Rüyada Hazreti Ali (R.A.) Görmek

Rüyada Hazreti Ali’yi görmek, çok iyi bir rüya olarak yorumlanır. Onu görmek müjde haberidir. Hz. Ali efendimizi görmek, düşmanlara galip gelmeye, dinde kuvvete ve cömertliğe işaret eder. Bu rüyayı alim birisi görürse, ilminin artmasına da işaret eder. 

Ayrıca bkz: Peygamber

Rüyada Hz.Ali (R.A.)’yi görmek, düşmanlara galip gelmeye işaret eder. Rüyada Hz.Ali (R.A.)’yi gören kimse, ilim, bol rızık, şecaat ve takva sahibi olur. Hz. Ali (R.A.)’nin diri olduğunu gören kimseye, halk tarafından hased edilir. Emirleri yerine getirilir ve sünneti seniyyeye ittiba eder.

Bir kimse rüyada, Hz.Ali (R.A.)’yi yaşlı ve silahlı olduğunu görse, rüya sahibi büyük bir rütbeye erişir. Hz.Ali (R.A.)’yi otuz yaşını geçmiş bir vaziyette gören kimsenin, işi sağlam olur. 

Bir kimse rüyada Hz.Ali (R.A.)’yi Müslümanların bulunduğu bir şehirde üniformasıyla görse, o şehrin halkı arasında kılıç veya sözle bir fitne düşer. 

Rüyada Hz.Ali (R.A.)’yi, ellerinin boyalı olduğunu gören kimsenin evladı kendisine yardımda bulunur. Hz. Ali (R.A.)’nin savaştığını gören kimse, evladına yardımda bulunur. Bir kimse rüyada Hz.Ali (R.A.)’nin bir yerde oldugunu görse, orada fitne çıkar.

Hazreti Ali (R.A.)

“Rüyada Hazreti Ali (R.A.) Görmek” üzerine 12 yorum

  1. Rüyamda büyük bir evde yemek veriliyor. Annem camiye gitmek istiyor, yol tarifi alıyor. Yemek verilen büyük evde sevdiğim insanın yatağını topluyorum. Fakat çarşafında Hz. Ali’nin resmi var ve çarşaf üçgen şeklinde, çarşafı camdan çırpıyorum. Birde yataktan bir çift siyah çorap çıkıyor, çorapların biri delik. Sorum şudur. Bu rüyadan çok etkilendim, sabaha doğru gördüm. Yorumunuzu bekliyorum.

  2. Ben Hz. Ali’nin duvarda ki resmini gördüm. Acaba bunun anlamı iyiye yorumlanır mı?

  3. Es selamünaleyküm. Ben geçenlerde şöyle bir rüya gördüm. Ben mahşer kapısından tek başıma içeri giriyorum, her yer kap karanlık. Şiddetli bir korkaklık var üzerimde. İlk geçişte yılan uzanmış üzerinden geçmem gerek sonra karşıdan bir adam kızıyla beraber geçti üzerinden sonra cesaret bulup ben de geçtim. Sonra ilerledim, yine yılan ama bu yılanın kafası ejderha kadardı, uzanmış bir şekilde yere bakıyordu. Bunu da geçtim sonra son bir yılan, siyahtı, çok büyük, üzerime atladı. Sonra yılan üzerimde olduğu halde koşmaya başladım. Bir çıkış kapısı görüp, çıkışa doğru yılanın dili kuyruğundan sarkıyordu sonra onu bir çektim. Kanlar aktı ama kan sadece kollarıma geldi. Sonra ben koşa koşa Hz. Ali’yi arıyorum. Peygamber efendimiz de hayattaydı ama ben sadece “Hz. Ali” diyordum. Ve aramalarıma rağmen Hz. Ali’yi hastanede bulduk, personel kıyafetiyle, sakalı yoktu, takkesi vardı ve kollarımdaki kanı kendisinin elindeki bıçakla yani bıçağın keskin olmayan tarafıyla kazımaya başladı. Hocam birde orada hacı amcalar vardı. Bana bulmama yardım etti. Çok korktum. Hocam bu neye işarettir? ALLAH rızası için söyleyin. Birde bana o kişinin Hz. Ali olmadığını söylediler. Yakınımdaki sofi çünkü sakalı olmadığı için. Selametle 🙂

  4. Selamlar. Rüyamda komşumuz ve kızıyla eve doğru yürüyoruz. Evin önüne gelince, ben gökyüzünü bakıyorum. Her yer yıldız ve yıldızların içinde 2 pencere var. Komşumun kızına söylüyorum. Pencereler bir anda 2 tane Kâbe oluyor ve aşağı doğru süzülüyor. Bir anda gökyüzünde Hz. Ali ve Ebubekir’in resmini görüyorum. Bir ses “Allah’ın 3 halifesi” diyor. Dizlerimin üzerine çöküp “Allah’ım sen nelere kadirsin. Benim günahlarımı affet” diyorum. O sırada yıldızlar bize doğru düşüyor, önümüzde patlayıp ışık saçıyor ve biranda etrafımız küçük mavi renkli oyuncak atlarla doluyor. Hemen topluyorum ve arkadaşımın kızına da diyorum ki “Topla. Yağmur çok seviyor, ona götürelim” diyorum. (Yağmur benim 5 yaşındaki kızım) ve bu şekilde uyandım.

  5. Rüyamda yazılı bir şekilde HZ. Ali’nin ismini gördüm daha sonra da namaz kıldım. Yorumunuzu bekliyorum.

  6. Rüyamda Hz. Muhammed (sav)'in nurunu ve yanında Hz. Ali’nin nurunu gördüm. Hz. Ali’nin elinde kılıcı ve atının üstündeydi. Daha sonra gitti. Peygamberimiz ’in yüzüne bakarken ağlamaya başladım ve ağlayarak uyandım hayırlar olsun.

  7. Rüyamda peygamber efendimiz ve hz Ali’yi gördüm. Peygamber efendimiz hz Ali’ye diyorduki; en iyi kılıcı seç ver, sonra bana dönüp diyorduki; sen kuvvetlisin cesursun seninle savaşacağız, diyordu. Heybesini ve görkemini çok net gördüm.

  8. Rüyamı sizinle paylaşmak istedim. İnşallah hayırlı bir rüyadır. Rüyamda beyaz bir türbe iki kubbeli bir yapı mermerden inşa edilmişti sanki kubbesinin birinin uzerinde HZ. Ali (R.A), kılıcı ucu bana doğru dönük. H.Z. Ali’nin efendimizin orada kabirinin olduğunu biliyorum. Ama önce diğer kubbenin olduğu bölüme çim bir alandan çimlere basmadan geçip yukarı çıktım. Orada içeride bir oda vardi, günümüz müzelerindeki gibi bir manken vardi ama biraz farklıydı. Zikir çekiyordu ben onun H.Z Ali R.A. oldugunu anladım, konuşmadık ama farklıydı. Çok duygulu bir rüyaydı. Zaman geçtikçe biraz unutuyorum. Ama bu rüyanın tabiri var ise yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

  9. Rüyamda bizim oturduğumuz ev tadilata girip yenileniyor. Bizde binaya girerken babam elimize bi sıvı dokuyor bizde duvara annem samaha ben de HZ. Ali yazıyorum bu rüyanın anlamı var midir

  10. Ben çok değiş gördüm Hz.Ali etraf bembeyaz Gidiği her şeyi bembeyaz Peygamber olduğunu söyledi ve yüzme güldü ama ben hanki Peygamber olduğunu bilmiyordum yüzünü hatırlıyordum Bir tane İlahi şiirci vardı onuda adını bilmiyordum Altay geçti aradan YouTubede o siirçi önüme geldi ve gördüm Peygamber efendimizin yüzüne o kadar benziyordu ki ve adı baktım ali erzincanlı çok benziyordu Sonra Hz.Ali Googlede yazdım Bir resim çıktı Ali erzincanlı o kadar benziyorduk ki baktım gördüğün neredeyse aynısı ve o gün Hz.Ali gördüm öğrendim çok Boşluktaken öğrendim çok ağladım çok

  11. Bunun yorumu Hz. Ali sayesinde yani onu kendine rehber edinerek inancının solmayacağı ve imanının artacağı anlamına geliyor olabilir, tıpkı Hz. Ali nin “ne ben yolumdan saptım ne de bir başkası benim yüzümden yolunu sapıttı” buyurduğu gibi, yani şahı tanıdığın ve bildiginden dolayı islama olan inancının daha arttığını düşündürdü bana bu rüyan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir