Rüyada Çiçek Görmek

(Ayrıca Bakınız; Buket, Ot, Ağaç Çiçekleri)

Rüyada çiçek görmek iyi ve çok şanslı bir haberdir. Rüyada kurumuş bir çiçek geçici bir üzüntüyü gösterir. 

Rüyada çiçekçi dükkanı görmek mutlu bir ilişkiye işarettir. Rüyada çiçek sulamak işlerinde başarılı olacağını belirtir. Hayra yorulur. 

Rüyada çiçek görmek güzel ve size şans getirecek bir haber demektir. Kadınlar için hamileliği işaret eder. Eğer çiçekler kurumuş ise bu ölümün, üzüntünün ve sıkıntının işaretidir. 

Rüyada çiçekli taç taşımak, evlilik yapmak ve dünya nimetlerine kavuşmaya işarettir. Çiçekçi dükkanı güzel ve mutlu bir ilişkinin haberidir. Bir demet çiçek, uzak ve zengin bir akrabanızdan size miras kalacağına işarettir. 

Rüyada çiçek sulamak yaptığı işlerde başarı kazanmak anlamındadır. Kısmet, ferahlık, mutluluk, murat, ferahlık, huzur olarak yorumlanır. Çiçekler saf, temiz aşkla da ilgisi vardır. Çiçeklere göre de yorumlanır.

Rüyada adını hiç işitmediği ve kendinde görmediği bir çiçeği görmek, iki şekilde yorumlanır: Biri, çeşitli kıyafette ve bilmediği insanlarla tanışacağına, diğeri çeşitli renklerle donanmış çiçeklerle dokunmuş kumaştır.

Güzel kokulu bir çiçek ne renkte olursa olsun, hayırla yorumlanır. Kokusuz çiçek güzelse, rüya sahibinin hayatinin güzel ve devamlı olacağına, çiçek solmuş ve pörsümüş ise dünyasının son bulduğuna delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Kişinin rüyada çiçek görmesi, hayra işarettir. Bekar bir kimse rüyada çiçek görürse, bu rüya o şahsın evleneceğine işarettir. 

Rüyada renkleri değişik olan çiçekleri görmek, dünya ve dünya içindeki taze ve hoş şeylere işarettir. Rüyada ağaç çiçeği görmek, insanı din ve dünya işlerinde irşad eden bir kişi ile tabir edilir.

Rüyada kırmızı karanfil görmek, iffetli ve terbiyeli bir hanıma işarettir. Yerden kırmızı karanfil aldığını gören kimse akrabası çok zengin, güzel ve görgüsü çok olan bir hanim alır.

Rüyada bir demet çiçek görmek, uzak ve zengin bir akrabanızdan size miras kalacağına işarettir. Eğer çiçekler kurumuş ise, bu, ölümün, üzüntünün, sıkıntının işaretidir.

Gönül açıcı, sevinçli haber ve gelişmelere; lezzetli şeylere ve huzurlu bir hayata; bekarın başında çiçekten taç görmesi, evlenmesine; kadının çiçek görmesi, hamilelikle gelecek sevince; taze çiçek şiddet ve üzüntüden kurtulmaya; değişik renkte çiçekler farklı sevinç sebeplerine, ağaç çiçeği kişiyi doğru yola kılavuzlayan sağlam inanca yahut hayırlı bir insana işaret eder.

Rüyada çiçek döllenme tozu görmek rızka, hamileliğe ve hastanın şifa bulmasına; çiçeklerin kökünden kesilmiş olduğunu görmek üzüntü ve kedere; sarı renkli, papatya türü çiçek devamı olmayan varlığa, kısa sürün mutluluğa ve küçükken ölecek çocuğa delalet eder.

Rüyada kabak, karpuz vb. çiçeği görmek içinde bulunduğu konum ve tercihlerinde sebat etmemeye; solgun çiçek görmek ise gönül sızısına delalet eder.

Çiçek

“Rüyada Çiçek Görmek” üzerine 23 yorum

  1. Rüyamda çiçek saksısı gördüm. Ancak bu çiçek saksısını bana iş yerinde hediye ediyorlar ve alkışlıyorlardı. Sebebi nedir acaba? Rüya güzeldi, ben hediye alıyordum, bunu bir şekilde bir şeyi başardığım için. Anlamı nedir, bu rüyanın?

  2. Rüyamda çiçeği sularken bir dalı kırıldı, çok üzüldüm ama “Yine onu ekerim” dedim.

  3. Evimde canlı çiçek vardı. Biri o çiçeği kaldırdı, yerinden. Kırmaya çalışıyordu. Ben izin vermedim ama çiçekler döküldü, geri aldım çiçeğimi. Bahçede çok güzel çiçekler ekebilirim diye düşünüyordum.

  4. Evin içinde su dolmuş, su çok berrakmış, tertemizmiş. Suyun içinde sarıçiçekler varmış. Duvarlar sarıymış (rüyayı gören babaannem.) Rüyasında oğlunun güzel bir şeyinin olduğunu söylemişler eve gittiğinde çiçekleri görmüş. Yorumlar mısınız?

  5. Rüyamda ellerimi değdiğim yerden camgüzeli çiçekler açıyordu. Dağ, bayır, her yer rengarenk camgüzeli çiçeklerle dolmuştu.

  6. Selamünaleyküm. Ben rüyamda 2 kuzenim ve ben çiçek ekmeye gidiyorduk. Çiçekleri ektik geldik ve 2 kuzenimin çiçekleri solmuştu ama benim ektiğim tohum lale olmuştu ve lale tek renk değildi yani renkliydi. Yanlış hatırlamıyorsam çoğunlukla sarıydı galiba. :s Yorumlarınızı bekliyorum.

  7. Rabbimin selamı üzerinize olsun önce. Rüyamda evimdeki çiçeklerimin dile geldiğini gördüm. Onlarla konuştuğumu, bana sallanarak cevap verdiklerini gördüm. Çiçekler, evimde baktığım normal ev çiçekleri. Yorumlarsanız sevinirim.

  8. Rüyamda çiçek tarlasındayım dokundukça çiçekler açıyor rengarenkti. Daha çok lila renk gördüm ve her yer yemyeşildi.

  9. Annem rüyasında, yaklaşık iki ay önce ölen teyzemin kendisine saksıda çiçek verdiğini görüyor. Ve ne tesadüftür ki, teyzemin de doğum günüymüş. 68 yaşına girecekti teyzem rahmetli yaşasaydı eğer. Allah mekanını cennet etsin. Annemin rüya tabirini ayrıntılı olarak yazar mısınız e-mail adresime? Teşekkürler.

  10. Rüyamda bir kız bana “Bu çiçeklere güven olmaz” diye gösteriyor ve kafamı çevirdiğimde çiçek bir anda bir şeye dönüşüyor. Yorumlar mısınız? Teşekkür ederim.

  11. Çok güzel şeyler öğrendim. İnşallah bursluluk sınavını kazanacağım. 44.uluslararası mektup yarışmasında Türkiye dördüncüsü oldum. Hem de liselileri geçerek. Ben daha ilkokul 4.sınıfa gidiyorum. Büyük bir başarıdır. Size soruyorum sizin ailenizde benim gibi başarılı olan var mı?

    Hoşça kalın.

  12. Rüyamda bir bahçede arkadaşlarımla yürüyorum sonra bahçede ağaçlar ve beyaz gül ve papatyalar var. Biraz ilerledikten sonra arkadaşlarım arasından birini çağırıyorum bir erkek ama daha önce hiç görmediğim biri ve birlikte gül ve papatyaların olduğu yere gidiyoruz. Ben bir tane gül koparıyorum ama gül tam açmamış da birkaç tane papatya koparıyor sonra onunla tam konuşacakken gidiyor. Elime bakıyorum ve elimdeki gül açıyor ama onun bir gül olmadığını görüyorum dört yapraklı beyaz bir çiçek var elimde. Sonra o çiçeği bırakıp bir papatya alıyorum. Bu rüyanın anlamı ne?

  13. Rüyamda çiçeklerin içindeydim. Benim dikkatimi kaktüsler çekiyor ve kaktüslerin üzerindeki çiçekler o kadar güzel ki hayran kalıyorum almak istiyorum ama param yok diye düşünüyorum. Kaktüsler de saksılardan aşağı uzayan kısımları var bunları kesip diksek bitmez mi diye sordum kadına biter bitmez mi dedi sana bunu hediye edeyim dedi. Çok sevindim bu kadar mutlu olamazdım. Kaktüslerin güzelliği beni büyüledi.

  14. Rüyamda komşumuz bahçesinden çeşit çeşit çicekler koklayıp bana veriyor, bunları dikmemi söylüyor. Acaba anlamı nedir?

  15. Bir bahçe dolusu Aleovera gördüm rüyamda. Hepsi canlı büyük ve çok güzeldi. Çiçek yorumunda bu çiçek türünü bulamadım. Ayrıntısı varsa bununla ilgili merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

  16. Hayır olsun. Rüyamda tane tane diplerinden yanan beyaz papatyaya benzeyen çiçekler gördüm. Düşüyor gibiydi ama yere değil. Açık mavi bir gökyüzüne doğru gidiyorlardı. Görünümleri sanki defter arasında kurutulmuş gibi yassı idi. Ama kurumamış taze çiçeklerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir