Rüyada Allah (C.C.) Görmek

Allahu Teala’yı keyfiyetsiz, benzersiz olarak görmek her yönüyle hayırdır. Kişinin O’nun huzurunda ayakta olduğunu görmesi merhametin üstüne olacağı günlere ve huzura, O’nun kişiye perde arkasından hitap etmesi dini açıdan bütünlüğe ibadetlerini eksiksiz yerine getirmeye, kazançta sürekliliğe, itibarda artışa, etrafındaki insanlardan saygı ve sevgi görmeye işaret eder.

O’nun keyfiyetsiz olarak kuluna söylediği her şey ayniyle vaki olur. Rüyada Allahu Teala’yı şeriat ölçüleri dışında bir şeye benzer ya da ihtiyaç duyar halde görmek dinden uzaklaşmak konusunda tedirgin olmaya, batıldan uzak durmak gerektiğine işaret eder, hayra yorulmaz.

Rüyada Allah’ı gördüğünü zannetmek imana ve hidayete delalet eder. Rüyada Allah’ı görmek zaten mümkün değildir. Allah’ı gördüğünü zannetmek rahmettir, berekettir, her türlü fenalıktan, çirkinlikten kurtulmaktır, kurtulmaya niyet etmektir. Sıkıntılardan kurtulmak için kapıların açılacağına işaret eder. Böyle rüya gören kişi eğer Allah’a inanmıyorsa, hidayete ermesi yakındır.

Allahu Teâlâ’yı rüyada görmek farklı şekillerde yorumlanır. Önce şunu bilmek gerekir ki: Kur’an-ı Kerîm’de: “O’nun benzeri hiçbir şey yoktur.” (Şûra Sûresi, âyet; 11) buyrulmaktadır. Allah (C.C.)’ı azamet ve celâliyle keyfiyetsiz ve hiçbir şeye benzetmeden rüyasında gören kimsenin bu rüyası hayırlara delalettir. Böyle bir rüya sahibinin dünyada güzellikler elde edeceği, öbür dünya hayatı için de bugününden, dünya hayatından güzel hazırlıklarda bulunacağına işaret eder.

Böyle bir rüyanın aksi, rüya sahibinin kötü sonuna delalet eder. Özellikle rüyasında Allah’ı gördüğü halde, Allah o kimseyle konuşmazsa, böyle bir rüya gören kimsenin eğer hasta ise kuvvetli bir ihtimalle sağlığına tekrar kavuşamayacağına delalet eder.

Dinle alakası olmayan bir kimsenin rüyada Allah’ı görmesi; rüya sahibinin, dinde doğru yolu bulması şeklinde tabir olunur. Çünkü o kimse Allah’ı görmüştür.

Zulme uğramış ve bundan kurtulamayan bir insanın bu rüyayı görmesi; düşmanlarına karşı galibiyet elde edeceğine, onlardan Allah’ın yardımıyla üstün geleceğine, üstündeki zulmün kalkacağına, feraha ereceğine, sıkıntılı günlerini unutacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Allah’ın sözünü duyduğunu görmesi; bidat ile tabir edilir. Kişinin rüyasında Allah’ı görmediği halde sözünü işittiğini görmesi eğer duvar arkasından işitiyorsa; terfi edeceğine ve iş yerinde itibarının artacağına delalet eder.

Bir kişi rüyasında Allah’ı tanımlayacağı ve anlatabileceği bir biçimde görmüşse; rüya sahibinin bu rüyası karışık bir rüyadır. Çünkü âyette de belirtildiği gibi yarattığı şeylerden hiçbirisine benzemez.

Bir kimsenin rüyasında Allah’ı bir mekânda ve herhangi bir şeye benzer şekilde görmek, o kimsenin Allah hakkında yalan söyleyen ve Allah’a yakışmayacak bir şeyi O’na nisbet eden kimse olduğu şeklinde tabir edilir.

Rüyanızda Allah’ın sizinle konuştuğunu ve konuşma esnasında O’na bakmaya güç yetiremediğinizi görmek, Allah’ın size merhamet göstereceğine ve nimetlerinden faydalanmanızı sağlayacağına işaret eder.

Rüyasında Allah’a baktığını gören kimsenin ahirette Allah’ı göreceğine bu rüya delalet eder. Allah’ın misafiri olduğunu veya huzurunda namaz kıldığını gören kimse; Allah’ın rahmeti ile kurtuluşa ereceğine, eğer her zaman dileğinde varsa şehitlik mertebesine yükselmeye, dünya ve ahiret hayatında arzuladıklarına ulaşmak konusunda büyük badireler atlatmayacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Allah’ın kendisine dünya mallarından bir şey verdiğini görmesi, o kişiye sıkıntı ve derdin geleceğine işaret eder. Dert ve sıkıntı kendi karşısına çıktığında dirayetli davranırsa sevap kazanır.

Bir kimse rüyasında Allah’ın onu günahlarından bağışlayacağını ve cennetine alacağını söylediğini görürse; o kimsenin Allah’ın kontrolü altında olduğuna ve ondan korkması gerektiğine işaret eder.

Bir kimse rüyasında Allah’ın arşını veya kürsîsini görürse, kendisine bir hayrın dokunacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Allah’tan korkarak kaçtığını ve Allah’ın da kendisini istediğini görmesi; eğer bu kimse ibadetlerini doğru ve özenerek ifa ediyorsa bunlardan yüz çevirip doğru yoldan çıkacağına, eğer ana-babası varsa onlara karşı geleceğine ve kendisi bir çalışan ise patronundan yüz çevireceğine delalet eder.

Rüyasında Allah ile kendi arasında bir perde olduğunu gören kimse; büyük günahları işleyerek doğru yoldan çıkacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Allah’ın kendisini okşadığını ve başını sıvazladığını görmesi; Allah’ın o kimseye keramet nasip edeceğine ve kendisine yaklaştıracağına, ancak hayatı boyunca da başından dert ve belâların eksik olmayacağına yorumlanır.

Yine bir kimsenin rüyasında Allah’ı kardeş, ana-baba ve yakınlarından birisinin suretinde görmesi; Allah’ın o kimseye ikram ve ihsanda bulunacağına işaret eder. Ancak Allah, o kimsenin sevabını çoğaltmak için onun vücuduna bir belâ isa­bet ettirir.

Bir kimsenin rüyasında Allah’ın bir mekâna veya bir beldeye indiğini görürse, Allah’ın o mekâna veya beldeye adaletinin hâkim olacağına işaret eder. Allah’ın izniyle o yerde çok hayır ve ucuzluk olur. İnsanlar o belde de hayra ve barışa yönelik işler yapar ve hayırlarda yarışırlar.

Kişinin rüyasında Allah’ın bir mekâna veya beldeye celâl ile doğduğunu görmesi; o yer halkının helak olacağına, veba, belâ, musibet ve benzeri şeylerin o yerlere isabet edeceğine yorumlanır.

Allah’ı kederli, üzüntülü, mahkûm ve mahsur bir kimsenin yanında görmek; sıkıntılardan kurtulmaya ve bütün sıkıntılı günlerin ardından sevinmeye işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Allah’a (haşa) küfrettiğini görmesi; o kimsenin Allah’ın verdiği nimetlere burun kıvırıp nimet küfredeceğine işaret eder.

Bir kimse rüyasında Allah’ın huzurunda durup ona baktığını görürse, eğer bu kişi sâlih bir kimse ise bu rüya onun hakkında hayır ve rahmete; eğer sâlih bir kimse değil ise, bu halinden kaçınması gerektiğine işaret eder.

Rüyasında Allah’a yalvardığını gören kimsenin bu rüyası, o kimsenin Allah’a yaklaştığına ve insanlar tarafından sevilen bir kimse olduğuna delalet eder.

Rüyasında kendisini Allah’ın kabul ettiğini gören kimse; eğer iyi düşünce sahibi, salih birisi ise Allah onun ibadetlerini, okuduğu Kur’an’ı ve duasını kabul eder. Eğer iyi niyetli salih birisi değilse; bidat sahibi biri olduğuna bu rüya işaret eder.

Rüyasında Allah’ın kendisini çağırdığını ve bu çağrıya icabet ettiğini gören kimse; Allah’ın izniyle hac görevini yerine getirir.

Rüyada Allah’ın özel bir mekâna tecelli ettiğini görmek; o yer harap ise imarına, mamur ise harabına, halkı zâlim ise Allah’ın onlardan intikam alacağına, mazlum iseler o yerde Allah’ın adaletinin tecelli edeceğine işaret eder.

Bir kimse rüyasında “Euzü” çekmek suretiyle şeytandan Allah’a sığındığını görürse, faydalı bir ilme sahip olacağına ve hidayete ereceğine yorumlanır. Ayrıca bu kişi düşmanlarının şerrinden emin, helâl kazanç ile zengin olur. Yine böyle bir rüya gören kimse hastaysa şifa bulur.

Rüyada Allah’a sığınmak genel olarak arkadaştan emin olmaya, pislikten temizlenmeye, dinden döndükten sonra tekrar İslâm ile müşerref olmaya delalet eder.

Bir kimse rüyasında Allah’ın rızasına uygun hareket ettiğini görmek böyle bir rüyanın görülmesi, iyi arkadaşların sevilmesine ve kötüleri­nin terk edilmesine yorumlanır.

“Rüyada Allah (C.C.) Görmek” üzerine 10 yorum

  1. Selamünaleyküm. Rüyamda bir ormanın içindeydim, 3 ya da 5 arkadaş gördüm onlardan uzak durmam gerektiğini hissettim ve durdum. Her yerde “Allah” yazısını görüyordum. Ağaçlara yaklaşıyordum ve bakıyordum dallarına “Allah birdir, Allah” yazdığını görüyordum. Ormanda yürüyüş halindeyken çok mutluydum. Ertesi gün bir rüya daha gördüm, bu sefer bize dini sohbet veren bir abiyi gördüm. Birileriyle çay içiyorlardı, kalkmalarını bekledim sanırım. Sonra kalktı “Abi, 5 dakika konuşabilir miyiz?” dedim. “Ne demek kardeşim tabi ki” dedi. Sonra onunla biraz muhabbet ettik saat sabah 9 civarıydı işe geç kaldığımı sanıyordum. Sonra ilk gün ki rüyayı anlatmaya çalıştım, tam anlatırken gözlerim kararıyor kendimi kaybediyorum, bir türlü anlatamıyorum. Sonra başka bir yere gidiyoruz çay içmek için aynı şekilde orda da anlatamıyorum, kendimden geçiyorum tam konuya geldiğimde. Sonra saat 11.45 civarı oluyor gündüz rüyamda işe geç kaldığımı sanıyorum ve “Abi işe geç kaldım” deyip koşturmaya çalışıyorum. Kapıyı buluyorum eşyalarımı toplarken acele edeyim diye daha çok zaman kaybediyorum. Sonra patron beni aramış mı diye telefona bakıyorum aramamış ve Serkan abi beni beklemeden gidiyor ve bana “Gel, gel” diyor gülerek. Gidiyorum yetişiyor gibi oluyorum rüya bitiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

  2. Rüyada Allahu Teala’yı sinirlenmiş görmek ne anlama geliyor? Daha önce de ışık dalgası halinde odamın tavanında gördüm uzaylı sandım. Asayı fırlattım, gök gürültüsü şeklinde sesler duydum sonra Allah Teala’nın olduğunu söylediler. Af diledim, besmele çektim ama kayboldu.

  3. Rüyamda babam gerçek babam değilmiş, gerçek babam Allah’mış gibi gördüm ve Allah’la ses çıkarmadan telepati yoluyla konuşabiliyordum.

  4. Rüyamda aslında müdürün yanına gitmek için bi yere gidiyordum ama gittiğim yer bir anda değişti. Bulutlar karanlıktı ama her şey net gözüküyordu. Bir yokuştan çıkıyordum çocuklar oyun oynamayı bırakıp benden korkarak bir yere sığınıyordu. Kafamı başka yere çeviriyordum bir binanın duvarından değişik bir kadın kafasını uzatıp gözlerini bana dikmiş bir şekilde bakıyordu. Sonra yüksek bir dağa tırmanıyordum ama zorlanmadan çıkıyordum. Dağa çıkarken yine değişik tipli bir kadın bana saldırmaya çalıştı ama nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde kurtuldum. Yanımda birisi daha vardı rüyada tanıdık hissediyordum ama kim olduğunu hatırlamıyorun. Daha sonra dağın düzlük bir yerine çıktığımda 2 tane erkek görüyordum onlara Allah ile görüşmek istediğimi söylüyordum.Onlar ilk başta karşı çıkıyordu ama sonra bir anda kendimi değişik bir kafesin içinde buldum kapısı falan vardı açıktı. Ve yanımda Allah dediğim bir insan vardı beyaz uzun elbise giymişti ve sakallıydı. Hepimiz daire yapmıştık. Allah’a bozuk telefonum hakkında bahsediyordum (rüyamın başında anlatmadığım bir kısım telefonumla alakalıydı) Allahta etraftaki herkese tamam çok yoruldu artık yapalım tarzı bir şey söylüyordu ve bir anda yukardan bakamadığım bir güneş gelmeye başladı karanlık hava kalktı yağmur yağmaya başladı sevinçle koşa koşa dağdan aşağı indim. Dağ ikiye ayrılmıştı ve büyük bi nehir vardı arada yüzerek geçmeye çalıştım sürüklendim sonra bi anda tekrar kıyıya çıktım. Kayıkla geçmeye çalışan birisi vardı herkese şikayet ederek yardım ediyordu 6-7 kişiyi sırayla karşıya geçirdi sıra bana gelince uyandım

  5. Rüyamda ablamın evinin bahçesindeydim. Orda kuyu gibi bir şey vardı oraya doğru gittim. O kuyunun içinde ateş vardı ama koyu bir ateşti. Allahın orda yanımda olduğunu biliyordum ama görmüyordum. Allah o atesin içine bir insan attı o ateşin içinde yanıp kül oldu ve Allah tekrar onu diriltip tekrar o ateşin içine attı. Ben de bunu izliyordum Allah da benim yanımdaydı ama görmüyordum ben Allahı. Lütfen bu rüyamı yorumlayın lütfen.

  6. Rüyamda ölmüştüm we mekan bembayazdı allah beyaz bir tahtın üzerinde imam suretiyle oturuyordu yanlarında ve etrafında melekler vardı yanına dikkatle yaklaşarak sen allah mısın diye sormuştum o da tahtından kalkarak evet deyip bana sarılmıştı sonra uyandım cevaplar mısınız?

  7. İyi geceler ben rüyamda bir evde namaz kılıyorum başımdan aşağıya bir kuş geldi haşa hiçbir şeyin yüce Allah’a benzetilemiyecegini biliyorum o kuş allahti haşa ben namazı sevinç göz yaşıyla bozdum ve aynı evde başka odaya annemin babamın ablamın yanına gittim anne Allah geldi dedim annem hadi kızım gidelim bende goruyum dedi yok anne o gitti göremezsin dedim sonra ablama dönüp abla sen Allah’ı unutmuşsun dedim üç defa şükür ederek uyandım birde kuş bana bakarak tavana yükselerek kayboldu bir şey soylermisiniz

  8. Rüyamda iki kişiydik yanımdaki kişinin yüzünü hatırlamıyorum. Rüyamda ALLAH c.c Dünya mallarından her istediğimi bana veriyordu. Bende yanımdakine ALLAH c.c kalpten istediğin her şeyi verir diyordum. Anlamı nedir acaba.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir