Rüyada İnsan Görmek

Rüyada görülen ve tanınmayan kimse, insanın kendi nefsidir. Bu bilinmeyen fakat insanın kendi nefsini temsil eden kimse iyi ise insanın kendisi iyi; kötü ise kendisi de kötüdür. Bazen bu rüya, ömrünün son günlerini yaşadığına, tövbe ederek, vasiyet yazarak hazırlık yapmasına delalet eder. Tanınmayan iki kişi, korkudan emin olmaya, üç kişi günahlardan kaçınmaya işarettir.

Rüyada tanıdığı kimseyi görmek, ondan yahut ona benzeyen birinden bir şey almaya; tanıdığı birinden bir şey almak, o kimseden ümit ettiği şeye nail olmasına, tanıdığı birine bir iyilik isabet ettiğini görmek, bunun aynen gerçekleşmesine, tersi olursa, o kimse için bir ikaz ve uyarıya delalet eder. (Bu konuyla ilgili olarak ‘Kadın’, ‘Erkek’, ‘Kız’, ‘Delikanlı’, Çocuk’ gibi, daha özel anlamlı maddelere bakılmalıdır.)

Rüyasında tanımadığı bir kişiyi görmek, gören kişi insan işlerinde birisinin yardımını alacak demektir. Rüyada insan eti yemek de hareketlerinize dikkat etmelisiniz; aksi takdirde çok zarar göreceksiniz anlamındadır.

Rüyada insan görmek, insanın kendi nefsi ile yorumlanır. Rüyada tanımadığı, bilmediği bir insanla karşılaşan, kendisi ile karşılaşmış olur. Rüyada gördüğü o insanın bütün görüntüsü ve yaptığı işler, hayır ve şer hangisi olursa olsun, kendi yaptıkları ile eştir. Allah (C.C.) Hazretleri rüya sahibine bu rüya ile kendi nefsini rüyada göstermiş olmaktadır.

Bir başka rivayete göre de: Bir kimse rüyada tanımadığı ve kimseye de benzetemediği bir insanı görse, o adam rüyayı görenin nefsidir. Allah O’na göstermiştir. Eğer rüyayı gören o kimseye hayır iş işlemişse kendi fiilidir. Bazen bu rüya, rüyayı görenin rızık ve ecelinin son haddinde olduğunu gösterir. Eğer iki kişi görse, korkusu varsa korkudan emin olur. Eğer üç kişi görse bu rüya sahibinin haram şeyleri işlemekten kendisini muhafaza etmesine işaret eder. Gördüğü adam makam sahibi birisi ise ve ondan da yeni bir elbise aldığını görse, makam sahibinin yerine tayin edilir. Eğer o kimseden ip aldığını görse rüya sahibi ondan ümidini keser ve aralarında düşmanlık ve buğz meydana gelir. İnsanlardan maruf ve meşhur kimse hakkında görülen rüya, nefsine, cinsine, benzerine veya şehir ve mesleğine işarettir.

Bir kimse tanıdığı bir insanın rüyada yüksek rütbe sahibi olduğunu görürse veya bulunduğu rütbeden düştüğünü yahut da o kimseye bir afet ve belanın geldiğini görse, gördüğü gibi o adama hayır yada kötülüğün geleceğine alamettir.

İnsan

“Rüyada İnsan Görmek” üzerine 10 yorum

  1. Ben rüyamda 3 kişi gördüm, tanıdık birileriydi. Ama sabah kalktığımda aklımda sadece 3 kişi aklıma geldi. Bunun anlamı ne, acaba?

  2. Ben rüyamda tanımadığım birini gördüm. Yüzü gözükmüyordu ve yan dönmüş bir şekilde kitap okuyordu ve kişinin üstündeki kıyafetler siyahtı. Ne anlama geliyor?

  3. Okyanus kıyısında tanımadık insanlarla birlikteyim. Sonra herkes okyanusa koşuyor. Okyanusun içinde ben bir taraftan yüzerken bir taraftan insanlara bakıyorum.

  4. Merhaba Değişik rüya ve anlamını bilmiyorum tanımadığım 3 ve ya 4 kişi bir kuyunun içinde büyük baş hayvanın etini yiyorlardı. Kısa boylu bir şahıs bana kesici taş cisimle saldırıyordu. Ben tepki vermiyordum sadece çok sesli bir şekilde Ayet’el kürsi suresini okuyordum. Sonra şahsın yüzüne üfledim toz haline gelmeye başladı bulut şeklinde kuyunun içine girdi kayboldu o an uyandım. Sabah saat 06.00’da gördüm. Rüyamı tabirliye bilirseniz sevinirim, saygılar.

  5. Rüyamda önce bir araba sonra iki tanıdığım arabanın içinde yangın tüpüyle uğraşıyorduk ondan sonra bir bina gördüm. Yakınlarımın eski yapı fakat 3 ve 5’e kadar olan katların yanlardan yıkıp yeniden yapacaklarmış ve daha sonra kudurmuş köpekler gördüm 10’dan fazlaydı ve bunları vurmaya çalışan bir adam vardı ve bir gurup insan gördüm kudurmuş köpeklerin yediği bir çocuk cesedinin önünde duruyorlardı.

  6. Boşandığım karımla havaalanındayız. İki adam görüyorum. Birisini tanıyorum, diğerini tanımıyorum ama ikisi de samimi. Daha sonra uzun zaman önce kaybettiğim bavulu buluyorum. Karım bana at onu çöpe diyor ama ben bavulu açıp bakıyorum. İçindeki eşyalar kaybolan eşyalar ve o sevinçle boşandığım karımı yanağından iki üç kere öpüyorum… Yorumlarsanız çok sevinirim, saygılarla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir