Rüyada Fındık Görmek

Bakınız; Çerez.

Rüyada fındıklar görmek, sosyal ve finansal konumunuza zarar verecek bazı tartışmalara girebileceğinizin habercisidir. Aşk ve iş yaşamınızda başarılı olacaksınız demektir. Ağaçta taze fındık, umutların gerçekleşeceğini belirtir. Fındık; kısmet, bolluk, düşlerin gerçekleşeceğine işaret eder.

Ibn-i Sirin’e göre; fındık görmek mal ve nimettir. Çürümüş veya acı fındık içi gören, bir kimseden azar işitir.

Rüyasında fındık içi yediğini ve bunun da güzel ve tatlı olduğunu görmek rüyayı gören helal bir mal edinir. Fındık da, tatlı olmak şartıyla, daima helal mal ile yorumlanır.

Bir baska rivayete göre de: Rüyada fındık görmek; garip, zengin, cömert, kâr sahibi ve insanların arasını birleştiren kimse ile tabir edilir. Fındık yediğini gören kimsenin güçlükle eline mal geçer. Bazıları da, fındık ve kabuklu olan her meyve üzüntüye ve bağırıp çağırmaya işaret eder, demişlerdir.

Fındık

“Rüyada Fındık Görmek” üzerine 7 yorum

  1. Çok güzel bir site ama rüyada fındık ağacını silkelemek ve ağaçtan bir sürü fındığın yağması, ne demektir?

  2. Kuru bir ağacın üzerinde sadece 2 tane fındık vardı, biri sağında, biri solunda. Bir şey fırlatıp düşürüyorum, fındıkları. İçini açıyorum, kabuğun içi dolu dolu bembeyaz bir fındık. “Ne kadar tatlıdır?” diyorum. Gerisini hatırlamıyorum. Cevabı mailime atar mısınız? Teşekkürler…

  3. Rüyamda dışardayım. Bir ağaç var üzerinde küçük küçük yuvarlak, yeşil renkli bunlar sözde fındıkmış, şaşırıyorum. “Taze fındık bunlar deyip” ağacın dallarından topluyorum. Ancak ağaçtaki fındıklar çok fazla değil, en fazla 10-15 adet. Bu ne anlama gelir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir