Rüyada İp / İplik Görmek

Rüyada iplik görmek, insanın verdiği söze, inandığı dine, birçok sebepten birine işarettir. Gökyüzünden inen ip, Kur’an-ı Kerim’e; bir tipe tutunmak, İslam dininin emirlerine sımsıkı sarılmaya; ip bükmek yolculuğa işarettir.

Bkz: İplik Yapmak, İplik Yıkayan, Yumak 

Rüyada ipi kement yapıp birinin boynuna atmak, evlenmeye; kıl ve yünden olan ip dini yöneticiliğe; diğer ipler ehli için valilik ve diğer yöneticiliklere; sakalı yolup ip yapmak rüşvet ve yalancı şahitliğe; toprak üzerinde dağınık vaziyette duran ip sihire, göz boyamaya delalet eder.

Rüyada yüksek bir yerden ipe tutunarak aşağıya sarkmak yahut yere inmek, haramlardan sakınıp samimiyetle kulluğa sarılmaya, takva ve zühte işarettir.

Rüyada ip ile yere inerken ayak üstü duramayıp düşmek, söz ve davranışta hataya düşmeye; indiği yerde vahşi hayvana tutunmak, zulüm ve zulüm ehline meyletmeye; evcil hayvanlara sarılmak hayırlı kimselere meyletmeye delalet eder.

Rüyada beyaz iplik görmek sabaha; siyah iplik geceye; iplik delil ve şahide; iplikçi görmek işleri sağlama bağlamaya, salih amellere başlamaya yahut kadınlara itaat etmeye yorulur.

Rüyada kadının eğirmekte olduğu ipi bozması, kocasına ihanet etmeye yahut ilahi azabı gerektirecek bir duruma; iplik eğiren kadını görmek sünnete uymaya, şükür ve kanaata; yün ve pamuk gibi şeyleri bükerek iplik haline getiren kimseyi görmek misafire; ipi kirmanla hızlı bir şekilde aceleyle eğirdiğini görmek, uzaktaki yahut kaybolan birinin geri gelmesine; aheste bir şekilde ip eğirmek, uzun bir yolculuğa çıkmaya işarettir.

Rüyada kadının pamuk eğirmesi, mihrini kocasına verip sonra bundan caymasına, yün vs. eğirmesi vaaz, hikmet ve nasihat meclislerine katılmaya delalet eder.

Rüyada ip almak veya ip görmek, hayatınızın bundan sonra intizam içinde ve varlıklı geçecegine delalet eder. İple bir şey bağladığınızı veya ipi yumak haline getirdiğinizi görmek, gelecek için yaptığınız projeleri başarı ile uygulayacağınıza işarettir. Bir ipliği makaradan çözdüğünü veya bir yumak ipliği açıp gittiğini görmek, hakkında mahkemede süren bir davası varsa, kendi menfaatine olarak çözüleceğine işarettir.

Rüyada bir makaraya iplik sardığını veya bir ipliği yumak haline getirdiğini görmesi ise, bu rüyanın aksi ile yorumlanır. Bir kadının iplik eğirdiğini görmek, ev halkının kendisi hakkında saygılı olduklarına; eğirdiği ipliği yumak haline getirdiğini görmek, evde birlik ve beraberlik olduğuna delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada ip, ahd ve misvaktır. Gökten sarkıtılan ip, Kur’an’dır. Rüyada ip görmek, izzet ve mevkidir. İpler hiledir, sihire de işaret eder. İp, dindir. Bundan dolayı bir ipe tutunduğunu gören, Allah’ın dinine bağlıdır. 

Rüyada ip büktüğünü gören kimse yolculuğa çıkar. İp büküp birisinin boynuna atsa evlenmeye işaret eder. İpi kendisi için büktüğünü görse, yolculukla beraber bir vilayete vali olur. 

Rüyada sakalını yolup ip yaptığını gören kimse yalan yere şahitlik yaparak rüşvet alır. Bazı tabircilere göre, rüyasında ip gören yolculuk yapar dediler. Eğer ip boynunda, omuzunda, arkasında yahut cebinde olursa, nikah, belge, adak, borç, ortaklık veya emanet sebebiyle üzerine yapılacak bir sözleşmeye işaret eder. Bazen de ip bükmek işlere, şirkete ve nikah için son derece ısrar etmeye işarettir.

İp / İplik

“Rüyada İp / İplik Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Bilmiyorum rüyamı yorumlayabilir misiniz? Ama ben yine de cevap beliyor olacağım. Rüyamda beyazlar içinde bir adam ilk önce bana sonra karşımda duran daha önce hiç görmediğim bayana “İpleri verin” dedi. Ben de o da yaklaşık 10-15 cm boyunlarında ip verdik. Ben yeşil, o siyah renkte verdi sonra o ihtiyar adam ipleri bana verdi. Bir çuvaldız çıkardı “İkisini birbirine bağla ve dik” dedi. O sıra karşımda duran bayanın sırtından beline kadar gri renkte bir kuşak veya askılık gibi bir şey beline kadar indi ve altına giymiş olduğu elbiseye dikmemi söyledi. “Kısa gelir” dedim. “Sen bağla ve dik” diyerek sert çıktı. İplerini birbirine bağladım. İplerin boyu eşitti. Tam dikerken karşımdaki bayan sanki iğneyi batıracakmışım gibi korkarak yüzüme baktı. Ben ona dönerek “Bana güvenmiyor musun?” dedim. Diktim, tuttu diktiğim yer. Sonra uyandım. Tabirini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

    1. O kadın evleneceğiniz kadını simgeliyor. Birbiriniz kader bağıyla bağlandı. Rabbim rüyanızı hayırlı kılsın.

  2. Oğlumun ağzından birçok ip bir arada dolanmış birbirine ağzından çekerek çıkarmaya çalışıyordum. Yorumlar mısınız lütfen?

  3. Ayak serçe parmağımda beyaz bir ip gördüm, alayım derken parmağımın alt kısmı boydan boya kesilmiş ve bu iple çapraz şekilde dikilmiş, etin içinde ve ipe dolaşmış halde kalın bir tel var. Dikişi sökmeden teli çıkarayım diye uğraşıyorum ama canım yanıyor. Yine de teli çıkarıyorum ve dikiş orda kalıyor. Uyandığımda hala ayağımın acısı duruyordu. Yorumlayabilirseniz sevinirim.

  4. Kardeşim rüyasında başımda ip olduğunu görmüş. Başımdan ip suya düşüyormuş. Ben ipi yerden almaya çalışırken küçük bir yılan elime doğru geliyormuş. Rüyamı yorumlayabilir misiniz?

  5. Rüyamda cadde üzerinde yatakta yatıyordum yakınlarımı gördüm, buradan yürümeye başladık. Kaldırım taşları ayağımın altından çökmeye başladı. Ben düşmedim geri dönüp baktık, tasların altında büyük bir boşluk vardı. Oradan yürüyüp bir kadının yanına gittik, elimizde sarılı börek vardı. Bir fındık bahçesinde yedik. Bana sarı iple muska yapmışlar. Orada içinde her renk olan bir ip gördüm ipin içerisinden sarı renkli ipi kadına gösterdim. O da bana “Sen hiç merak etme. Ben hepsini halledeceğim” dedi. Yorumlarsanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir