Rüyada Hırsız / Hırsızlık Görmek

Rüyada hırsız veya hırsızlık görmek, hastalık ve sıkıntıların habercisidir. Olumsuz yorumlanan rüyalardan biridir. Çevrenizde birden fazla düşmanın olduğuna ve sizi gözlediklerine işaret eder. Ancak bunu yakın zamanda fark ederek gerekli önlemleri alacaksınız, demektir.

Rüyada hırsız görmek; düzenbaza, kötü ahlaklı, dedikoducu kimseye, kaçamak olarak söz dinleyen kimseye, yetişkin kız için dünürcüye, talebe için ilime işarettir.

(Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız; Dolandırıcı, Vurgun)

Ünlü rüya tabircilerine göre rüyada hırsızın hasta bulunan evden bir şey alıp götürmesi, hastanın vefatına; bir şey çalmadan gitmesi hastanın iyileşmesine yorulur. Ayrıca tanınmayan hırsız Azrail Aleyhisselam’a; bilinen hırsız ise kişiden ilim, sanat yahut bir mesele öğrenmek isteyen kimseye delalettir. Salih kimseler için hırsız, hayırlı haber ve gelişmelere; fasıklar için çirkin işlere yorulur.

Rüyada Hırsız Yakalamak

Rüyada hırsız yakalamak görmek, zorluklar karşısında asla yılmayan bir kişiliğiniz olduğunu simgeler. Çevrenizdeki herkesin size imrendiği ve başarılarınızın konuşulduğu anlamına gelir. Bu rüya özgüveninizin iyice yükseleceğinin göstergesidir.

Rüyada Hırsızlıkla Suçlanmak

Rüyada hırsızlıkla suçlanmak, müjdeli haberlerin kapıda olduğuna dair haber verir. Çevrenizde sağlık problemlerinin gündeme geleceğinin ve elinizden gelen tüm yardımı ve desteği sağlayacağınızın işaretidir. Herkesin size minnettar kalacağı şeklinde tabir edilir.

Rüyada Hırsız Kovalamak

Rüyada hırsız kovalamak, gerçek hayatta da düşmanlarınızı savuşturacağınıza alamet eder. Arkanızdan kötü konuşan kişilere kendinizi kanıtlayacağınıza ve onları utandıracağınıza yorulur. (Bkz. Bıçakla Kovalamak / Kovalanmak)

Rüyada Hırsız Girmesi

Rüyada hırsız girmesi, bir görücünün, hane içine ziyarete geleceğinin işareti kabul edilir. Olumsuz yorumu da bulunan bu rüya, evde yatan bir hasta varsa durumunun kritikleşeceğine delalet eder. 

Rüyada Hırsızı Dövmek

Rüyada hırsız dövmek görmek, her anlamda güç kazanacağınız ve saygınlık elde edeceğiniz anlamına gelir. Bu gücünüzü çevrenizdeki herkese yardım etmek için kullanacağınıza yorulur. Böylece maddi ve manevi anlamda huzur dolacağınızın göstergesidir.

Rüyada Hırsızdan Kaçmak

Rüyada hırsızdan kaçmak görmek, her türlü kötü alışkanlıktan uzak duracağınıza ve çevrenizi de bu alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışacağınıza işaret eder. Bu rüyanın olumsuz yorumu ise sevdiğiniz biri tarafından ihanet göreceğiniz anlamına gelmesidir. 

Rüyada Hırsız Görmek Diyanet

Rüyada hırsız görmek Diyanet yorumuna göre, sizin yanlış yollara saptığınız ve bunu istemeden yaptığınız manasına gelir. Bu yoldan yakın çevreniz ve sevenleriniz sayesinde kurtulacağınıza ve tövbe edeceğinize yorulur.

Rüyada Hırsız Öldürmek

Rüyada hırsız öldürmek görmek, dertlerinizden arınacağınız ve huzur dolu günler geçireceğiniz şeklinde tabir edilir. Eğer hastaysanız ve bu rüyayı gördüyseniz yakın zamanda şifa bulacağınıza işaret eder. 

Rüyada Hırsızın Altın Çaldığını Görmek

Rüyada hırsızın altın çaldığını görmek, bir ilişkiniz varsa bu ilişkinin bazı gerginlikler nedeniyle sekteye uğrayacağına alamet eder. Bir başka rivayete göre elde edeceğiniz zenginlik sonrası düşmanlarınızın dahi yanınızda bulunmak isteyeceklerine yorulur.

Rüyada Kadın Hırsız Görmek

Rüyada hırsız kadın görmek, birinden aldığınız bir haberi başkasına taşıyacağınıza delalettir. Bunun sonucunda her şey açığa çıkacak ve iki tarafın kavgasına sebep olacaksınız. Kadın hırsız görmek rüya tabirlerinde hayırlı yorumlanmaz, düşman olarak nitelendirilir. 

Rüyada Çocuk Hırsız Görmek

Rüyada hırsız çocuk görmek, çalışma hayatınızda patronunuzla gireceğiniz tartışmalı diyaloğa yorulur. Bunun sonucunda ağır sözler sarf edebilir ve işten ayrılma durumu yaşayabilirsiniz. Rüyada çocuk hırsız görmek olumlu yorumu ise gönüllü bir projede yer alabilme ihtimalinizin olmasıdır. 

Rüyada Hırsız Olmak

Rüyada hırsız olduğunuzu görmeniz, gerçek hayatta da bu tip yanlış davranışlarda bulunacağınıza delalet eder. Ayrıca bu davranışlarınızı öğrenen aile bireyleriyle aranızın açılacağına işaret eder. 

Rüyada Hırsızlık Görmek

Rüyayı görenin hırsızlık yapması, kendi evine hırsız girmesine; gizlenen bir şeyi çalmak, faiz yemeye yahut zina işlemeye delalet eder. Bir başka rivayete göre rüyada hırsızlık görmek, bazen misafire bazen de hastalanmaya işaret eder. (Bkz. Soygunculuk)

Rüyada Hırsızın Eve Girmesi

Rüyada hırsızın eve girmesi, düşmanlarınızın yakınınızda olduğunun uyarısı olarak yorumlanır. Size zarar vermek isteyebilirler ancak bunu yanlış zamanda yaparlar ise sonu sizin lehinize olabilir. Bu rüya genel olarak ikaz niteliğinde değerlendirilmektedir. 

Rüyada Hırsızı Polise Yakalatmak

Rüyada hırsızı polise yakalatmak, çevrenizde nasihatleri dinlenecek kişi konumunda olacağınızı simgeler. Yolunuzun aydınlıktan sapmayacağına yorulur. Bu rüya hayra vesiledir. (Bkz. Polis)

Rüyada Hırsız Tarafından Soyulmak

Rüyada hırsız tarafından soyulmak, sağlık sorunları yaşamamak adına dikkat etmeniz gerektiği konusunda uyarıcı bir rüyadır. Ufak tefek rahatsızlıklar sonucunda bir süre çalışma hayatınızdan uzak kalacağınızın habercisidir. 

Hırsız/Hırsızlık 

“Rüyada Hırsız / Hırsızlık Görmek” üzerine 19 yorum

  1. Ben öğrenciyim. Rüyada talebe görmek için ölüm diyor ama bizde hasta kimse yok. Bende bir beş gün önce “Allah’ım canımı alda kurtulayım!” diye dua ettim. Acaba ben mi gidiciyim?

  2. Ben iki akşamdır kötü rüyalar görüyorum. İlk rüyamda yılan ve yılanların yavruladığını ve her yerde yılan gördüm, özellikle sarı yılan. İkincisi de hırsızlık yaptım. Yani bulduğum parayı aldım ya çok kötü hissediyorum kendimi iyice paranoyak mı oldum niye diye düşünüyorum. Aman stres yaptım.

  3. Hocam ben rüyamda bir hırsız gördüm. Herif kağıtları kitapları çalıyordu. Ben de peşinden gittim, kitaplarımı kurtardım ama Fizik kitabı hariç. En son bu adam beni odaya sıkıştırdı, orada uyandım.

  4. Merhaba rüyamda kendi evimdeyim ve evimin arka bahçesine hırsız gelmiş. Erkek arkadaşım da ben de imiş o fark etti ve bir bayan yokuş (Evimin arka tarafı yokuş değil ama rüyada öyleymiş.) aşağı koşmaya başladı. Erkek arkadaşım peşinden gitti ama yakalayamadı ve geriye küçük erkek bir bebekle geldi. “Kadın bebeği bırakmak için geldi” dedi ve ben uyandım. Benim için hem şaşırtıcı hem de tuhaf bir rüya idi. Teşekkür ederim yorumlarsanız.

  5. Ben iki gün öne bir rüya gördüm. Rüyamda ağabeyimle birlikte bir evdeydik ve evde bir laptop vardı. Ağabeyimle birlikte onu çaldık ve tam evden çıkarken yakalandık. Nasıl oldu bilmiyorum ama bir anda olduğumuz yerden 1 metre öteye sıçradık sonra da uyandım. Bunun anlamı nedir, bilen varsa lütfen yazabilir mi?

  6. Ben öğrenciyim ve öğrenci evime hırsız girdiğini görüyorum ama yüzünü seçemiyorum. Evde bazı arkadaşlarımın eşyasını çaldığını görüyorum ama benim bilgisayarımı çalmadığını, sadece zarar verdiğini, çizdiğini ve üzerine yazılar yazdığını görüyorum. Sizce bu rüyanın anlamı nedir?

  7. 24 yaşındayım, ismim emre. İçinde hayvanlarımızın olduğu ahırımız var. Hırsızları ahıra girerken görüyorum ve bağırdıktan sonra yanlarına gidip biraz konuşuyoruz sonra gidiyorlar. Aynı gün içinde yine bu sefer ahırdan ineklerin bağırmasını duyup cama çıkıyorum. Hırsız da bağırıyordu, ahırın içinde kendi kendine. Sabah saat 7.30 da ben de bağırarak kalktım. Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.

  8. Rüyamda ailemle birlikte bir otelde kalıyorduk, içeri girdiğimde otel odasına hırsız girdiğini anlıyorum. Balkona baktığımda hırsızın balkonda olduğunu görüyorum. Beni görünce balkondan (3.kat) atlayıp kaçıyor. Sırtındaki çuvalda elbiselerimin ve kemerimin olduğunu görüyorum. Otel güvenliğini uyarmak için bağırmaya çalışıyorum ancak sesim çıkmıyor. Yorumlar mısınız?

  9. Rüyamda birisine çok kızıyorum adeta öldürmek istiyorum ve ona doğru yol alırken bir bisiklet çalıyorum sonra da çok pişman oluyorum ve karakola götürmeyi düşünüyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum.

  10. Benim arabam beyaz tabi rüyamda lacivertmiş. Aracıma hırsız girmiş anladığım kadarıyla bir şey çalınmamış sadece arabama zarar vermişler. Sol 2 kapısı açık kapatmaya çalışıyorum, kapanmıyor. Teybini çalmaya çalışmış onu da sökememiş. Hatırladığım bu kadar.

  11. Rüyamda evimize hırsız girmiş biz evde yokken. Biz bir eve geliyoruz, ev darmadağın. Eşim evden çıkarken balkon kapısını açık bırakmış ama evimizin balkonu yok. Ki, her yerde güya evde para ve altın varmış ama ne paramız ne altın var. Bir bir kızım var ikisi de bekar, oğlum 30 yaşında. Rüyamda oğlumun altınlarını çalmış çok üzülüyorum. Kızım yeni isten çıktı. Rüyam neye delalet? Yorumlarsanız sevinirim. Ben 56 yaşındayım, kanser hastasıyım, eşim seker hastası. Yorumunuzu bekliyorum.

  12. Rüyamda eve hırsız girmiş ancak ben hırsızı görmüyorum bir uyanıyorum salonda televizyon yok ve halının orta yerinde tüplü eski bir televizyon var. Hemen kapı ve pencereleri kontrol ediyorum, kapı kapalı ve zaten alarm var kapıdan girse alarm çalardı diyorum. Pencereler kapalı nereden girmiş hırsız diyorum kendi kendime. Öyle salonda dururken birden uyandım ve rüyanın etkisiyle hemen salona geçtim televizyona baktım yerindeydi 

  13. Rüyamda bir hırsız cüzdanımı çalıyor. Çalarken farkına varıyorum ve onu yakalıyorum. Cüzdanımı elinden alıyorum. Onu yakaladıktan sonra hırsızın 200-300 lirasını alıyorum. Onu polise teslim etmeye götürüyorum.

  14. Top sahası tribününde iki kişi geliyor beni telefon hırsızlığı ile suçlayıp tribünden aşağı atıyorlar. Atarken arkamda beni yaralamak için uzun sopa ağzı sivri atıyorlar bende yerde yana kaçıyorum ama bağırıyorum bir şey olmuyor ondan sonra uyanıyorum. Teşekkürler.

  15. Rüyamda iki kişi bir kızın parasını elinden kaçıracakken kız izin vermiyor, hırsızlar da eli bos kaçıyorlardı. Bilen yorumlasın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir