Rüyada Karanlık Görmek

Rüyada karanlık görmek; zulmete, sapıklık ve zulmetmeye, sevginin galip gelmesine, fısıldaşmaya, bazı hususları gizlemeye işarettir.

Bkz: Alacakaranlık, Ay 

Rüyada karanlıktan aydınlığa çıkmak, küfür ehli için hidayete, günahkar için tövbeye delalet eder.

Rüyada karanlıktan korktuğunu veya karanlık bir mekanda olduğunu görmek, atıldığınız işte başarısız olmak demektir. Karanlık odaya ışık vurması, birçok sıkıntının üstesinden geleceğiniz anlamındadır. Girmiş olduğunuz işte başarı elde edemeyeceksiniz demektir. Karanlık odaya giren ışıkları gördüyseniz, sorunların üstesinden geleceğinizin işaretidir. Güçlük, sıkıntı, tatsızlık, yokluk, korku olarak yorumlanır.

Rüyada görülen karanlık, sapıklıkla yorumlanır. Rüyasında karanlık bir yerin birdenbire aydınlandığını veya kendisinin karanlık olan bir yerden aydınlığa çıktığını gören, günahkar ise tövbe eder; tutuklu ise tahliye edilir; hasta ise iyileşir; borçlu ise borcundan kurtulur.

Rüyasında karanlık bir yere girdiğini görmek, halktan gizlemek istediği bir sırrı olduğuna; karanlığın birdenbire aydınlığa dönüştüğünü görmek, sakladığın sırrın herkese açıklandığına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen karanlık, sapıklık ve hayrettir. Bundan dolayı rüyada karanlıktan aydınlığa çıktığını gören kimse, kafir ise Müslüman; günahkar ise, tövbe eder. Hapiste ise hapislikten kurtulur. Karanlık zulme de işarettir. Bu sebepten bir kimse karanlık bir yere girdiğini görse, zalim olmasına işarettir. Karanlık görmek, göz ve kalbinin kararmasına ve halktan gizlemek istediği şeyi gizlemeye işarettir.

Rüyada eğer karanlıktan korktuğunuzu veya karanlık bir yerde bulunduğunuzu gördüyseniz, girmiş olduğunuz bir işte başarılı olamayacaksınız demektir. Karanlık odaya ışık vurduğunu gördüyseniz, birçok sorunun üstesinden geleceğiniz anlamındadır.

Rüya sahibinin rüyasında karanlık oda görmesi, hem maddi hem de manevi anlamda sıkıntılar içine gireceğine ve işin içinden çıkamayıp kara kara düşünmesine işaret eder.

Rüyada karanlıktan korkmak, kişinin kendine olan güvenini kaybettiğine, bu nedenle de girdiği işlerde başarı sağlayamayacağına işaret etmektedir.

Karanlık

“Rüyada Karanlık Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Zifiri karanlıkta gitmem gereken bir yer var. Arkamdakilere bakmadan koşuyorum. El feneri ya da ona benzer bir şeyle azcık önümü aydınlataraktan koşuyorum. Aydınlığa çok az kalmışken bir el ( ürperten ve beni korkutan bilinmedik bir güç) bir anda dokundu ve elbisemi yarıya kadar indirdi ve o an uyandım, korkarak. Bilinmedik güçler ürperten bu tarz rüyalarımda ne yazık ki bir hastalığa yakalanırım ama sizler nasıl bir yorum yaparsınız bilemem 🙂

  2. Karanlıkta iken korkarak “Karanlık senden korkmuyorum” diye bağırıyorum ve ışıkları görüyorum. Korkarak uyandım.

  3. Rüyamda ünlü bir Amerikan’ı ölü görüyorum. Birden bire her yer karanlık oluyor.

  4. Camideyim her yer karanlık herkes ışık bulmaya çalışıyor. Sadece ben ışığın olduğu bölüme çıkıyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir