Rüyada Alevi Görmek

Ayrıca bkz: Alevilik, Ateş 

Rüyada Alevi görmek, rüyayı gören kişi için hayırlara vesile olur. Rüya sahibinin çevresinde kötü niyetli kişilerin olduğuna, kendisi hakkında kötü düşüncelere sahip bu kişilerin rüya sahibinin ayağını kaydırmaya çalışacağına fakat rüyayı gören kişinin temiz kalpli olduğu için bunların farkına varacağına ve o kişilere cevaplar vererek onları mahcup edeceğine rivayet edilir. 

Rüyada görülen Alevi başı sargılı ve sarıklı ise rüya sahibinin çevresindeki iyi huylu ve güzel ahlaklı bir kimseden en dar anında destek alacağını ve aldığı bu destekle de işlerini yoluna koyacağını delalet eder. 

Bazı rüya alimlerine göre rüyada başı sargılı ve sarıklı bir Alevi görmek, rüyayı gören kişinin doğru yoldan çıkmak üzere olduğunu, çevresindeki kötü niyetli insanlara uyduğunu bu nedenle de hem maddi hem manevi ama daha çok manevi kayıplara uğramak üzereyken temiz kalpli bir elin ona uzanacağını delalet eder. Rüyayı gören kişinin ise bu temiz niyetli ve yürekli el ile tekrar maneviyatının güçleneceğine, doğru yola tekrar döneceğine ve tövbe edeceğine işaret eder. 

Rüyada Alevi görmek, başarı ve gücü de simgelemektedir. Rüya sahibinin en yakın zamanda çok istediği bir konuda zafer elde edeceğine ve rüyayı gören kişinin bu zaferle hayatının daha da güzelleşeceğine ve değişeceğine işaret eder. 

Rüyada evine bir Alevi kimseyi misafir etmek, rüyayı gören kişinin evine bolluk, bereket, huzur ve mutluluk gireceğini ve o kişinin çevresindekilere iyiliğinin dokunacağını delalet eder.

Rüyada Alevi Olmak

Rüyada Alevi olmak, rüya sahibinin hayatında yeni bir fırsat yakalayacağına delalet eder. Rüyayı gören kişinin hiç beklemediği bir anda aniden kendisine bir teklif geleceğine ve bu teklifin de hayatını değiştirecek kadar önemli bir teklif olacağına ve rüya sahibinin eğer bu teklifi kabul ederse huzura ve bol kazanca kavuşacağına delalet eder. 

Eğer rüya sahibi hasta ise ve rüyada Alevi olduğunu gördüyse tez zamanda iyileşeceğinin habercisidir. 

Rüyada Alevi olduktan sonra semah çekmek ise, rüyayı gören kişinin eline çok büyük bir güç geçeceğine ve rüya sahibinin bu güç ile birçok kişiye yardım edeceğine, düşkünleri kaldırıp, evsizlere ev açacağına ve birçok kişinin dileğini yerine getirmesine vesile olacağına işaret eder. 

Rüyada Alevi olduğunu dışarıdan seyreden bir kimse, yakın zamanda çevresindeki insanlar tarafından takdir alacağını, toplumda çok saygın bir konuma sahip olacağını ve adından sıkça bahsettirecek kadar meşhur olacağını rivayet eder.

Rüyada Alevi Dedesi Görmek

Rüyada Alevi dedesi görmek, görülebilecek en hayırlı rüyalardandır. Rüya sahibinin etrafında anlaşmazlık yaşayan insanlar olduğunu fakat bu insanların anlaşmazlıklarının çözüleceğini ve ortamdaki kinin yerini huzurun ve mutluluğun alacağını işaret eder. 

Rüyada görülen Alevi dedesi rüya sahibinin sırtını sıvazlıyor ise, rüyayı gören kişinin çevresindeki olumsuzlukları ve anlaşmazlıkları çözen kişi olacağına rivayet edilir. 

Rüyada görülen Alevi dedesi eğer rüya sahibine el veriyorsa, o kişinin hayatı boyunca mutlu olacağına, bütün olumsuzluklara göğüs gereceğine, etrafına iyilik, güzellik ve yardım saçacağına ve her zaman faydalı olacağına delalet eder. Kişinin özellikle de maneviyatı kuvvetli olmayan kişilere destek olarak çok sevap işleyeceğine rivayet edilir.

Rüyada Alevi Topluluğu Görmek

Rüyada Alevi topluluğu görmek, rüyayı gören kişinin cemaat içinde çok etkili bir konuma geleceğine, toplum tarafından oldukça önemsenen, sözüne çok saygı duyulan, fikirlerine sürekli danışılan biri olacağına işaret eder. Rüya sahibinin bir mum gibi çevresini sürekli aydınlattığına, yoldan çıkanlara tekrar doğru yolu göstererek maneviyatlarını güçlendirdiğine delalet eder. 

Rüyada Alevi topluluğundan atılmak ise, kişinin bozulan maneviyatından dolayı yoldan çıkacağına, maddi olarak kayba uğrayacağına ve eğer kendini düzeltmezse hayatının daha da zorlaşacağına rivayet edilir. 

Rüyada Alevi topluluğunun namaz kıldığını görmek, rüyayı gören kişinin inancında yer yer zayıflamalar olduğuna, yaşadığı olumsuz bir durum olursa maneviyatının kötüleşip zayıfladığına, zaman zaman yaradanı inkâra varacak şekilde şirk koştuğuna fakat çevresinde bulunan ve iyi niyetli olan bir kimse tarafından uyarılarak tekrar maneviyatının kuvvetleneceğine işaret eder.

Rüyada Alevilerle Namaz Kılmak

Rüyada Alevilerle namaz kılmak, rüya sahibinin uzun süredir içten bir şekilde istediği bir başarıyı elde edeceğine, çektiği güçlüklerden sonra zafere kavuşacağına delalet eder. Rüyayı gören kişinin çevresinde aslında bu başarıyı istemeyen ve onu kıskanan hatta bu başarıyı elde edememesi için çaba sarf eden kişilerin olmasına rağmen rüya sahibinin maneviyatını güçlü tuttuğu için o insanlara karşı galip geleceğini işaret eder. 

Bazı rüya alimlerine göre rüyada Alevilerle namaz kılmak, rüya sahibinin maddi değeri olan bir mal varlığını elde etmek istediğini fakat maddi açıdan yeterince güçlü olmadığı için bu isteğini gerçekleştiremediğini ve artık vazgeçmek üzereyken hiç beklemediği bir anda bir kişiden karşılıksız olarak maddi destek göreceğini ve bu malı satın alabileceğini rivayet eder.

Rüyada Cemevi Görmek

Rüyada cemevi görmek, rüyayı gören kişinin yalnızlık hissine kapıldığına rivayet edilir. Rüya sahibinin çevresindeki insanlarla çok sıkı bağlar kurmadığını, çevresindeki insanları sevip değer verse bile duygularını kolay belli edemediğini, bu nedenle de kendisini yalıtılmış ve değersiz hissettiğini işaret eder. 

Rüya sahibinin kendisine sevgi ve saygı gösterildiği zaman kendisini iyi hissettiği ve hatta ailesinin ve yakın çevresinin bu sevgi göstergeleri sayesinde başarılı olacağını delalet eder. 

Rüyada cemevi gören kişilerin yaşamlarında her zaman bir desteğe ihtiyaç duyduklarının ve bu destek olmazsa maneviyatlarının çöküntüye uğrayacağının ancak bu destek geldiği takdirde ise tam tersine birçok başarıya imza atarak mutlu olacağının habercisidir.

Rüyada Cemevine Gitmek

Rüyada cemevine gitmek, rüya sahibinin iç dünyasında buhran yaşadığına, hayatla ilgili endişeleri ve kaygıları olduğuna, bu kaygı ve korkularından kurtulmak için de çok çabaladığına delalet eder. Rüyayı gören kişinin çevresinin desteğine ihtiyaç duyduğuna ve bu desteği de maneviyatı güçlü bir kadından göreceğine ve rahatlayacağına işaret eder. 

Rüyada cem evine giderken yemek götürmek rüyayı gören kişinin dardan kurtulacağını, işinin daha bereketli, yuvasının daha da mutlu bir yere dönüşeceğini ve rüya sahibinin ihtiras ve kibrinden arınacağını rivayet eder.

Alevi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir