Rüyada Deve Görmek

Rüyada deve görmek yolculuğa, kadri yüce bir kimseye işarettir. Rüyada deveye binmek, bekar kimse için evlenmeye; evli kimse için hacca yahut rızka delalet eder.

Rüyada devenin kendine binmesi birinden eza ve cefa görmeye; bir şehirdeki birçok deve, sel baskınına; sahrada görülen birçok deve yağmura işaret eder.

Rüyada deve ile uğraşmak kavga etmeye, hastalığa; evin önüne deve çökmesi, evde hasta varsa vefatına yorulur. Dişi devenin etiş kadın tarafından gelecek dünyalığa, onun sütü bolluk ve berekete delalettir.

Rüyada görülen develerin kavga etmesi, saltanat mücadelesine; devenin dar bir yerden geçmesi bidat işlemeye; deveci vali yahut komutana, kaptana ve araç sürücüsüne delalet eder. 

Rüyada deve pisliği görmek, mal ve mülk; deve yavrusu ise çocuğa işarettir. Rüyada deve yünü görmek helal maldır. Bazı sorunlarla karşılaşacaksınız anca sabrederseniz ve yılmazsanız bu sorunları aşabilirsiniz demektir. 

Rüyada bir deveye sahip olduğunuzu görmek, para durumunuzun iyileşeceğini ve elinize para geçeceğini belirtir. Birtakım zorluklarla karşılaşacaksınız, ama sabırlı davranıp bunların üstesinden gelebileceksiniz. 

Rüyada bir deve aldığınızı görmek, elinize çok para geçecek demektir. Başarı, Kısmet, para, murattır. Deve çölde görülürse, umulmayacak kadar büyük zenginliktir. Yere çöken deve bütün sorunların biteceğine işaret eder.

İbn-i Şirin’e göre: Rüyasında deveye binmiş olarak gittiğini gören, yolculuğa çıkar; deve üzerinde döndüğünü gören, kedere ve düşünceye kapılır; deveden indiğini gören hasta olur, sonra iyileşir. Deveye binmiş olduğu halde yolunu kaybedip bilmediği yerlere gittiğini gören, şaşkınlığa düşer. Bir dişi deve bulduğunu gören, evlenir. Eğer o dişi devenin bir de yavrusu varsa, aldığı kadından bir çocuğu olur.

Danyal Aleyhisselama göre: Rüyada kızgın bir deve görmek asil bir erkeğe delalet eder. Rüyasında kendi malı olan birçok develeri otlattığını gören, bir yere amir olur ve sözü geçer. 

Rüyada deve görmek tabiri kadın hizmetçiye delalet eder. Devenin yavrusu olması bir çocuğu olacağına, malinin artmasına yahut muradının olacağına işarettir.

Kirmanî’ye göre: Bir yerde birçok develerden oluşan bir sürü görmek, düşmanların toplandığına veya bir sel geleceğine ya da bir hastalık çıkacağına; eğer develer buğday veya arpa yüklü ise, bu selden hayır ve rızık hasıl olacağına delildir. 

Rüyada devenin cesedinden kan aktığını görmek, mutluluk ve nimete; yularından tutup deveyi götürdüğünü görmek, bir kişi ile düşmanlığa; sahrada veya çölde birçok başıboş develer bulduğunu görmek, yükseleceğine ve sözlerinin geçerli olacağına; iki deve bulduğunu görmek, bir itibarlı insandan menfaat bulacağına işaret eder.

Rüyada bir kadının deveye binmiş ve istediği yere sürdüğünü görmek, evleneceğine ve kocasının kendisine saygılı ve itaatli olacağına; devesinin başka bir deveyi çektiğini görmek, devlet büyüğünden mal ve nimet alacağına; deve derisi görmek, fayda bulacağına; bir rivayete göre mirasa konacağına delalettir.

Rüyada bir devenin kendisiyle konuştuğunu görmek, herkesin şaşıracağı bir yerden hayır ve menfaat göreceğine delalet eder. Dişi bir devenin etini dağıttığını görmek, karısının malını israf etmeye; devesini sağdığını görmek, devletten mal veya para alacağına; devenin memesinden bal sağdığını görmek, helal mala; bir yere birçok develerin girdiğini görmek, etrafının düşmanla çevrili olduğuna yorulur.

Rüyada devenin üzerine bastığını görmek, korkuya düştüğüne; eğer memur veya işçi ise, işinden atılacağına işarettir. 

Es-Salimî’ye göre; rüyasında kimin olduğunu bilmediği bir deveye bindiğini gören, uzak bir yolculuğa çıkar.

Halid’ül-Isfahanî’ye göre: Rüyasında deveye bindiğini gören, büyük bir şerefe nail olur. Rüyayı gören hasta ise vefat eder. Rüyada kendi üzerine devenin bindiğini gören, hüzne kapılır. Bir kadının deveye bindiğini görmesi, evlenmesi ile yorumlanır. Eğer kadın evli ise hayırdır. Eğer kocası gurbette ise döner. Bir deveyi muvakkaten aldığını gören hasta olur ve çabuk iyileşir. Bir deve ile uğraştığını gören, düşmanı ile çarpışır.

Bir rivayete göre akrabasından biri ölür. Rüyada bir deveyi zapt ederek yola getirdiğini gören, düşmanına üstün gelir. Evinde bir deve olduğunu gören, eğer hasta ise iyileşir.

Bir rivayete göre de ev halkı bir nimete kavuşur. Evinde kesilmiş bir deve görmek, o evin ev sahibinin ölümüne işarettir. Evinin kapısında çökmüş bir deve gören, eğer hastası varsa, ölür.

Rüyada erkek devenin dişi develeri kovaladığını görmek, zalim bir devlet adamına, düşmana veya halka zarar veren sele delalet eder. 

Rüyada bir devenin sığamayacağı derecede dar bir yerden deve ile geçtiğini görmek, alışılmadık bir işi yapmaya; bir dişi devenin bir yere girdiğini görmek, fitneye; dişi devenin sütünün memesinden aktığını görmek, berekete; bir dişi deve bulduğunu veya ona bindiğini görmek asil bir kadın ile evlenmeye; deveyi sağmak, kadınlardan mal geleceğine; dişi devesinin kaçtığını görmek, eşiyle arasının bozulacağına delalet eder.

Ebu Sait El Vaize göre: Rüyada deveye binmek hacca gitmeye; yolda deveden inmek yolculuk sırasında hasta olup yolculuğa devam etmemeye; deveden düştüğünü görmek, tehlikeye; iki devenin kavga ettiklerini görmek, düşmanı varsa, aralarında kavga çıkacağına; deveye ters bindiğini görmek, karısı tartışmasına delalet eder.

Bir başka rivayete görede: Bir kimsenin rüyada dişi develere sahip olduğunu görmesi, otorite sahibi olmaya işarettir. Dişi deveye sahip olduğunu görmek, akıbetin güzelliğine, din ve dünyaca selamete işarettir. Rüyada deveye binip süratle yürüdüğünü gören, sefere çıkar. Rüyada katar halinde deve görmek, kış mevsiminde yağmura işarettir.

Ebu Said El Vaiz demiştir ki, rüyada deveye binmek görmek hacca gitmeye; yolda deveden inmek, yolculuk esnasında hasta olup sefere gidememeye işaret eder, demiştir. Deveden düştüğünü gören, tehlike ve hatalı bir ise düşer. İki devenin kavga ettiğini görmek, iki devlet başkanının savaş edeceği manasına gelir.

Birtakım zorluklarla karşılaşacaksınız. Fakat sabırlı ve güçlü olarak bunların üstesinden gelebileceksiniz. Bir deveye sahip olduğunuzu görmek, maddi durumunuzun düzeleceği ve elinizin para göreceği anlamındadır.

Deve

“Rüyada Deve Görmek” üzerine 45 yorum

    1. Rüyada meyve yüklü deve görmek bir dileğiniz için para biriktireceğinize bu biriken para ile de dilediğiniz şeyi alacağınıza işaret eder. Ancak deve her ne kadar ticaret için kullanılsa da yavaş bir hayvandır bu da rüyada yüklü deve görmenin biriktireceğiniz para için biraz zaman geçmesi gerektiğinin habercisidir.

    1. Rüyada deve gibi yavaş ve ağır bir hayvandan kaçmak iş hayatınızda veya öğrenciyseniz okulunuzda size bilenen bir kişinin size zarar vermek niyetinde olduğunu ama ağırlığı yüzünden size zarar veremeyeceği anlamına gelmektedir.

  1. Deve çökmüştü, boynu hariç her yeri kesilmişti sonra deve kendi boynuna bıçaklar sapladı. Biri onu keseceği zaman uyandım.

  2. Rüyamda çok cılız olmasına rağmen ağır yükler taşıtılan bir deve gördüm ve sırf ona eziyet etmesinler diye acıdığım için deveyi sahibinden satın almak istedim ama sahibi deveyi bana satmak istemedi. Bu neye işaret olabilir?

  3. Rüyamda 2 ayrı yerde çökmüş iki çift devenin çiftleştiğini gördüm. Buna bir anlam veremedim. Yorum yapar, gönderirseniz, teşekkür ederim. Saygılarımla.

  4. Ben rüyamda tanımadığım birileriyle birlikte ev taşıyorum. Geçtiğimiz yollar dar, sokaklar, caddeler. Yaşlı bir kadın ve kız çocuğu var yanımda. Ben önden gidiyorum, yolu tarif edeceğim. Onlar arkamdan geliyor. Bir dönüyorum, kız çocuğu deveye binmiş, şaşırıyorum ama yoluma devam ediyorum. Sonra bir dönüyorum, kimse yok. Bir caddenin ortasındayım. Bir bakıyorum, devenin kafası kopmuş, yerde ama bedeni hala ayakta ve üstüme doğru geliyor, korkup kaçıyorum… Bunun yorumunu yaparsanız sevinirim. Çok etkilendim. Teşekkürler.

  5. Rüyamda kurtlar beni izliyordu, saldırmak için. O esna da bir deve geçiyordu, oradan ve beni sırtına aldı. Yolculuğa başladık, bana su içirdi, suratımı yaladı. Manası var mıdır, kayıtlı kaynaklarda?

  6. Rüyamda kocaman bir deve kervanını izliyordum. Kervanın etrafında ağaçlar vardı. Çölde değildi ve develerin arasında koyunlar da vardı. Develerin hepsi gençti. Rüyamın yorumu nedir? Öğrenmek istiyorum, lütfen yardımcı olun.

  7. Rüyada oturma odasında deve, üstünde kocamı, kocamın boynunda kız çocuğumu görmek, ne anlama gelir?

  8. Öncelikle iyi günler temenni ederim. Rüyamda iki deveye binmek için kiraladım ama develerin ayakları o kadar uzun ki gövdeleri bulutlara kadar yüksekti. Ben de yükseklik korkusu olduğu için deveye binemedim. Sizlere şimdiden teşekkür ederim.

  9. Devenin üzerinde binmiş bir halde gökyüzünde uçtuğumu gördüm (eşim arkamda beraber) ve çok yükseklerdeydik…

  10. Rüyamda çölde bir sürü deve gördüm. Devenin üstünde erkek yeğenlerim var. Bir tanesi iniyor, diğeri devenin üstünde. Deveye “Çömel” diyorum, çömeliyor.

  11. Efendim defalarca aynı rüyayı görüyorum. Belirli bir yerden deve çıkıyor devenin yükü de altındır. Acaba rüyamın anlamını söyleyebilir misiniz? Saygılarımla.

  12. Rüyamda deveyi ayakta kesiyorlardı. Deve bağırıyordu sonra başını kopardılar.

  13. Müdürüm kız bebek dünyaya getirmiş, bebeğin başı kapalı ve dişleri vardı. Hastaneye ziyarete gidiyorduk. Daha sonra kendimi krem rengi bir devenin üzerinde gördüm. Bir ara deve kaçtı fakat ben deveye seslenerek durdurup tekrar bindim eşim de yardım etti (evli ve bayanım.)

  14. Kardeşim bir deveye yük yükledi. Deve kendi başına gitti. Kardeşim yükü yüklediği yerde duruyordu.

  15. Merhaba, ben 26 yaşında evli bir bayanım ve polikistik over hastasıyım (bir yumurtlama sorunu) 3 yıllık evliyim ama çocuğumuz olmadı maalesef. Gördüğüm rüya psikolojik olabilir. Kafama çok takıyorum çocuk problemini. Neyse, geçen salı sabahı bir rüya gördüm; bir erkek bebeğim olmuş ama iki avucumu birleştirdiğimde avucumun içini ancak doldurabiliyor ve kolu, bacağı, yüzü falan hiçbir şeyi yok. “Erken doğum” dediler doktorlar. Kendimi bebeğin ölebileceğine hazırlamamı söylediler, yaşasa bile sakat kalacağını söylediler. Hatta bir adam görüyorum. Herkes o kadar emin ki bebeğin öleceğine “Bak abla ne olur, ne olmaz, ben buraya ayranları getirdim. Eğer bebek ölürse gelene gidene dağıtırsınız” diyor ve adama bir şey demiyorum ama çok kızıyorum. Kayınvalidem de tatlı yapıyor, ben de onu izliyorum. Derken bir an gözüm bebeğe doğru kayıyor ve bebeğin daha doğduğu gün yüzü, eli, kolu, bacağı gelişmiş. Yattığı yerden kalkıp oturmaya çalışıyor. Sevinçle bebeğimin yanına giderek Allah'a şükrediyorum ama ne göreyim bebeğin kalça kısmından bir tane daha ama işlevi olmayan kısa bir bacağı olduğunu fark ediyorum. Yine de üzülmüyorum “Birde çocuk yaşamaz dediniz. Bakın, benim oğlum ne kadar güçlü ve sağlıklı” diyorum. “Kusur böyle olsun. Ne var ki, bunda? Uygun bir zamanda ameliyat yapabiliriz” diyorum ve bebeğim de bana gülümsüyor. Fazla uzattım ama çok etkisinde kaldım. Yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  16. Rüyamda oğlumu devenin üzerinde yatarken gördüm. Bu ne anlama geliyor? Cevaplarsanız sevinirim.

  17. 2 gece üst üste eski kız arkadaşımı rüyamda ona yemek yedirirken gördüm hastaydı ve kaşıkla yemek yediriyordum. 3 gün kolunda altın bileziklerle üzeri tül kaplı şekilde gördüm. Bu ne anlama geliyor? Cevaplarsanız çok memnun olurum.

  18. Rüyamda bir deve gördüm beni ve yanımda biri daha var ve ikimizi kovalıyor. Çok hızlı koşuyoruz, büyük beton basamaklar var çıkıyoruz, ben yoruluyorum. Artık koşamayacağımı düşünerek ben duruyorum ama diğer kişi kaçmaya devam ederek uzaklaşıyor. Ben durunca deve de duruyor, bana bir şey yapacak sanırken deve bir şey yapmadan yanımda duruyor.

  19. Öğretmenim rüyasında beni ve kendisini cennetten gelen bir deveye binmeye çalışırken görmüş. Bu neye işarettir?

  20. Rüyamda develer üzerimden atlıyordu beni ısırmak istiyorlardı bunun yorumunu yazarsanız sevinirim.

  21. Rüyamda yangın çıkıyordu ve bir ağılın içinde kocaman deve yatıyordu onu oradan kaldırıp yangından çıkarttık ne anlama geliyor?

  22. Rüyamda ya kendi evimiz yada daha yüksek bi ihtimalle babaannemin evinde damda boğazına ip bağlı bir deve gördüm. Deve tam düşmek üzereydi ve muhtemelen ip yüzünden havada asılı kalıp boğulacaktı. Alt tarafta devenin üstüne düşeceğini görenler kaçtılar. Yine tam hatırlamıyorum fakat son anda ya annem ya da ben kurtardık deveyi (deve aç olduğu için ve ordan kurtulmak için çablarken bu duruma gelmiş)

  23. Rüyamda ahbaplarımla gün evindeyiz. İçeride tanımadığım Araplarla obama var bir Arap beni bir odaya götürüyor odada deve var ve obama kızarak adamı içeri alıyor alıyor ben deve ile yalnız kalıyorum deve bana sarılmak istiyor ben iteliyorken burnumu ısırıyor

  24. Yoğun sağlık problemleri çeken annemin bakıcısı (yardımcısı) abla annemi Hacı'da deve üstünde beni deveyi çekerken görmüş. Deveyi çekip kaybolmuşuz. Saygılar ve sevgiler sunarım.

  25. Rüyamda deve başka bir hayvanin üstünde ben ise devenin üstünde köprüyü geciyorduk. Bu neye işarettir?

  26. Hacı arkadaşım, benim kızlardan büyüğü devenin üstünde diğeri devenin yularından çekerek gidiyor, bir müddet sonra deveden inmek istiyor Hacı arkadaşım yardım ederek indiriyor. Yorumlayabilir bendeniz memnun olurum. Saygılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir