Rüyada Ashab-ı Kiram (R.A.) Görmek

Ayrıca bkz: Hz. Hasan, Ali Bin Ebu Talip, Peygamberimizin Hanımları, Medine-i Münevvere

Rüyada peygamberimizin (S.A.V.) arkadaşlarını topluca bir yerde görmek salih kimselerden olmaya, dünyada mütevazı yaşamaya işarettir.

Rüyada peygamber efendimizin arkadaşlarından birini görmek; iyi geçinmeye, sevgilerde samimiyete, din kardeşliğine önem vermeye, iyiliği emredip kötülükten sakındırmaya delalet eder. Rüyada onları görmek; muhabbete, kardeşliğe, yardım ve hayıra, düşmanlık ve kıskançlıktan kurtulmaya, kalplerdeki düşmanlıkların gitmesine, sevginin kalpleri doldurmasına delalet eder.

Bir kimsenin rüyasında sahabelerin kendisine teveccüh ettiğini görmesi; cami, mescid, medrese gibi hayırlı binalar yaptırmaya delalet eder.

Rüyada bu güzide sahabeleri görmek, zenginliğe de işarettir. Aynı zamanda uzun ömre, fazilete, her yerde hakkı savunmaya, hayır ve hasenata, batıldan uzaklaşıp Allah’a vasıl olmaya delalet eder.

Rüyada onların kişinin kendisine gülerek baktığını ve iltifat ettiğini görmek, dünya ve ahiret saadetine delalet eder.

Rüyada onları mahzun ve mukadder şekilde görmek hüzünlü ve keder dolu günler yaşanacağı ile tabir edilir. Bazen bu rüya ilahi yardıma, sahabenin iltifatı sağlam itikada, onların inanç zayıflığına delalettir. 

Rüyada bir sahabenin yaşadığını görmek, Müslümanların ve İslamiyet’in kuvvet bulmasına delalet eder.

Ashab-ı Kiram (R.A.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir