Rüyada Fesleğen Görmek

Rüyada fesleğen görmek ve koklamak; neşeye, sevince ve mutluluğa yorumlanır. Eğer rüya sahibi erkek ise, çok yakında hayalindeki bir kadınla tanışacağına; rüya sahibi bir kadın ise, büyük bir mirasa konacağına; bekâr ise çok zengin bir kimse ile evleneceğine; genç bir kimse ise, kalbinde taşıdığı bütün emellerinin çok yakında hakikate ulaşacağına delalet eder. Rüyada rengi ve kokusu güzel olan yeşil fesleğen görmek, ağlamaya ve hüzne delalet eder.

Cafer-i Sadık’a göre; fesleğen görmek, yedi şekilde tabir olunur: Eş, hizmetçi, dost, evlat, iyi söz, ilim meclisi, iyi sanat. Bahçesinde veya evindeki saksıda fesleğen görmek, menfaat ve hayır ile yorumlanır.

Cabir’ül-Mağribi’ye göre; fesleğen sattığını görmek, mevsiminde ise iyi, mevsimsiz satmak ise fenadır. Vakitsiz fesleğen görmek güzel sözlü asil bir kimse ile arkadaşlığa işarettir. Rüyasında fesleğen söküp kopardığını görmek gören kimse, asil ve güzel konuşan arkadaşından ayrılır.

İbn-i Sirin’e göre; rüyada taze, güzel renkli ve güzel kokulu fesleğen görmek, şerefe ve yükselmeye delalet eder. Fesleğeni soluk renkli ve sararmış görmek hastalığa işarettir.

Kirmani’ye göre; Sultani cinsinden olan fesleğen görmek evlada, koparıp atmak hüzün ve gözyaşına delildir. 

Bir başka rivayete göre de: Fesleğeni rüyada görmek, genellikle hayra işaret eder. Rüyayı gören bekârsa, yakında hayırlı bir izdivaç yapacağına, evli ise eline para ve mal geçeceğine işaret eder.

Rüyada fesleğenli bir yemek yaptığınızı görmek, herkesin beğendiğini gördüyseniz, kalbinizden içinizden gelerek birilerine yemek hazırlayacağınıza ve onları sevgiyle ağırlayacağınıza işaret eder.

Ayrıca bkz: Rüyada fesleğen tohumu görmek

Fesleğen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir