Rüyada Haykırmak Görmek

Bakınız; Bağırmak.

Rüyada olanca sesiyle haykırdığını gören kimse, birden yükselir.

Rüyada haykırmak sevinç işaretidir. Gerek hiddetten, gerek sevinçten ve gerekse beklenmeyen bir durum karşısında kalarak haykırdığını görmek, dünyada maddi ve manevi duyacağınız bir sevince işarettir. 

Bir rivayete göre de haykırmak çok paraya ve mala delalet eder. Bazılarına göre: rüyada haykırmak, hem hayır hem de şer ile yorumlanır.

İbn-i Sirin’e göre: Rüyada haykırmak veya haykıranı işitmek, o yerde bir keder olduğuna işarettir. Bir kimse bilinmeyen bir yerde sebebini bilmediği bir haykırış işitse, kendisi de o sese cevap verse, ölür. Ağlamakla karışık bir ses işitmek, ferah ve sevinçtir.

Rüyada gülmekle karışık bir ses işitmek, kedere, hüzne ve musibete delalet eder. Şikayeti anlatan bir ses duymak keder verecek bir söz işitmeye delalet eder. 

Kirmanî’ye göre; rüyasında halk arasında bağıran bir tellalı görmek, tellal ihtiyar ve sözleri hikmet ise hayra delalet eder. Yahut rüya sahibi iyi tanınan kimseler arasına girer, veya mescit ve ziyaret edilen bir yere gider ve her sözü hakikate yakın olarak kabul edilir. Eğer tellalda bu meziyetlerden biri yok ise, rüyayı gören birini aldatmaya çalışır. 

Rüyada bir tellalın bağırdığını gören, rüyada hayra delalet eden bir şey varsa ve tellalın hayır ve şerden ne söylediğini anlayıp, tellal de uyanıklıkta sözü geçer takımdan ise, söylediği şey aynen çıkar. Eğer uyanıkken sözü geçer kimse değilse, sözünün tabiri yoktur. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada bir topluluğa haykırdığını gören kimse, otorite sahibi olur. Rüyada yalnızca bağırdığını gören kimsenin, gücü zayıflar. Rüyada haykırmak, yıkılmak veya boğulmak gibi belalardan meydana gelecek fitneye yahut halkın dehşetli bir hastalığa yakalanacağına işarettir.

Haykırmak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir