Erkek kardeşimi hiç acımadan kemerim ile dövüyordum. Özelikle canı yansın diye suratına ve ellerine vuruyordum. Şimdiden teşekkürler.

  21. Sayın hocam birde başka gece kız kardeşlerimin ikisi de kaldığım bekar evine geliyorlar, eniştemlerle beraber. Kardeşlerimden birisinden çorap istiyorum ama benim çantamı bakıyor, çorap bulamıyor da. Sonra yatıyoruz ama ben uyumuyorum arkadaşlarımdan biri bir şey yapar diye. Bu olanların anlamı nedir? İlginize teşekkür ederim.

  22. Ağabeyimi siyah bir palto giymiş, saçlarının tamamen beyazladığını gördüm.

  23. Eğer kardeşime kötü davranırsam onu öldürecek bir hayalet gördüm. Bunun anlamı nedir?

  24. Rüyamda erkek kardeşimle kendimin kaçırıldığını ve ailemin de bizi kurtarmaya çalıştığını gördüm. Bunlar ne anlama gelir?

  25. Kardeşim rüyamda arabasını çarpıyor ve araba pert oluyor ve o sağ salim çıkmış. Ben ona araba kullanmamasını söylediğimi söylüyorum.

  26. Köyümüzde kardeşlerim, ben ve dedem, ninem vardı. Kardeşlerimi çatı katına çıkartıp indiriyordum. Ondan sonra kız kardeşim ve erkek kardeşim banyo yaptı. Bebek kardeşim ve ben yapmadık. Bu ne anlama geliyor?

  27. Rüyamda kavga ettiğim arkadaşımı gördüm. Ne anlamdır? Onunla konuşuyorduk, iyi geçiniyorduk.

    1. Hakkında iyi şeyler düşünmediği ve sana kinli olduğu ikiyüzlü davranacağı anlamına gelir, dikkatli ol.

  28. Rüyamda erkek bir kardeşim doğuyordu. Annem tersini çıkacağını söylemişti ama erkek kardeşim oldu. Neden tersi çıkar, çıkıyorsa neden erkek?

  29. İki kız kardeşimi gördüm. Benim evde iki tane kapı var, büyük olan kilitli, küçük olan açık, kardeşlerimle küçük kapıdan çıktık dışarı. Küçük kardeşim “Benim acelem var” söyledi gitti, vedalaşmadan. Ablaya sarıldım, ağladım “Anneme selam söyle” dedim. Sonra iki büyük pasta geldi.

  30. Bu rüyada kardeşimi gördüm ve şöyleydi; kardeşimle ben jandarmaya gitmiştik. Daha sonra polis geldi ve kardeşime alkol testi yaptılar. Alkol ve sigara testi yüksek çıkmıştı ve onu ceza evine götürdüler ve orada 23 yıl kalacakmış ama o kadar kalmadı çünkü başkasıymış.

  31. Rüyamda Ece Betül diye bir kız kardeşim vardı, bebekti. Ben 12 yaşındayım ve kızım. Lütfen bunun anlamını söyleyin.

  32. Erkek kardeşim, ben, oğlum, annem hep bir ardayız. Dayımın oğlunda kalacakmışız. Ben yengem ve halamın oğlunu bırakmaya eve gidiyoruz. Ben çantayı eve bırakmak için uğradığımda kardeşimin evde olduğunu ve hem yemek yiyor, hem de hıçkıra hıçkıra ağladığını görüyorum ona soruyorum “Ne oldu?” diye bana anlatmıyor, yatağına girip yatıyor. Böyle uyandım.

  33. Benim kardeşim yok. Fakat ben rüyamda yeni doğmuş, cinsiyeti belli olmayan bir kardeş gördüm ne demek acaba?

  34. Rüyamda arkadaşımın evine gidiyorum oraya gidince anneme haber veriyorum bir süre orada kalacağımı ama birkaç saat için ama sabah eve dönüyorum. Eve arkadaşım, babası ve kardeşi beni götürüyor. Arabanın arka tarafında arkadaşımın babası resim yapıyor, ben de ona son çalışmamdan bahsedince bana yaklaşıp kızmaya başlıyor. Daha sonra yolda babama ve beş sene önce doğumda ölen kardeşimle geldiğini görüp iniyorum. Sonra kardeşimi alıp evin yakınındaki parka götürüyorum. Sonra telefon çalıyor, kardeşim acıyor ve annem olduğunu söyleyip bana veriyor. O sırada kardeşimin yanına yaşıtı bir kız geliyor. Ben de yürüyerek konuşmaya başlıyorum. O sırada aklıma çocuklara dondurma için para vermek geliyor ve arkamı döndüğümde ikisi de yok, arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Lütfen çabuk cevap verin.

  35. Rüyamda kız kardeşimi gördüm. Bir adam vardı kardeşimi kaçırmaya çalışıyordu bende ondan kardeşimi saklayıp kaçırmasına engel oldum ama içimde yine kaçıracak gibi his vardı eve geldiğimizde anneme hiçbir şey anlatmadım.

  36. Ben tek çocuğum kardeşimin olmasını çok istiyordum hala istiyorum. Dün rüyamda 14 tane birden kardeşim oldu hepsi birden küçük yeni doğmuş anlamı nedir?

  37. Merhaba ben rüyamda kardeşimin ve gelinimizin dudağından öptüğümü gördüm acaba ne demek oluyor. Teşekkürler

  38. Kardeşim elinde tüfek ile beni komşumuzu kovalıyordu gözü dönmüştü resmen ama son anda onu sakinleştiremesem de durduruyordum kendim tepkisiz kalarak ve kardeşimi sinirlendiren kişi akrabamızdı çok yakın hem de ne anlama geliyor çok merak ediyorum

  39. Rüyamda gece vakti okuldan geliyorduk eve geldiğimde annem gözü yaşlı bir halde bana anlattı kardeşin dedi arkadaşı ile bilgisayar oynamaya giderken dedi içinden bir şey söyledi hemen uyandım ve haberin nasıl bir haber olacağını bilmiyorum bu rüya ne anlama gelir?

  40. Küçük bir kız kardeşim olmasını istedim o gece rüyamda bir kız kardeşim olduğunu gördüm.

  41. Çok hatırlamamakla net gördüğüm şeyleri anlatayım. Öncesinde kuzenim vardı (kız) onu eve davet ediyordum. Sonra annem, kardeşim ve bir kadın vardı. Sanki çirkindi. Cadıydı sanki. Tam görmek için keloğlan çizgi filmindeki cadıya benzetilebilir. Kardeşim ve ben ona bir şeyler atıyorduk. Ve o şeyler patlıyordu.

  42. Rüyamda sütkardeşimle evleniyordum. Bunun bir anlamı var mı varsa nedir, açıklar mısınız?

  43. Yeni vefat eden kız kardeşimi gördüm, yüzü gülüyordu.Mezarda korkmadın mı dedim. Hayır dedi bir tanıdık gelmiş dua etmeye, kardeşim mezardan duvara vurunca önce korkmuş gelen kişi kaçmış sonra tekrar gelip kardeşimi mezardan çıkarmış.

  44. Rüyamda sevdiğim kızın bebeği var. Bir evdeyiz ve ablamda var bebeğe bakıyorlar. Bebek kız bebeği, sevdiğim kızda ayni odada bebekle ablam ilgileniyor sevdiğim kızda bebeğin başında sevdiğim kızın sırtı elime temas ediyor geçerken ve daha sonrada bebeği alıyor ve odadan çıkıyor diğer odaya geçiyor ve bende ayna karşısında saç tıraşı oluyorum kendim?

  45. Rüyamda annem kardeşim ve ben küçük bir yerden aşağı bakıyorduk ama baya yüksekti durduğumuz yer sonra kardeşim(erkek) birden aşağı bakarken düşüverdi. Annem elini uzattı ama yakalayamadı, ben elimi uzattığım gibi yakaladım ve çektim çıkardım. Kardeşimi hiç sevmem o anda da benim elim istemeden gitti. Kardeşim 8 ben 14 yaşındayım.

  46. Rüyamda ölen kız kardeşimi görüyorum bizim eve geliyor ve gözleri kör olmuş fakat doktor ameliyat edecek düzelecek diyor. Sonra başına pembe bir başörtüyü sarıyor yorumlarsanız sevinirim teşekkür ederim.

  47. Rüyamda iki kadının kavga etmesi ve kardeşimin beni boğması ve rüyamda çocuk gibi ağlamamın anlamı nedir?

  48. Rüyamda kırgın olduğum erkek kardeşim benim evime geliyor. Hiçbir şey olmamış gibi benimle konuşuyor. Bu ne anlama gelir?

  49. Rüyada en küçük erkek kardeşimi gördüm. Bir yere gidiyoruz hep beraber hem de böyle güzel bir yere bütün kardeşlerimle hatta bebek kuzenlerim bile var ama onu götürmüyoruz. Ben ilk vardım o gideceğimiz yere yarışarak gidiyorduk. Onu bir parka bıraktık. O kadar üzüldüm ki varınca o şekilde uyandım. Bu tarz rüyaları hep ona kızınca görürüm . Genelde kızmam ama sanırım sinirden çok bağırmış olabilirim. Bence gönlünü incittiğim için gördüm. Yine de bunu yorumlarsanız çok sevinirim.

  50. Ben birini çok seviyorum onu kaç senedir seviyorum birkaç gün önce istemeye gittik hayır dedi ben de artık umudu kesmeye başladım gece oldu uyudum bir baktım kızın ablası ve halası rüyama girdiler bana dedi sakın o kızı bırakma seni seviyor

  51. Ben rüyamda en yakın arkadaşımın kardeşimi 6-7 katlı bir evin terasından attığını gördüm ama kardeşime hiçbirşey olmadı sadece ayağı birazcık ezilmiş di ye doktorlar dedi kardeşm erkek bu ne anlama geliyor

  52. Ruyamda köye gelmişiz erkek kardeşim köyde okula devam ediyordu.sonra bn annemle erkek kardeşimi almaya gittik okuldan erkek kardeşim bizden önce hızlı hızlı köydeki köye gitmiş eve geldik oturduk erkek kardeşim koltukta oturuyordu.ve annemle bize bakıp güldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir