Rüyada Hırsız Görmek

Rüyada hırsız görmek, bazı düşmanlarınızın olduğuna delalettir. Eviniz soyulursa, bazı problemler yaşadıktan sonra amacınıza ulaşacaksınız. Bir hırsız olduğunuzu görürseniz, işleriniz alt üst olacak. Eğer hırsızı kovalıyor ve sonunda onu yakalıyorsanız, düşmanlarınıza karşı galip geleceksiniz.

Ayrıca bkz: Hırsızlık Yapmak, Kandırmak, Çalmak

Rüyada hırsız görülmesi, bazı hasımlarınız var demektir. Evinizin soyulduğunu gördüyseniz, bazı sıkıntılar yaşadıktan sonra amaçlarınıza ulaşacaksınız anlamındadır. Kendinizin hırsız olduğunu gördüyseniz, işleriniz ters gidecek. Hırsız kovalıyor ve yakalıyorsanız, hasımlarınıza galip geleceksiniz demektir. 

Rüyada evinizin soyulduğunu gördüyseniz, sorunlar yaşadıktan sonra hedeflerinize ulaşacaksınız. Eğer hırsız yakalıyorsanız düşmanlarınıza galip geleceksiniz.

Rüyada kendini hırsız olarak gören kimse, başkalarından bir kısmet alır. Başkasını hırsız olarak gören kimse ise zarara uğrar.

Rüyada evinize bir hırsız girdiğini ve sizin de onunla dövüştüğünü görmek, manevi bir acı çekeceğinize; kendinizi hırsızlık için bir eve girdiğinizi veya bir yerden bir şey çaldığınızı delalet aile efradından birinin başına gelecek bir felaket veya musibetten ötürü sizin acı çekeceğinize delalet eder.

Rüyasında evine bir hırsız girdiğini ve eşyasının bir kısmını çalıp götürdüğünü görenin evinde bir kişi vefat eder. Bir eve hırsız girdiğini, fakat bir şey çalıp götürmediğini görmek, orada ölüm derecesinde birinin hasta olup sonra iyileşeceğine delalet eder. Hırsızların ona saldırarak birçok eşyasını aldıklarını gören, sevdiği bir insana bir felaket geldiğini işiterek üzülür. Evine gelen hırsızların bir şey götüremeden evden kaçtıklarını görmek, başına gelecek bir felaketin önleneceğine işarettir.

Cafer-i Sadık’a göre; rüyada hırsız görmek dört şeye yorulur: Hastalık, hapis, sefalet, yalancılık. Rüyasında bir eşyasının çalındığını görmek ve kimin çaldığını bilmemek, yaptığı bir isten dolayı büyüklerinden söz işiteceğine; hırsızın bir eşyayı çalıp götürdüğünü görmek, haram bir mal sahibi olduğuna; hırsızla birlikte bir yerden bir mal çaldıklarını görmek, işinden atılacağına; hırsızı bir şey çalarken yakalayıp karakola götürdüğünü görmek, yaptığı bir işten dolayı pişman olduğuna delalet eder.

Rüyada bir hırsızın evine girerek en kıymetli bir eşyasını çaldığını görmek, çocuklarından birinin hasta olacağına delalet eder. Çocuklarından birisinin hırsız olarak karakola çağrıldığını veya tutuklanarak hapishaneye götürüldüğünü görmek, bir hastası varsa, öleceğine veya bir yerden büyük bir zarara uğrayacağına işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada hırsız görmek, hastalık ve derttir. Hırsızın bir şey çaldığını görse, katil bir insanı görmeye işaret eder. Hırsız, Azrail (A.S.), misafir veya nikah yapmak isteyen bir kimsenin geleceği şeklinde yorumlanır. Evinde hasta bulunan bir kimse bir hırsızın kendi evine girdiğini ve bir şey aldığını görse, o hastanın öleceğine işaret eder. Bir kimse hırsızın bir eve girdiğini ve oradan bir şey almadığını görse, o evde bulunan hastanın hastalığından kurtulmasına işaret eder.

Rüyada bir hırsızı öldürdüğünü gören kimse hastalıktan kurtulur. İçinde bekar bir kız bulunan bir eve hırsız girse, o kız için bir dünür çıkacağına işaret eder. Hırsız, hilekâr bir kimse ile tabir edilir. Hırsız, zina yapan bir kimse ile tabir edilir. Hırsız, tavuk ve güvercin avlayan bir kimse olarak yorumlanır. Hırsız gıybet eden, kötüleyen ve kendisinde bulunmayan şeyi isteyen bir kimsedir. Bazen de hırsız, yırtıcı ve yabani hayvan, yılan, şeytan ve nefis olaraktan tabir edilir. Tahsil yapan bir insan kendisinin hırsız olduğunu görse, iyi bir ilim öğrenir. Bazen de hırsız zina etmeye, sunun bunun ağzından söz çalmaya işaret eder. Hırsız kovalıyor ve yakalıyorsanız, düşmanlarınıza galip geleceksiniz.

Rüyada hırsız olan birini görmek, birtakım düşmanlarınız var. Evinizin soyulduğunu gördüyseniz, bazı sorunlar yaşadıktan sonra hedeflerinize ulaşacaksınız. Kendinin hırsız olduğunu gördüyseniz, işleriniz altüst olacak.

Hırsız

“Rüyada Hırsız Görmek” üzerine 53 yorum

  1. Rüyamda komşumun benim paramı çalmak istediğini anladım. 4-5 kşiydiler babama 155?i aramasını söyledim.

      1. Rüyamda hırsız evimize giriyor annemi öldürğp balkona asıyor evde ben ve kuzenim var bize bişey yapmıyor

      1. Rüyamda amcamın hem nenemle dedemin hemde benim evime hırsız olarak girdiğini gördüm neye işaret eder bilen yazsın

    1. Rüyamda eve hırsız girdiğini gördüm ve evi darmadağın yaptığını gördüm. Ama maddi olarak bir şey çalıp çalmadığını anlamadan uyandım acaba bu neye işarettir?

  2. Rüyamda hırsız arkamdan doğru yaklaştı kafama su bidonu ile vurdu sonra ben sırtüstü gelecek şekilde beni altına aldı. Boğazıma yapıştı orada uyandım. Acaba bunun tabiri nedir ?

  3. Rüyamda evime hırsız girdiğini, (yalnız hırsızı görmüyorum) evdeki eşyalardan bir kısmını aldığını eve gelince fark ediyorum. Eşime telefonla haber veriyorum. O da “Sen daha önce kimlik bilgilerini birisine verdiğin için, onlarda bizim evi bulmuşlardır” diyor. Ama kime verdiğimi bilmiyorum. Annemi görüyorum, (annem sağ) oğlumu görüyorum, bir de şirketteki çalışanları görüp birine telde bağırıyorum. “Sizin yüzünüzden oldu” diye. Lütfen yorum yapar mısınız?

  4. Rüyamda bir dükkana giriyorum. Tam malları çalmaya hazırlanırken kötü bir şey yaptığımı fark ediyorum ve pişman oluyorum. Çaldığım malları yerine koyma hazırlığındayken dükkan sahipleri geliyor. Onlardan gizli bir şekilde tüm çaldıklarımı yerine koyup, dükkandan uzaklaşıyorum. Bunun anlamı nedir?

  5. Ben rüyamda salondan odama doğru yürürken annemin odasından bir ses duyuyorum. Hemen salona gidip aileme durumu anlattım. Eniştemi alıp odaya doğru ilerledim. Hırsız annemin odasında kapıyı kitleyip duruyordu. Ben de odama geçip eşyalarımızı saklamaya başladım. Hırsızın olduğu kapı açılmış. Hırsız pencereden kaçmış. Ben de anneme “Sana kaç kere diyeceğim o pencereyi açık bırakma” diyerek bağırdım. Sonra ablam ve babamla oradaki karışıklıkları toplayıp çöpe atacaktık. Bunun anlamı nedir?

  6. Ben rüyamda 2 tane hırsız gördüm, mutfakta. Görünce direk “Abi” diyerek bağırıyorum. Abim onları pesliyo ve uyanıyorum bunun anlamı ne?

  7. Rüyada kendimi araba çalarken gördüm. Sonra da yakalandım. Polise ve ceza evine götürüldüm.

  8. Rüyamda hırsızlar eve giriyordular. Kapı çaldı. Ben de açtım sonra babam geldi. Adam babama ev müsaitse bir iki eşya çalacaklarını söyledi. Babam da “Tabi olur” dedi. Adamlar eve girdi. Ve ne var, ne yok çaldılar. Bunun anlamını çok merak ediyorum.

  9. Rüyamda hırsız gördüm. Evde ben ve ikizim vardı. Kapı açık kalmıştı. 2 hırsız girdi. Bizi yakaladılar. Isırmada küçük kardeşimin ödev nedeniyle okula kesici aletler götürdüğünü gördüm. Eve gelince ipleri kesti ve 2 hırsızı polise teslim ettik. Bunun manası ne?

  10. Benim rüyamda eve hırsız giriyor ve ben onu bir güzel dövüyorum. Ondan sonra oklava ile vuruyorum ve en sonunda oklavayı kafasında kırıyorum.

  11. Rüyamda 4-5 tanıdığım kişi eve geliyor. Kapıyı açıp giriyor. Beni yakalıyorlar ve bir yere gidiyorlar (beni de alıp.) Orda çok sinir kaptığım bir kimse başka bir adla "knk" sözcüğünü söylüyorum. Bu ne demek oluyor?

  12. Ben 10 yaşındayım. Rüyamda hırsızın odamın balkonundan girip bana baktığını gördüm. Zaten sonra da çığlık atmışım.

    1. Bende, benim odamdaki balkondan giriyordu hem de gündüz, çok korkuyorum. 2 tane bilgisayarımı çalmasın diye kucağımda taşıyorum ama evde kimse yok. Büyük bir korkuyla uyandım.

  13. Ben bu rüyayı 2 kere gördüm 1 inde hırsız maskeli her şeyi siyah bizim balkondan aşağı atlıyor omzunda dolu bir siyah poşet, 2’ncisinde de aynı özellikler sadece oda evimizin giriş katında da adam bodrum katına iniyor orda da uyanıyorum bu ne anlama gelir?

  14. Daha önce gerçek hayatta evime girip mücevherlerimi çalan hırsızı rüyamda görüyor ve annemden kalan yüzüğü neden aldığını sorarken çok ağlıyorum. Geri getirmesini isterken od a pişmanlıkla ağlamaya başlıyor. Çok etkilendim bir cevabı var mı acaba?

  15. Evin arka kapısından birinin çıktığını görüyorum ve hırsız olduğunu düşünerek arkasından gidiyorum. Başka bir evin arka kapısından içeri girdiğini görüyorum ve o içeri girince kapıyı dışarıdan üzerine kilitliyorum kaçamasınlar diye. Elime bakıyorum elimde bir tutam anahtarlar var ve uyanıyorum. Rüyamın yorumu nedir?

  16. Rüyamda biz uyurken eve hırsız girdiğini ve bunu sadece benim gördüğümü daha sonra hemen annemlerin odasına gidip babama polisi aramasını evde hırsız olduğunu söylemesini söyledim.

  17. Ben aynı gecede 2 rüya gördüm, birinde balkona merdiven dayayıp çıkmaya çalışan 3 hırsızı aşağı itekleyip düşürdüm. Diğerinde dışardan eve geldiğimde içerde olduğunu fark edip üzerine kapıyı kapatıp polisi aradım. O kapıyı açmaya çalışıyor ben tutuyorum, bağırıp yardım istiyorum. O sırada annem eve giriyor onun için endişeleniyorum. Lütfen cevap bekliyorum.

  18. Benim rüyamda birkaç aydır durmadan evime hırsız girdiğini görüyorum. Hırsız evde olmuyor, gelip gitmiş oluyor. Sadece kırılıp girilen pencere vb. yeri görüyorum. Bir şey çalındığını da görmüyorum. Bu nedendir ne anlama gelir?

  19. Rüyamda yattığım odanın kapı kolu yok ve tornavida sokuyor hırsız ve ben o anda uyanıyorum. Rüyamda yataktan doğruluyorum ve o anda masa var yanımda, hırsız halen kapıyla oynuyor açmak için. Ben aniden masaya yumruğumu vurmamla bir an şok oluyor hırsız ve ayağa kalkıyor. Kapıda wc kapıları gibi 4/1 açık üstten ve adam inşaatçıların baretini giymiş ve mavi renkte ama baret yüzüne doğru düşük yüzü görünmüyor. Bu rüyamı yorumlama şansı olan varsa sevinirim.

  20. Rüyamda eve hırsız giriyor ve bütün ayakkabılarımı çalıyordu. Eşimle hırsızı yakalayıp ayakkabıları alıyorduk. Onlardan sonra muhabbet ediyorduk hırsızlarla. Sonra iki defa daha başka hırsızlar giriyordu eve. Onları da yakalayıp dövüyorduk.

  21. Akrabamız benim evime hırsız girdiğini, evi karıştırdığını görmüş. Yorumlarsanız sevinirim.

  22. Rüyamda gece saatlerde düğün ya da eğlence sesi gibi bir sese uyandım ve 3. katta oturduğumuz evin yatak odası camından aşağıya baktım ve birinin yukarı çıkmaya çalıştığını gördüm ve sanırım ona “Gel, hadi gel. Geleceğin varsa göreceğin de var” diye içimden seslendim. Yukarıya çıktığından tam emin olamadım ve hemen mutfakta olan anneme seslendim. Bu arada gözlerimi uykudan açamıyordum. Annem telaşlı bir şekilde geldi, ona aşağıda birini gördüğümü ve ona bir camdan bakmasını söyledim. Annem camdan kafasını çıkarır çıkarmaz “Burada camı kapa” diye bana seslendi. Ben de hemen camı kapatmaya çalışırken hırsız camın önünde belirdi, yüzünü gördüm sırıtıyordu. Anneme babamı çağırması için ikazda bulundum. Diğer yandan da camı kapatmaya çalışıyordum ama hala gözlerimi açamıyordum. Sonra uyandım.

  23. Bir hatadır uyuyorum. Bakıyorum kapı açılıyor, hırsız geliyor. Yatağımızın başında duruyor bakıyor uyanıyor muyuz, ben gözlerimi kapatıyorum sonra hiçbir şey almadan gidiyor.

  24. Rüyamda birkaç tane hırsız, biz evde yokken girmişler, eve geldiğimizde takılarımı, bilgisayarı almışlar ama ev dağınık değil. Aynı hırsızlar annem ve ben evdeyken girmeye çalışıyor ama kapıyı arkadan tutup kilitleyip engel oluyoruz. Ben bizim evden çaldıkları için üzülüp ağlıyorum. Yorumlarsanız sevinirim.

  25. Evime hırsız girmedi fakat hırsız gördüm hırsızı tanımıyorum benim çantamı çalmış ve içinden paramı ve altınlarımı götürmüş. Çok üzüldüm hemen “Nüfus kağıdım orda” diyerek nüfus kağıdımı yeniden çıkartmaya kalkıştım. Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.

  26. Rüyasında eşim evimize hırsız girdiğini gördü ve de onu yakaladı ama eşyaları çalıp götürmüştü, geri vermek içinde para talep ediyordu. Anlamı nedir, söyler misiniz?

  27. Rüyamda gece uyanıp lavaboya gidiyorum. O esnada evde hırsızların olduğunu fark ediyorum. Ne yazık ki hırsızlarla yüz yüze gelmek istemiyorum korktuğumdan mı yoksa onların bir şeyler yapmadan çıkacaklarını düşünmemde mi bilmiyorum. 2 tana hırsız orta yaş saçlarına aklar düşmüş tabi bu esnada çocuklar evden geziyorlar. Hırsızlar dış kapıya yönelmişler gidiyorlar ve iş yerindeki odadan evin içerisinde o hırsızları tanıyor gibi hissediyorum. Hırsızların çıktıklarını düşünürken bende tuvaletten çıkıyorum ve cüzdanımı kontrol ediyorum. Bu arada annemde yanımda cüzdanımda 2.000 TL almışlar birazını bırakmışlar cüzdanda. Çok üzülüyorum fakat annem umursamaz bir tavırla bir şey olmaz tavırları var. Ben işe hem paraya hem de anneme kızarak sende istedim bu miktarda para kırk bahane uydurdun diye kızıyorum.

  28. Rüyamda, hırsız kapıyı açmaya çalışıyordu arkasındaki anahtarı düşürdü. Sonra hemen annemi çağırdım hırsızı görmedim ama bir yalan uydurup kaçtı.

  29. Yatak odamda uyurken karanlıkta biri var eşim sanıyorum gözümü açınca 40-50 yaşlarında şişman hırsız, elinde takılarım var. Bağırmak istiyorum bağıramıyorum kaçarken dış kapıyı açtı kızımın bisikleti ve bazı parçalar sökülmüş, kaçtı gitti.

  30. Rüyamda okuldaydım ve beni ağlatacak bir kaç şey oldu ben de tuvalete koştum ama tuvaletin pencereleri delik ve koridora bakıyordu. Oradan arkadaşlar beni teselli etmeye çalıştılar ve bende onları uzaklaştırıp eve gittim ama peşimden geldiler. Sonuçta evde arkadaşlarımla birlikteydik. Daha sonra silah sesine benzer sesler duyduk ama daha çok molotof gibi. Balkona nerden geldiğine bakmak için çıkınca binanın önünde kocaman bir dönme dolap vardı ve ben elinde büyük kameralar olan adamların attıklarını gördüm. Aynı zamanda ev lüks bir bina iken bizim ev iyi haldeyken kötü ve harap bir hal aldı. Herkes o adamları aramak için dağıldı. Daha sonra ben adamların hırsız olduklarını anladım annem de o sırada geldi ve inanmadı. Aldığım önlemleri bozdu. O adamlardan biri aniden balkondan çıktı ve annem o aslında görevli diyerek onun kendisine yemek öğretmesini hayretle izliyordu ama ben çıldırmak üzereydim ve evi geziyordum başka hırsızlar var mı diye. O sırada arkamı dönünce tüm eşyalarımızı çaldıklarını ve kaçtıklarını gördüm. Mutfaktaki, kahkaha atıp bizi asansöre yönlendirdi. Ben ise sürekli iğneleyici laflar söylüyorum adama; "İnsan ayakkabıyı çalmaz bari ayıp." "Almadık şey bırakmamışlar, şu tipine bir bak defol…" gibi şeyler. Adam sinirlenip bizi bırakmak yerine üst katta soydukları eve çıkardı. Annem ise, bu iş arkadaşımın evi al telefonu ona ulaş, dedi ve ben kaçıp aşağı indim ama kadının adını bilmediğim için arayamadığım sırada polisleri gördüm binanın etrafında onlara durumu anlattım ama başka bir memur hırsızın adını söyleyip o arada oturuyor zaten dedi ve bana yardım etmediler. Yukarı tekrar çıktığımda çok sinirliydim ve hırsızları silahla vururken uyandım. Umarım geri dönüş yaparsınız, teşekkürler.

  31. Merhaba. Rüyamda evimize 3 erkek hırsız girdiğini gördüm babamla bunları kovalamaya başladık. Birden gözden kayboldular sonra ben birini babamın odasında yatağının alt kısmına saklanırken kel kafasını fark ettim yaklaşırken göz göze geldik o kafasını altına sokmaya çalışırken ben bıçakla kafasına vurmakla değdirmek arası baba diye bağırarak uyandım. Beni aydınlatırsanız memnun olurum. 3 gündür gördüğüm rüyaları çok net hatırlıyorum, bundan önceki gün kumsalda beyaz bir kutup ayısı gördüm bir önceki günde büyük abdestimi banyoya uzun bir şekilde yaptığımı görmüştüm bunlar neye işarettir? Beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkür ederim.

  32. Pencerede duran bir ayağı içerde diğer ayağı dışarda idi. Hırsıza benziyordu. Ben oda kapısında onu gördüm oda beni gördü ve panikledi. O anda saat 2 idi ve uyandım. Yorumlarsanız sevinirim.

  33. Rüyamda çelik kasamı hırsızların oksijen kaynağıyla açtığını ve paracıkları aldığını gördüm bu rüya neye çıkar?

  34. Benim rüyamda balkonda oturuyorduk birden elektrikler kesildi sadece sokak lambası yanıyordu ve karşı komşuya hırsız girdi uyandım.

  35. Rüyamda evime vandallık yapıldığını gördüm. Babam abim ve ben dışarıdaydık annem ise evdeydi. İlkokul arkadaşım olan bir çocuk vardı evimizin yatak odasının balkonuna tırmanarak camları çekiçle vurup kırmış sonra annemi kafasından vurup bayıltmıştı eve 3 kere aynı saldırıyı farklı kişiler yaptı sonuncusu balkondan girecekken fark ettim ve gizlice balkona doğru gittim. Ama arkamda açık olan ışık gölgemi odaya yansıttığı için vandal beni fark etti ve hızlı ve sessizce yanıma gelip beni öldürdü annemlere sesimi duyuramadım onlarda beni fark etmedi zaten sonrasında uyandım. Tabir bulamıyorum.

  36. Evime iki kere hırsız giriyor birincide bir şey yapmıyor ikincisinde evi felaket kırıp döküyor evdeki bütün camları aynaları ne kadar kırılacak şey varsa kırmış evi bomboş bırakmış eve gelince evi öyle görüyoruz ve aynen evi öyle bırakıp çıkıyorum.

  37. Rüyamda evime, yatak odasına hırsız girmiş kız kardeşimle odanın kapısını açtım odanın dağıldığını karyolanın üstüne gardolabın ve sandığın içindeki eşyalarının yığıldığını gördük. Aaaa ne olmuş kim dağıtmış derken odada bir adam gördük ve adam bizi görür görmez kafasına çuval geçirdi kardeşimle beraber hırsız var diye seslenirken uyandım.

  38. Ben annem ve babam evde oturuyoruz.Tv izlerken içerdeki odada birisinin olduğunu fark ediyorum. Erkek ama annemin kılığına girmiş birisi odada birşeyler arıyor.Hemen bunu salona getiriyorum. Salonda da bunun işbirlikçisi olduğunu düşündüğüm kişiyle yanyana geliyorlar.Annemin kılığına girmiş bu erkeğe sen nasıl becerdin buraya girmeyi ve annemi nereden gördün de onun kılığına girdin diyorum. Cebinde 4-5 kimlik çıkarıyor.Hepsinin üzerinde benim ismim var ama bana ait değil.Sadece kimliklerden birisi bana ait. Bu benim kimliğim diyorum. Sonra bu ikisi çıkıp gidiyorlar.Hiçbir eşya çalınmıyor. Kavga dövüş olmuyor. Hikmeti nedir acaba.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir