ARAMA
Rüyanızda gördüğünüz en belirgin nesneleri arayınız.

Alfabetik Rüya Tabirleri




 

Rüyada Doğurmak doğmak Görmek

Bir kiz çocugu dogurdugunu görmek, hayra isarettir. Erkek çocuk dogurdugunu gören, siddetli keder ve sikintiya ugrar. Yahut fena bir söz duyar, bir rivayete göre de, ölür. Karisinin erkek çocuk dogurdugunu görmek, eger hamile ise kiz çocu-gu doguracagina, eger degilse, keder ve sikintiya ugrayip, sonra bundan kurtulmaya; karisinin kiz dogurdugunu görmek, erkek çocuk doguracagina delalet eder. Bazilarina göre: Rüyada erkek çocuk dogurmak kiza, kiz do-gurmak erkege isarettir. Ancak bazi rüya, rüyayi görenin durumuna göre aynen çikar. Agzindan çocuk dogurdugunu gören, has-ta ise ölür. Bir rivayete göre rüya sahibi biri hakkinda sefaatte bulunup iyi söz söyler. Ebu Sait El-Vaiz'e göre: Bir erkegin rüyada çocuk dogurdu-gunu görmesi, kendisine uygun olmayan bir agir yük altina girecegine, sonra kurtulup düsmanina üstün gelecegine delalet eder. Bir görüse göre de, bu rüya fena huylu bir esten kurtulmaya delalet eder. Bir kadinin gebe olmaksizin çocuk dogurdugunu görmesi, kocasinin zengin olacagini gösterir. Kirmanî'ye göre: Bir kadinin kiz çocugu dogurdugunu gör-mesi, kocasina bir fayda gelecegine, erkek dogurdugunu görmesi kocasina keder ve sikinti gelecegine delalet eder. Cafer'i Sadik'a göre: bir kadin rüyasinda bir erkek çocugu dogurdugunu ve çocugun hemen konustugunu görse, dünya ve ahiretde selamete erer. Bir rivayete göre vefat eder. Bir kiz dogur-dugunu ve çocugun hemen konustugunu görse, Cenabi Hakk (C.C.) ona bir çocuk ihsan eder.

Hamile bir kadin rüyada erkek bir çocuk dogurdugunu görse, o kadin bir kiz çocugu dogurur. Bir kiz çocuku dogurdugunu görse, bir erkek çocuk dogurur. Kiz çocugu tabirce üzüntüden kurtulmaya erkek çocuk ise üzüntüye isarettir. Bir hasta, rüyada, annesinin kendisini dogurdugunu görse, o hasta ölür. Bu rüyayi zanaatkar olan birisi görse, onu zanaat ve isinden menedecek birtakim maniler çikar. Bu rüyayi fakir bir kimse görse, onu besleyecek ve düsünecek bir adami çabucak bulur. EGer bu rüyayi gören adam zengin ise, zevk ve eglence yüzünden servetim muhafaza edemez ve onun isleme bakmak ve nezaret etmek için bir baskasi onun üzerine kahren tayin edilir. Bu rüyayi görenin hanimi varsa haniminin çocuk dogurmayacagina isarettir. Eger rüyayi görenin hanimi hamile ise, o kadinin erkek bir çocuk dogurmasina isarettir. Rüyayi gören düsman ve dava sahibi birisi ise, onun hakim yaninda delilinin geçerli olmamasina isarettir. Bir kadin rüyada kendisini agzindan dogurdugunu görse, onun ölecegine ve ruhunun agzindan çikacagina isarettir. Rüyada kiz dogurmak hapis olan bir kimsenin üzüntüden kurtulmasina isarettir. Erkek bir kimse, rüyada bir erkek çocuk dogurdugunu görse, hastalanir. Üzüntüden kurtarir. Düsmanina galip gelir. Kiz dogurdugunu gören kimse, her sikintidan kurtulur ve onun neslinden millet ve kabilesi için makami yüce bir kimse çikar. Hayvan dogurdugunu ve bu hayvanin kedi oldugunu görse, dogan çocuk hirsiz olur. Dogurmak sikinti ve hastaliklardan kurtulmaya, aile ve komsulanndan aynlmaya isarettir. Dogmak rahatliga, kederden kurtulmaya, borcu odemeye ve tevbe etmeye isarettir. Rüyada bir erkek çocuk dogurdugunu gören kadin en sonunda ferahlik, sevinç, müjde, agirliktan kurtulmaya ve kurtulusa ermeye isarettir. Kiz dogurdugunu görse, izzet, seref, ucuzluk, bolluk, güçlükten sonra kolaylik ve sevinç içerisinde genis bir rizikla riziklanir. Rüyada dogurdugunu gören kimse, fakir ise zengin olur. Zengin ise, üzülür. Bekarsa çabucak evlenir ve hanimi bir çocuk dogurur. Hasta olan bir kimsenin çocuk dogurdugunu görmesi, onun ölecegine isarettir. Fakir, muhtaç, üzüntü ve kederli kimselerin böyle bir rüya görmeleri, üzüntü, sikinti ve mihnetten kurtulmaya isarettir. Bu rüya tüccarlar hakkinda mallarinin gitmesine, misafirler hakkinda onlarin yüklerinin hafiflemesine ve akrabasinin ölmesine isarettir. Rüyada hamile oldugunu gören kimse, üzülür. Dogurdugunu görse, üzüntüden kurtulur. Rüyada kizi oldugunu gören kimse, borçlanir. Rüyada kizinin öldügünü ve onun için bir kabir kazdigini gören kimse, borcunu öder.

Doğurmak doğmak rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

183
58
Rüya Tabirini Arkadaşınıza Gönderebilirsiniz:

Kimden:

Email

Kime:

Email

Yorum ekleyin, soru sorun:

Adınız veya Rumuzunuz:

Email Adresiniz (Kesinlikle Gizli Kalacaktır):

gonca

Rüyamda kendimi doğum yaparken görüyorum. Doğumumu izliyordum karşıdan. Yaklaşık 9 yaşlarında bir erkek doğurdum. Çocuk hemen kalkıp oynamaya gidiyordu fakat anne karnında çok durduğu için üst dudaklarını ve başının bir kısmı, alnını anne karnında yemiş. Kan yoktu. Şu an hamileyim ve rüyadan çok etkilendim. Yorumunuz nedir?

08.07.2013 16:27:49

Rüya yorumu

Gonca merhaba, Şu anda hamileyken bu rüyayı görmen çok normal. Çocuğun ve onun sağlığıyla ilgili endişelerin var. Temel olarak çocuğun karnındayken başına kötü bir şey gelmesi ona olan her şeyden kendini sorumlu tuttuğunu gösterir. Rüyada çocuğunun hemencecik büyümesi Allah'ın izniyle kolay bir doğum ve bebeklik süreci geçireceğine işaret eder. Rüyada yaraların olup kan olmaması bunların sadece senin kaygıların olduğunun kanıtıdır. İçini ferah tutman ve çocuğunun sağlıklı doğacağına inanman gerekmektedir. Anne karnında çok durması senin çocuğunun gelişiminde onun üstüne gereğinden fazla ve onun bir birey olarak yetişmesini engelleyecek kadar çok düşeceğinin sinyallerini vermektedir. Bu konuda okumalı ve bu konuya karşı önlem alman gerekmektedir. Hayır olsun inşallah. Sevgiler.

08.07.2013 17:31:50

neslihan..

Merhabalar. Rüyamda hamileyim ve sancım tutuyor, çayırda tek basıma yürüyorum. İki kişi var biri kız diğeri kadın bana bakıyorlar ama yardım etmiyorlar . odunun üstüne oturuyorum. Sancıdan ölecek gibi oluyorum uyanıyorum. Yakın arkadaşımın annesi de aynı rüyayı görüyor arkadaşım erkek .annesi rüyasında oğlu ile beni evlilik dışı çocuk yaptığımız için dışlıyorlar ve ben orda sancı çekerken yardım etmek yerine sadece seyirci kalıp oğluna gelip beni götürmesini soyluyorlar. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?

12.07.2013 03:12:42

Burcu

Rüyamda annemin 77 tane çocuk doğuracağını gördüm ve annemi görmeden kapıda bekliyordum. Bu ne demektir?

13.07.2013 15:21:20

MelteM

Ben rüyamı anlatmak istiyorum. Benim annem 2 sene önce vefat etti ve ben şuan 2 aylık hamileyim. Rüyamda hiç sancım yokken annem geliyor ve beni abimle beraber bir arabaya bindirip hastaneye götürüyor. Abim arabayı süren kişi sonra ben doğumhaneye giriyorum ama o kısmı hatırlamıyorum. Ben çıktıktan sonra ebe ye bebeğimi soruyorum beni tekrar doğumhaneye alıyor ve bebeğin eşini de doğurtturuyor ama hiç canım yanmıyor 2 doğumda da. Sonra annem geliyor ve ben anneme ebeden bebeğimi getirmesini istiyorum. annem bana bebeğimi getiriyor. bir kız çocuğu doğurmuşum, sapsarı saçları, kalem gibi siyah kaşları ve ağzında sanırım 6 tane diş oluyor. ben herkese özürlü mü bebeğim diye soruyorum herkes sanırım öyle diyor ama ben bebeğime öyle sıkı sarılıyorum ki özürlü olmasını umursamıyorum bile. Anlamını çok merak ediyorum kız çocuğu doğurmak hep güzel ama benim rüyamın devamı da var işte onun tabirini bulamadım. Teşekkür ederim.

17.07.2013 17:31:21

B.Esra

Merhaba ben rüyamda tanımadığım bir kadının normal doğum yaptığını gördüm. Çok rahat doğum yaptı ve çok güzel bir kız çocuğu oldu ve çocuk hemen yürümeye başladı, rüyamda çocuğun güzelliğine hayran kaldım. “ Maşallah!” diyordum. Anlamı ne acaba? Hemen cevap bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

20.07.2013 12:40:07

Ayşe

Merhaba ben bugün rüyamda hamile kaldığımı ve hastanede doğum yaptığımı gördüm. Doğum yaptıktan sonra bebeği kucağıma verdiler. Bebeğin cinsiyeti kızdı. Eve gittiğimde çocuğa teyzemler bakıyordu sonra bebeğin yanına uzanıp uyudum. Ama rüyamda doğurduğum çocuk 3-4 yaşlarındaki çocukluğuma benziyordu. Gördüğüm rüyanın anlamını bazı sitelerde araştırdım ama bir de sizin yorum yapmanızı istedim. Şimdiden çok teşekkürler.

03.08.2013 12:38:41

Umut Bekliyorum

Bir oğlum var içerde yatıyor. İşlerimizi zar zor sürüklemeye çalışıyoruz. Maddi manevi zor durumdayız. Rüyamda çok güzel gürbüz bir erkek çocuğu doğurdum. Doğum yaptığımı görmedim. Oğlumun ismine çok yakın bir isim koyduk, hiç ağlamayarak bakıyordu.

05.08.2013 13:16:54

Figen

Rüyamda köpeğe hamileydim ve ona dokunduğunda sanki elimde tutuyor gibiydim. Baya karnımdayken elimde tutuyordum sonra nasıl doğurdum bilmiyorum ama doğmuştu ve yürüyordu. Hayra çıksın. Acaba neye işaret, acil cevaplarlar mısınız? :(

31.08.2013 15:15:38

Ceylan

Rüyamda hamileydim ama haberim yoktu, evli bile değildim. Yengemin eli yüreğime değdi ve bana sana “Ne oldu böyle” dedi. Ben de hamile olduğumu bilmiyordum ve bir kaç gün sonra doğurdum, kimsenin haberi olmadan ama çok üzülmüştüm, ağlamıyordum sadece durgundum.

21.09.2013 08:28:58

Zeynep

Merhaba ben bekarım ve rüyamda bir bebek doğuruyordum ama bu bebek kız mı veya erkek mi göremedim. Yorumunuz nedir?

20.10.2013 18:38:12

Sevda

Rüyamda bir hayvanı doğururken görüyorum ama hangi hayvan bilemiyorum. Ortada bir çukur var ve o çukurun içinde beyaz süt gibi bir şey var. O hayvandan yavrular çıkacak diye beklerken, o yavruları ben doğuruyorum, bir sürü, eşofmanımın paçalarından bile çıkıyor bunlar. Korku filmi gibiydi, çok etkiledi beni, bu rüya! Acil bir yorum bekliyorum.

23.10.2013 13:03:36

Nslhn

Rüyamda hamile olduğumu doğuma giderken görüyorum. Bebeğim doğacak ama hiç bir ağrım, sızım, sancım olmuyor. Öyle rahatlıkla gidip yatıyorum, yattığım anda bebeğim kendiliğinden geliyor. Bembeyaz bir kız çocuğu. Şuan evli değilim. Yorumunuz için şimdiden teşekkürler…

27.10.2013 09:14:06

Selin

Rüyamda doğum yapıyordum ve doğumu kendim yaptım. Küçük bir canlı doğurdum, onu hastaneye yetiştirdim. Kardı her yer ama geceydi, buz tutmuştu. Doktor böbreklerinin hasta olduğunu ve yaşayacağını söyledi. Bu rüyanın bir anlamı var mı?

01.11.2013 00:41:17

Keculik

Merhaba ben bekarım. Rüyamda 5 iz kız çocuğu doğuruyorum. 1 ay boyunca hiç görmüyorum, emzirmiyorum, hiçbir şey yapmıyorum. 1 ay sonra gördüklerimde büyümüşler ve anne demeye başlamışlar. Yorumunuz nedir?

07.11.2013 11:56:50

Hatice

Rüyamda ikiz erkek bebeğim olduğunu gördüm. Ama hamile değildim. Doğum falan görmedim. Çok güzellerdi. “İsimleri Yusuf ve Ömer olsun” dedim. Emziriyordum ama süt çoktu, zor emiyorlardı. Hemen büyüdüler emekliyorlardı. Ben gerçekten bebek sahibi olmak istiyorum. Rüyanın yorumu nedir acaba? Yardımcı olursanız. Teşekkürler.

15.11.2013 08:21:13

Fatma

Rüyamda doğum yapıyordum. Kız çocuğum oluyordu ama evli değildim. Erkek arkadaşımdan oluyordu. Bu ne demek oluyor?

29.11.2013 10:22:56

Elife

Merhaba ben rüyamda tek başıma çocuk doğurduğumu ve hastaneden çıkmaya çalıştığımı gördüm. Bu bir erkek çocuğuydu iri ve renkli gözleri vardı, çok güzeldi. Hemen oturmaya falan başladı. Onu bir gün aç bırakmışım ve halsiz kalmıştı. Sonradan emzirmek aklıma geliyor. Tam emzireceğim sırada uyandım. Lütfen yorumlar mısınız? Çok etkilendim. Şimdiden teşekkürler.

03.12.2013 12:56:45

Ayşe

Merhaba ben rüyamda doğum yapmak için hazırlık yaptığımı görüyorum. Ama ağrı sancı çekmiyorum. Daha sonra da bir kızım oldu diye sevindiğimi görüyorum. Ama ne doğurduğumu, ne de çocuğu görmedim. Sadece çok mutluydum, kızım oldu diye. Ben 43 yaşındayım, 3 oğlum var. Rüyamı yorumlarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler. Bu rüyadan 3 veya 4 gün önceydi, sanırım. Yine rüyamda doğum yaptığımı gördüm. Doğum masasından başımı kaldırıp baktığımda da bir oğlan olduğunu görmüştüm. “Yine oğlan. 4. de oğlan oldu” dediğimi hatırlıyorum.

15.12.2013 02:34:23

Ayserdar

Merhabalar rüyamda 11 tane çocuğumun olduğunu gördüm. Onlara bakıyordum, yemek veriyordum ama sıkıntılıydım. Nasıl bakacağım diye düşünüyordum. Yorumunuz nedir, acaba?

18.12.2013 21:21:11

Angel

Merhaba ablam 5 aylık hamile. Onu eski evimizde gördüm. Ablam “Tuvaletim geldi” diyerek tuvalete gediyor. Ben bulaşık yıkamaya gidiyorum ama yığınla bulaşık vardı. Sonra birden aklıma ablamın suyunun gelmiş olabileceği geliyor. Ona bakmaya gittiğimde ablam tuvalette doğurmuştu. Bu neye işarettir? Ayrıca kendi de rüyasında doğurduğunu görmüş.

24.02.2014 14:48:24

Cansu

Ben rüyamda annemin hamile olduğunu gördüm. Sadece paketin içinde bebeğin markete bırakılmasını ve babamla birlikte marketten almaya gittiğimizde paketin içinden köpek çıkması, babamın paketin içinden böbrek çıkarıp bana göstermesi ne anlama geliyor? Çok merak ediyorum yanıt verirseniz sevinirim.

31.10.2014 19:59:27

Aysel

Rüyamda çocuk doğurduğumu gördüm. Bu neye işarettir?

01.11.2014 17:21:29

Necla

Merhaba, evliyim iki çocuğum var. Rüyamda annem hamile ama babam doğurmasını istemiyor. Ablam ve babam düşürmeye çalışıyorlar bebeği, annemin acı çektiğini görünce müdahale ediyorum. Bir de bakıyorum bebek doğmuş, şaşırıyorum bebeğin anne karnında 7 aylık olduğunu öğreniyoruz. Annem bebeği bana veriyor “Hadi emzir onu” diyor. Ben de emziriyorum. Emzirirken bebeğe bakıyorum elini tutuyorum ve hangi kardeşime benzediğini çıkarmaya çalışıyorum. Bu arada kız mı, erkek mi, bilmiyorum. Yorumunuzu merakla bekliyorum.

13.11.2014 11:16:21


Rüya Bilgileri

Rüya nedir?
Rüya Temel Bilgiler
Rüya Kaç Saniye Sürer?
Rüya Kayıt Edilebilir mi?
Rüya Görme Halleri
Rüya ve Buluşlar
Rüyalar ile ilgili Özlü Sözler
Bilinçaltı ve Rüya
 


Rüya Yorumlama

Rüya ile Amel Edilir mi?
Rüya ve İslamiyet
Kuran'da Rüya
İstihare Nedir?
Rüya Türleri
Temel Rüyalar
Yararlı notlar
Ünlü Düşünürlerin Yorumları


Uyku Bilgileri

Uyku nedir?
Uykusuz Kalmanın Doğurduğu Sonuçlar
Ne Kadar Uykuya İhtiyaç Var?
Uyku Bozuklukları
Astral Seyahat Nedir?


Ortak Rüyalar

Rüyada Araba Görmek
Rüyada Bebek Görmek
Rüyada Deniz Görmek
Rüyada Diş Görmek
Rüyada Köpek Görmek
Rüyada Para Görmek
Rüyada Saç Görmek
Rüyada Yılan Görmek

     


Rüya Tabirleri 2006-2014 © MAN | iletişim | Google + | Twitter | Facebook