Rüyada Asılmak (İdam Edilmek) Görmek

Bir kimsenin rüyasında asıldığını görmesi; o kimsenin yüceleceğine ve memuriyete tayin edildiğine işaret eder.

Ölü Bulunmanıza Rağmen İdam Edildiğinizi Görmek

Rüyada ölü bulunmasına rağmen idam edildiğini görmek, din yönünden bozulmakla birlikte dünyada şeref ve yüceliğe; hayatta olduğu halde idam edildiğini görmesi, dini bozulmadan yüceliğe, şerefe ve güce kavuşacağına delalet eder.

Deniz Yolculuğu Yaparken Asıldığını Görmek

Bir kimsenin rüyasında deniz yolculuğu yaparken asıldığını görmesi; o kimsenin bu rüyası hayra alâmettir. Genel ifade ile idam edilmek; fakir kimseler için hayra ve gizli şeylerin meydana çıkmasına, zenginler için fenalığa ve işlerinin bozulmasına yorumlanır.

İmam-ı Şâfı Hazretleri tutuklanmıştı. Hapishanede iken rüyasında Hz. Ali (R.A.) ile birlikte idam edildiklerini görmüş ve bu rüyasını bazı rüya tabircilerine anlatmıştı. Onlar: “Bu rüyayı gören kimsenin adı bu dünyada her yerde anılacak, namı yer ile gök arasını dolduracak” cevabını vermişlerdi. Yapılan bu yorum daha sonra aynen çıkmıştır.

Kirmânî’nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında asıldığını görmesi; devlet başkanından veya vekilinden büyük nimete ve şana ulaşır. Eğer rüyasında devlet başkanının emri ile asıldığını görürse; ondan büyük bir iyilik görür. Bir topluluk tarafından idam edildiğini gören kimse o topluluğa reis olur ve onlara emreder.

Yaşlı Bir Kimsenin Kendisini Astığını Görmesi

Yaşlı bir kimsenin rüyasında kendisini astığını ve halkında onu seyrettiğini görmesi; o kimsenin bulunduğu mıntıkanın büyük bir kişisi haline geleceğine işaret eder. Kişinin rüyasında kendisini astığını ve akrabalarının da seyrettiklerini görmesi, onlar tarafından sevilip sayılacağına ve sözünün dinleneceğine yorumlanır.

İpin Kopmasıyla Beraber Yere Düştüğünü Görmek

Bir kimsenin rüyasında asıldığını ve ipin kopmasıyla yere düştüğünü görmesi, eğer memur ise işine son verileceğine; zengin ise fakirleşeceğine; fakir ise saygınlığını kaybedeceğine ve tüccar ise zarara uğrayacağına işaret eder.

Rüyada bekâr kimselerin idam edilmesi; evlenmeye, köleler hakkında ise hürriyete kavuşmaya delalet eder.

Ayrıca bkz: Rüyada Darağacı / Darağacında Asılmak Görmek

Asılmak (İdam Edilmek)

“Rüyada Asılmak (İdam Edilmek) Görmek” için bir yorum

  1. Burada bir başka kişilerin idam edildiğini görmekten bahis etmiyor. Ben rüyamda tanımadığım bir Fransız’ı ve bir İngiliz’i idama asmaya götürülürken gördüm. Birisi ağlıyor, diğeri ise sakin idi. Genç idiler. Acaba bu ne demek?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir