Rüyada Düğün Görmek

Rüyada bir düğünde bulunmak ve bu vesileyle verilen yemekten yemek, üzüntü ve kederin gitmesine; düğün yemeği vermek, insanların işlerini üstlenmeye delalet eder. Mutluluğun geleceğini haber verir. 

Rüyada kendi düğününü görmek, uzakta yaşayan bir yakınınızdan kötü haber alacaksınız demektir. 

Ayrıca bkz: Düğün Çiçeği

Rüyada düğün görmek mutluluğun işaretidir. Kendinizin evlendiğini gördüyseniz, uzakta yaşayan bir tanıdığınızdan kötü haberler alacağınız anlamına gelir. Kişinin hayatının renkli ve neşeli olacağına, türlü ilginç olaylarla karşılaşacağına işaret eder.

Rüyasında çalgısız ve eğlencesiz yapılan bir düğün görmek, hayır, bereket, ferah ve sevinçtir. İçkili, gürültülü, patırtılı bir düğün görmek hayır değildir. Hele düğünde oyun olursa musibete delalet eder. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre: Rüyada düğün görmek, düğün sahibi için musibettir. Düğüne davetli olan için yemek yoksa, neşe ve sevinçtir. 

Kirmanî’ye göre (R.A.): Rüyasında bir düğünün işlerine memur olduğunu gören vefat eder ve cenazesinde akrabaları bulunmaz. Bir hastanın evinde düğün oldugunu görmek, o hastanın ölümüne delalet eder. “Çeşitli çalgılardan birkaçının bulunduğu bir düğün görmekten ikrah ederim” diyor Kirmanî. Çünkü, düğünde çalıp çağırmak musibet ve hüzünle yorumlanır. 

Ayrıca bkz: Gelin Olmak

İbni Kesir’e göre: Rüyada düğün görmek tabiri, cenaze ile tabir olunur. Kendisinin düğününü yaptigini görenin yakında cenaze töreni yapılır. Oğlunu evlendirip düğün yaptığını ve çalgı çaldırdığını gören, oğlunun cenaze töreninde bulunur. Bir düğüne davetli olup, orada yemek yediğini gören, ölü için pişirilen yemekten yemiş olur. 

Bir başka rivayete göre de: Bir kimse rüyada bir düğün yemeğinde bulunursa veya bizzat kendisi bir düğün yemeği tertiplerse, üzüntü ve kederin gitmesine ve halkın kendisine müracaat edecekleri bir rütbe ve makarna işarettir. Bazen de düğün yemeği, üzüntü, keder, el veya dille incitmeye işarettir. 

Ayrıca bkz: Damat Görmek 

Ebu Said el Vaiz demiştir ki: Rüyada düğün görmek ne anlama gelir, düğün sahibi için musibettir. Bir hastanın evinde düğün görmek, o hastanın vefatına işarettir. Bazı tabirciler demiştir ki, içinde İslam’a muhalif oyunlu düğün görmek, kötü bir rüyadır. Çünkü düğünde çalıp çağırmak musibet ve hüzün ile tabir edilir.

Rüyada düğün evi görmek rüya sahibinin yakın zamanda bir dostu ile bir araya geleceğine, bu dostu ile fikir ayrılığına düşeceğine, fakat farklı kişilerin araya girmesi ile olayın tatlıya bağlanacağına delalet eder. Rüyada düğün evi görmek ne demek, kısmet manasına da gelir.

Düğün

“Rüyada Düğün Görmek” üzerine 31 yorum

  1. Ben rüyamda kendi düğünümü görüyordum müzik gibi şeyler hatırlamıyorum yani ses yoktu ama acayip olan şey benim teyzemle evlenmemdi. Ben de bir bayanım oda bir bayan. Elhamdülillah böyle bir şey yok ama rüya işte 2 bayan birbiriyle evleniyordu biri ben eşim teyzemdi. Sonra 1 hafta sonra boşanırız falan diyorduk. Öyle bir rüyaydı anlamına buradan baktım cenaze gibi bir şeyle yazıyor. Eğer öyle bir şey varsa öleceksem lütfen bu yoruma acil yazın ölmeden önce okumak istiyorum.

    1. Öleceksem ne demek ya 😀 rüya tabiri öyle diyor diye öleceksin anlamına gelmez. Rüya bu tutabilir de tutmayabilir de kimin öleceğini Allah bilir takma böyle şeylere :).

  2. Ben rüyamda yeğenimin düğününe gitmiştim ve iki tane yeğenim oynuyordu. Acaba nedir, anlayamadım, acil yorumlar mısınız, lütfen?

  3. Bir buçuk yıldır sürekli aynı rüyayı görüyorum. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Rüyamda kızımın düğünü oluyor, görüyorum. Bir keresinde kızımın üzerinde beyaz mini bir gelinlik, damadımın saçları uzun, gördüm ve rahmetli babam da düğünde oluyor. Bu rüyamı sık sık görüyorum ve her seferinde ölmüş babamda düğün ortamına katılıyor. Rüyam ne anlama geliyor? Açıklarsanız çok memnun olacağım. Teşekkür ederim.

  4. Ben rüyamda bizim evde düğün olduğunu gördüm. Ama daha düğün yoktu. Yani masaları hazırlıyorduk ama çalgı falan da yoktu. İşin garibi o bizim düğünümüz falan da değildi. Arkadaşlar, lütfen yorum yollayın!!!

    1. Canım düğün sesiz çalgısız olursa bir şey yok. Çalgılı, halaylı, içkili falan olursa bu iyi değil işte.

  5. Rüyamda kuzenim evlenecekti. Aslında gerçekte evliler ama rüyamda o düğün bir türlü olmadı. 1-1,5 hafta aynı rüyayı gördüm ve ardından büyük halam öldü. O gün uyuduğumda ise o düğün olmuştu.

  6. Rüyamda önce evli olan yengemi, benden helallik almadan hacca gidip dönüşte de hac tırıyla evimizin önüne gelmiş annesiyle bize. Hacdan gelen kilim, yastık falan veriyorlardı. Sonra gözümün önüne 99 tane Kuran-ı Kerim dua kitapları gördüm. Onlardan vermedi ve gittiler. Sonra bu evli olan yengem yani dayımın karısı, yeniden düğünleri oluyormuş. Ölü olan dedemi gördüm. O da düğüne gidiyordu. Geliniyle oğluyla çok mutluydu. En sona ben kalmıştım. Evlendiklerine çok şaşırıyordum. Kendi evlerinin anahtarını vermişlerdi. Ben de küçük kızıyla eve girdim hazırlanmak için. Eve girdiğimde, evin ışıkları yanıyordu. Yatak odalarında çeyrek altın vardı. Yerde masanın üstünde de bir sürü altın saat, bilezik vardı. Ev biraz dağınıktı. Ben de kendime yatağın altlarından çorap arıyordum, bulamıyordum. Uyandım. Yorumlar mısınız lütfen?

  7. Rüyada bir düğündeydim ama hiç çalgı falan yoktu öyle sadece topluluk gülüşmeler vardı. Sonra birden baktım ki sevdiğim çocuk evleniyor. Onu gördükten sonra gözlerimden yaşlar aktı ve o düğünü terk ettim. Bu ne anlama geliyor? Yorumlarsanız çok sevinirim.

  8. Bilmediğim birinin düğünü vardı ama ilerleyen saatlerde içerdeki davetliler hüzünle ve söylenerek çıktılar. Ellerinde bohçalar vardı ve biri düğün davetiyelerini yırtıp aşağıya atıyordu. Ben yüksek bir yerden onları izliyordum. Bunlar tanıdığım değildi.

  9. Bir tanıdığım beni görmüş, sünnet düğünümüz varmış ve eşarp seçiyormuşum. Ne anlama gelir?

  10. Rüyamda kardeşimin evlendiğini görüyordum çalgı yoktu ama baya kalabalıktı. Damadın da topal olduğunu görüyordum. Yorumlarınızı bekliyorum.

  11. Bir arkadaşım beni bir düğünde sevgilimle beraber oynarken görmüş ve de baya sevinçliymişiz. İnsanlar bizi birbirimize çok yakıştırıyorlarmış ve de benzettiklerini söylüyormuşlar.

  12. Ben kalp hastasıyım, yeni kriz anlattım ve rüyamda sözde yeğenim gibi yakınımın kendi evimde sünnet hazırlığını yapıyormuşum… Yorum rica ediyorum…

  13. Ben 3 gündür farklı rüyalar görüyorum. Düğün, bebeğimin ağzında diş çıkıyor, birde annemin kanser olduğunu gördüm. Rüyamda sürekli ağlıyorum.

  14. Düğünde çalgı görmek bana çok iyi geliyor. Ne zaman çalgı görsem çok iyi gider işlerim… 

  15. Rüyamda bir düğündeydim yanımda tanımadığım bir kız vardı. O kızla birlikte dans etmeyen 2 kızı kaldırdık, hep birlikte dans etmeye başladık. Daha sonra dans ettiğimiz yere üstünde dans etmemiz için büyük, kırmızı, çiçek desenli bir halı serdiler. Biz de halının üzerinde oynamaya devam ettik. Bu sırada arkamdan eski sevgilim geldi. Alnıma dans ettiğim için bozuk para yapıştırmışlar, eski sevgilim de bozuk parayı alnımdan alıp bana verdi ve gitti. Ben de eski sevgilimin arkasından kahkaha attım.

  16. Rüyamda düğünüm oluyordu damadı falan bilmiyorum tabi. Üstümde gelinlik var. Böyle çocukluğumun geçtiği evde düğünümü yapıyoruz. Çalgı müzik yok ama ben çok sinirleniyorum “Daha 18 yaşındayım ne evlenmesi?” diyorum. Yanımda kuzenim var ona söylüyorum. Ondan sonra gidiyorum tüm davetliler tek sıra dizilmişler, hepsine “Düğün iptal düğün iptal” diyorum.

  17. Rüyamda çok küçük iki çocuğun evlendiğini görüyordum. Düğün çalgılıydı güzeldi ama evlenen çocuklar kardeşti ve 12-13 yaşlarındaydılar. Açıklama yaparsanız çok sevinirim.

  18. Kızım şu an üniversite öğrencisi. Rüyamda ise 8-9 yaşındaymış ve kızımın düğünü oluyor, herkes hepimiz ve kızım çok mutlu. Yorumu nedir?

  19. Rüyamda evli eşim bizim evden gelinliğini giyip zılgıtlar eşliğinde benim yârim oluyordu yine, çözemedim olayı sonra uyandırdılar işte.

  20. Dün gece rüyamda halay oynuyorum daha sonra ölmüş annemi uzun merdaneden elinden tutup indiriyorum daha sonra ablam yüksek balkondan benimle konuşuyor. Biraz karışık bir rüyaydı içinden çıkamadım. Yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

  21. Rüyada komşuda düğün görmek. Nasıl açıklar mısınız neye işarettir?
    Cevabiniz için teşekkür ederim.

  22. Rüyamda eşimle düğünümüz kurulmuş baba evimin bahçesine ve akşam bütün davetliler geldi ben hala hazır değildim. Eşim tlf görüntülü aradı beni bırakmıyorlar yanına gelemem deyip ağladı kapattı. Tekrar aradım ulaşamadım. Gelinlik yokmuş bordo bir elbise giydim bari kına kıyafeti olur diye düğün yerine çıktım. Hafif dans müziği çalmaya başlayınca eşim gelmedi diye ağlayıp düğün alanının ilerisinde fındık bahçemiz var oraya ağlayarak gidiyorum. Bahçeye girince birden gündüz oluyor her yer yemyeşil uzun çayırlar başımı kaldırınca elma ağacı kırmızı elmalarla dolu. Arkamdan annem ve kuzenim gelip düğüne geri dönmemi istiyorlar. Karşıdan da tanımadığın biri bu tarafa gel diye işaret ediyor. Annem ağlayarak yalvarıyor ne olur geri dön diye sen git ben gelicem diyorum ve onu yollayıp yeşillikler içinde birden büyük bir huzurla karşıya çağıran kişiye doğru gidiyorum. Elinde bir bezle gözlerimi bağlıyor ve yere uzanıyorum artık hiç ağlamadan rahatça uyuyabilirsin diyo o sırada uyandım. Bu arada rüyanın geçtiği bütün mekanlar gerçekte olan yerler gerçek anlamıyla yorumlarsanız çok sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir