Rüyada Hamur Görmek

Rüyada hamur görmek; işlerin kolaylaşmasına, pek yakında görülecek rahat ve bolluğa, mahkum kimsenin hürriyete kavuşmasına, hamile kadının doğumunun yaklaşmasına işarettir.

Ayrıca bkz: Hamur İşi, Maya, Un

Rüyada hamurun mayalanarak taşması, ticarette görülecek ziyade kara; ekşiyerek taşması zarar etmeye; hamur yoğurmak misafir gelmesine; dar yerde hamur yoğurmak, haram işlemeye; rahat ve geniş ortamda hamur yoğurmak, refaha yahut evlenmeye işaret eder.

Rüyada arpa hamuru yoğurmak dinde takvaya, düşmana galip gelmeye yahut memuriyete; hamur yoğuran kimseyi görmek, insanların gönlünde yer etmeye, adil ve şefkatli yöneticiye delalet eder.

Rüyada hamur yoğurduğunu gören kimse kendi gayreti sayesinde başarılı olacak demektir. Tek başına girişim yaparak arzu ettiği konuma geleceğini işaret eder. Hamur mayalamak aileden aldığı parayı, sermayeyi artıracak ve bir servet sahibi olacak anlamındadır. Hamur kızartmak, murada ermek demektir.

Rüyada hamur yoğurduğunu görmek, gören kişi kendi gayreti sayesinde başarılı olacak demektir. Tek başına girişim yaparak arzu ettiği konuma geleceğini işaret eder. Hamur mayalamak aileden aldığı parayı, sermayeyi artıracak ve bir servet sahibi olacak anlamındadır. Hamur kızartmak, murada ermek demektir. Hamur yoğurmak, kişinin kendi gayreti sayesinde başarıya ulaşacağına işarettir.

Rüyada arpa unundan hamur yoğurduğunu görenin dini inancı bütündür. Eğer yoğurduğu hamur, buğday unundan ise, malının çoğalacağına ve kazancının artacağına delalet eder. Bir rivayete göre hamur görmek, akrabalarına kavuşmak için yolculuğa çıkacağına işarettir.

Baska bir rivayete göre de ticaret maksadıyla yolculuğa çıkmaya işarettir. Hamur görmek, maksadına erişmek için insanın düşündüğü çarelere işarettir. Eğer hamur mayalı ise bu çareye yakında kavuşur; eğer mayasız ise bu çare gecikir. Bu hamurdan ekmek pişirdiğini görse maksadına ulaşır. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada hamur görmek, kolay işlere, yakın bir gelecekte rahatlığa kavuşmaya, zindanda bulunan bir kimsenin veya hamile bir kadının kurtulmasına işaret eder. Hamur, elde edilecek maldır. Bir kimse rüyada evinde hamur görse, yaptığı ticaretten mal kazanır. Hamurun ekşidiğini ve kabından dışarı taştığını gören kimse, ticaretinde zarar eder. Hamur yoğurduğunu gören kimseye, misafir gelir.

Rüyada hamur yoğurduğunu gören kimse kendi gayreti sayesinde başarıya gidecektir. Tek başına atılım yaparak istediği konuma gelecektir. Hamuru mayalayan insan, aileden aldığı parayı, sermayeyi çoğaltacak ve bir servet yapacaktır. Hamuru kabartan kimse, muradına erer. Hamuru atmak parayla ilgili zarardır. Bu rüyayı gören kimse şans oyunlarından uzak durmalıdır. Hamur yoğurduğunu gören kimse kendi gayreti sayesinde başarıya gidecektir. Tek başına atılım yaparak istediği konuma gelecektir.

Hamur

“Rüyada Hamur Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Rüyamda annem, oğlum ve ben mantı yapıyorduk. Annem birden hiddetlenip mantı sofrasını ayağıyla ters çevirdi ve oğlumla benim üstümüz başımız un oldu. Hatta oğlum hüzünlendi ve üzerini temizlemesini söyledik. Daha sonra annemi çıplak bir vaziyette otururken gördüm, eliyle mahrem yerlerini kapatmaya çalışıyordu.

  2. Rüyamda elimde hamur vardı komşuma pasta yapıyordum. Böyle börek gibi açıyordum, tepsiye diziyordum. Yorumlarsanız sevinirim.

  3. Ben rüyamda teyzemin hamile olduğunu fakat bu hamilelik babamdandı. ;( Çok üzülüyordum. Babamı eve çağırdım bu durumu konuşmak için. Babam eve geldi olayı anlatırken elimde bir tane cumhuriyet altını vardı. Onu elime almış oynuyordum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir