Rüyada Duvar Görmek

Ayrıca bkz: Duvar Saati

Rüyada sağlam duvar görmek kişinin din ve dünya güzelliğine; duvarın üzerine oturmak, kendi konumunu iyi değerlendirmeye; hantal duvar kaba bir kimseye işarettir.

Rüyada çok ince duvar görmek amel noksanlığına; bir duvara yaslanmak, kadri yüce birinden destek görmeye; duvarın çevreye zarar vermeden düştüğünü görmek, oradan hasıl olacak dünyalığa delalet eder.

Rüyada duvarın yarılması bir tehlikeden dolayı uyarılmaya; duvarın harap olması eş ve dostların durumlarının değişmesine yorulur. 

Rüyada üzerine duvar devrilmesi işlenen günahlardan dolayı peşin olarak görülecek azaba; duvar örmek iyi amel işlemeye, dünyalığını yararlı işlerde dallanmaya; duvarda kendi suretini görmek vefat etmeye; ev içinde devrilen duvar hastalığa; duvarın dışarıda ve ansızın düşmesi ev sahibinin vefatına yahut gurbette ise dönmesine; duvarın üzerindeki koruyucu semer, insanın şeref ve tedbirine delalet eder.

Rüyada duvar örmek, önlemdir. Rüyada duvar görmek, yaşanan yıllar ile yorumlanır. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre: Rüyada görülen duvarın düz ve doğru olması rüya sahibinin halinin iyiliğine; duvarın yıkılmak üzere olması, halinin bozulmasına işarettir.

Ayrıca bkz: Evin Yıkılması, Ev Yıkmak

Bir rivayete göre, duvar kuvvetli ve dindar bir erkektir. Rüyada üzerine bir duvarın yıkıldığını görmek, hazine bulmaya; bir duvardan düştüğünü görmek, beklediği bir şeyin olmamasına; bir duvardan indiğini görmek, makam ve işinden inmeye veya ümidinin boşa çıkmasına; bir duvarın üzerine yıkıldığını görmek, cezasının erteleneceğine delalet eder. Bir evin duvarının yıkılması, o ev halkının ölümüne işarettir.

Abdülgani Nablüsî’ye göre: Rüyasında sağlam bir duvarın üzerine binmiş olduğunu görmek rüyayı görenin hali güzel ve geçimi düzgün olur. Tamire muhtaç bir duvarı birtakım kimselerin tamir etmekte olduklarını görmek, itibarı ve rütbesi elinden gitmiş bir kimsenin dostlarının, onun itibarının geri verilmesi için çalıştıklarına delalet eder. 

Rüyada kendi malı olan bir duvarı tamir ettiğini görmek rüyayı görenin hali ve vakti düzelir. Duvarın yıkıldığını görenin eline define geçer. Duvarın üstüne yıkıldığını gören, işlediği günahların cezasına uğrar. 

Rüyada karap ve yıkılmak üzere olan bir duvar görmek, mahallede bir felaketin meydana çıkacağına işarettir. Böyle bir duvarın yeniden yapıldığını görmek, felaketin önleneceğine delalet eder.

Rüyada bir değneğe dayanarak bir duvardan atladığını görmek gören kişi, iyi bir dostunu bırakarak kötü bir kimse ile arkadaş olur. Yahut bir iyi insanla bozuşur. Bir duvara bakıp onda kendi gölgesini gören, hastalığa yakalanır.

Rüyada duvarın evin içine doğru yıkıldığını görmek, ev sahibinin hastalığına; dışına doğru yıkıldığını görmek, ölümüne işarettir.

Bir rivayete göre rüya sahibi gurbette ise, memleketine döner. Bir duvarın kendi kendine yenilendiğini görmek, beklenmeyen mutluluk ve bolluğa; kerpiçten bir duvar yapıldığını görmek, iyi bir iş yapmaya; taş ve kireçle bir duvar yapmak, ev sahibinin hasta olacağına işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Bir kimse rüyada duvar üzerinde veya duvara binmiş olduğunu görürse o duvar onu ayakta tutan halidir. Duvar üzerinden düştüğünü gören kimse, durum ve itibarından yahut arzu ettiği şeyden, ya da tutunduğu bir husustan düşer. 

Rüyada duvar üzerinde oturduğunu görse, yüksekliğe, şerefe, servet ve rütbeye işarettir. Bir tarafa meyletmiş duvarı görmek, ilim, hidayet ve hikmete muttali olmaya veya arkadaşlar arasında ayrılığa işarettir. Duvarın evin içine yıkıldığını görmek, ev sahibinin hasta olmasına işarettir. Duvarın evin dışına yıkıldığını görmek, ev sahibinin ölümüne işaret eder, eğer ev sahibi yolculukta ise döner.

Rüyada bir duvarın yerinde yenilendiğini görmek, evlenmekle meydana gelecek akrabalığa işarettir. Kerpiçten bir bina yaptığını gören kimse iyi amelde bulunur. Kireç ve kiremitten duvar yapmak iyi değildir. Bir yerde duvarın yarılması o yerde hapishanenin çok olmasına işarettir.

Rüyada duvardan su çıkması, erkek kardeş veya hanımın akrabaları tarafından gelecek üzüntü ve kederdir. Bahçe duvarı, bahçe sahibinin din ve ilmine ve onu dünya ve ahiret azabından koruyacak ve muhafaza edecek haline işarettir. 

Duvar

“Rüyada Duvar Görmek” üzerine 8 yorum

  1. Rüya tabirlerinde duvarla ilgili bir doğru yanıt bulmadım. Benim aradığım duvar sallanması ile ilgili bir yanıt aradım bulamadım. Tabi ki rüya tabirlerini çok seviyorum ayrıca çok beğeniyorum. İyi ki böyle bir site var. Bizlere gördüğümüz rüyalara yorum yapılması çok güzel. Birde aradığımız doğru bilgiler çıkması daha iyi olurdu. Neyse şimdiden çok teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

  2. Rüyamda 5yıl önce vefat eden erkek kardeşimi gördüm, bana sarılarak “Ağlama, üzülme senin için geldim. Seni de götüreceğim merak etme” dedi. Ben evin balkonuna çıkmıştım, balkon duvarına yanaştım, şişlerden tuttum ve sallandığını gördüm. Birde baktım ki, dışarıya doğru iki parça koptu ve düştü. Ben panikledim evimiz 3 katlı ve üçüncü katta oturuyoruz. Dua ederek aşağıya baktım, “İnşallah kimse yoktur. Kimse zarar görmemiştir” diye. Yoktu kimse. Böyle bir rüya işte, lütfen yorum bekliyorum.

  3. Rüyamda şehirlerarası bir yol var, bu yolun bir tarafı uçurum gibi ileride de yolun devamı iki deniz arasında, bir tarafını yüksek duvar örülü ama deniz şiddetle çalkalanıyor taşıyor ve duvarı yıkıyor. Valizlerim var yabancı memlekete giden otobüse biniyorum yanlışlıkla valizlerim kalıyor, yabancı bir evde misafir kalıyorum. Annemle kaplar var, pencereden güneş giriyor, ürküyorum evden. Manasını mailime yollayın lütfen, rica ediyorum? Bekliyorum, huzursuz oldum.

  4. Rüyamda benim yan tarafımdaki arsanın sahibi gelip benim duvarımı yıktı. Yıktığı duvar kendi tarafına yıkıldı. Ben yıkma dedikçe o yıkıyordu. Biranda duvarın yarısını yıktı, bahçe duvarıydı. Benim arsama girmişsin diye yıktı ama kadastro getirmişti. Rüyadan önce ben de onun arsasına girmemiştim. Tabiri nedir?

  5. Rüyamda duvarların üstünde dörtlükler halinde yazılar yazıyordu. Eşimin ananesine sordum rahmetli yeğenim yani eşimin halası yazdı dedi bana duvarı inceledim köy evi duvarıydı sonra dış kapıya doğru ilerledim. Evin avlusunda çok eski bir mezar gördüm sordum çok iyi hatırlamıyorum ama önemli bir Zat’ın yattığını söyledi bu rüyadan pek bir mana çıkartamadım eğer ilgili bir arkadaşımız bana yardımcı olur tabir ederse çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

  6. Rüyamda duvarların üstünde dörtlükler halinde yazılar yazıyordu. Eşimin ananesine sordum rahmetli yeğenim yani eşimin halası yazdı dedi bana duvarı inceledim köy evi duvarıydı sonra dış kapıya doğru ilerledim. Evin avlusunda çok eski bir mezar gördüm sordum çok iyi hatırlamıyorum ama önemli bir Zat’ın yattığını söyledi bu rüyadan pek bir mana çıkartamadım eğer ilgili bir arkadaşımız bana yardımcı olur tabir ederse çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim..

  7. Merhaba. Ben yatak odası duvarı dışa doğru yıkıldı. Yorumlarsanız sevinirim teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir