Rüyada Çingene Görmek

Ayrıca bkz: Çengi Görmek, Irk Görmek, Çalgıcı Görmek

Rüyada çingene görmek bu rüyayı gören genç bir erkekse, beklenmedik bir seyahate; orta yaşta bir kimse ise para kaybına işarettir. Bekar bir kadın için bu rüya mutlu bir evliliğe, evli bir kadın ise gizli bir şeyler öğreneceğine işarettir .

Rüyayı gören orta yaşlı biri ise para kaybına işaret eder. Bekar bir kadın için bu rüya güzel bir evliliğe yorumlanır. Evli bir kadın için ise gizli sırlar öğreneceğine işarettir. Bu rüyayı gören genç bir erkekse, planda olmayan bir yolculuğa çıkacak demektir.

Rüyada çingene görmek tabiri tatsız bir dedikodu ve hatta iftiradır.

Rüyada çingene görmek anlamı eğlence ve gezi ile yorumlanır. Rüyasında bir çingene çergisinde bulunduğunu görmeniz, genç iseniz yakında bir gönül macerası geçireceğinize, orta yaşlıysanız bir küçük geziye çıkacağınıza, yaşlı bir kimse iseniz evinizde ibadetle meşgul olacağınıza delalet eder.

Dul bir kadının veya evlenmemiş bir erkeğin rüyasında bir çingene görüp konuşması veya ona fal açtırdığını görmesi, çingenenin rüyada kendisine söylediği falın aynen çıkacağına veya hiç beklemedikleri bir tesadüf sonucu birisini severek evleneceklerine yorumlanır. 

İbn-i Kesir’e göre: Rüyada çingene görmek havailikle yorumlanır. Rüyasında bir çingene kadından lavanta çiçeği aldığını görmek, eşinin baştan çıktığına; çingene kızını öptüğünü görmek, tanıdığı biri tarafından kıskanıldığını; bir çingene kızını oynattığını görmek, biri tarafından baştan çıkarılmaya çalışıldığına delalet eder. Bir çingene ile evlendiğini görmek, sevdiklerinden ayrılacağına, çingene kadının kendisini öptüğünü görmek eğer ayrı ise, eşinin veya sevdiğinin yakında evine döneceğine işarettir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada çingene görmek, seyahata çıkmaya işarettir. Bu rüya, bekar kadınlar için evlenmeye, evli yahut çalışan kadınlar için, sırlarının açığa çıkmasına işarettir.

Çingene

“Rüyada Çingene Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Çingene, emekli, ihtiyar kültürlü öğretmenler bazı tanıdıklar var içlerinde. Kahvehane gibi bir yerde gözle başla selamlaşma oldu. Tanıdıkları görünce bunlarda çingeneymiş dedim içimden.

  2. Çarşı gibi bir sokak arasında bir sedyeye benzer masanın üzerinde çingene kadını yatıyor, yüzü kapalı. Ben de yanından geçerken çantamı tutuyor içinde para var mı diye bakıyor.

  3. Yatak odamda merdivene çıkıp gar dolabın üstüne bir şey koyacaktım ki odada yanında bir kız bir erkek çocuğunla çingene bir kadın bana gülüyor ve konuşuyordu. Anlamadım buraya nasıl girdin dedim. Çık diye bağırdığımı hatırlıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir