Rüyada Çeyiz Görmek

Ayrıca bkz: Gelin Damat, Kemer Görmek, Bornoz Görmek

Rüyada çeyiz görmek, genç kız ve bekar erkek için evlenmeye; çeyizleri bir yere sermek, yeni eve; evli birinin çeyizlerini eskimiş görmesi uyun yaşamaya delalet eder.

Rüyada çeyiz görmek ne demek sağlığa ve yeni eşyalara yorulur. Düğün çeyizi iyi niyetliliğiniz sonucunda zarara uğrayacağınıza işarettir. Çeyiz bulundurmak, sonu olmayacak yasak ilişkilere girmek anlamına gelir. Çeyiz dikmek, hiç beklemediğiniz bir şekilde aldatılacağınıza işarettir.

Rüyada çeyiz görmek ne anlama gelir genç kızlar için doğrudan doğruya evlilik anlamına gelir. Çeyiz gören kişi bir kısmetten bir pay alır.

Rüyada çeyiz görmek tabiri sefere yorumlanır. Rüyasında çeyiz sandığı görmek, askerlik çağında ise askere gideceğine; memur ise, başka bir yere tayin edildiğine; çeyizlerin bir odada sergilendiğini görmek, evden taşınmaya veya bir ev satın almaya; çarşıdan çeyiz satın aldığını görmek, büyük bir miras için bir başka memlekete gideceğine delalet eder.

Rüyada çeyiz görmek anlamı genç kız ve bekar erkek için evlenmeye; çeyizleri bir yere sermek yeni eve, evli birinin çeyizlerini eskimiş görmesi, uzun yaşamaya delalet eder.

Çeyiz

“Rüyada Çeyiz Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Rüyada eşsek üzerinde çeyiz gidiyordu. Kızımın çeyizleriydi. Bende anneme kızdım dedim ki “Ne acelesi var, böyle gönderiyorsunuz çeyizleri. Çabuk tekrar yukarıya taşıyın, ben kurdelelerini takacağım” Ne anlama gelir bu? Kızımın da yakında düğünü var.

  2. Ben 60 yaşında yalnız bir kadınım fakat rüyamda bir oda dolusu katlı katlı beyaz bembeyaz çarşaflar, takımlar gördüm. Güya çeyizimmiş. Ben de şaşkındım. O arada teyzekızım geliyor ve ona söylüyorum, o da tek kelime etmeden öylece bakıyor. Tavana kadar çarşaf, nevresim takımı dolu, oda bembeyaz, parlak beyazdı.

  3. Hayırlı günler. Ben 48 yaşındayım, rüyamda cami avlusunda bulunan cami evi varmış oraya giriyorum. Caminin hocasının eşiyle konuşuyorum vefat eden anneannemde varmış, sonra cami içinde caminin hocasının kızının çeyizi var ama kız bekarmış sadece çeyiz olarak yaptıklarını sergiliyorlar… Yorum yapar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir